Παραίτηση Κατσαμπάνη στη Ν. Κηφισιά

Με επιστολή του, ο Κώστας Κατσαμπάνης ανακοίνωσε την απόφαση του, να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου στη Ν.Κηφισιά, εξαιτίας της συμμετοχής του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Αναλυτικά:

« Αξιότιμοι φίλες/οι
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του ΔΣ του συλλόγου μας. Η απόφασή μου αυτή είναι οριστική και αμετάκλητη και στηρίζεται σε σημαντικούς, για εμένα, λόγους αρχής όπως σας εξηγώ
παρακάτω.
Πρώτα απ ‘όλα, όπως ήδη γνωρίζετε, προ μηνός περίπου πήρα την απόφαση να συμμετέχω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Κηφισιάς, μετά από πρόταση που δέχθηκα από τον επικεφαλής συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης.

Από την πρώτη στιγμή θεώρησα ότι η θέση του προέδρου της ΑΕΝΚ πρέπει να είναι ανεξάρτητη από τις πολιτικές του φιλοδοξίες, ειδικά όταν αυτές είναι τοπικής εμβέλειας. Δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση ότι η ΑΕΝΚ συμπορεύεται ή ταυτίζεται με τις επιλογές ενός προσώπου, πολλώ μάλλον όταν μιλάμε για τον πρόεδρο.

Επιπλέον αισθάνομαι την υποχρέωση να παραιτηθώ τώρα ώστε να προλάβω κάποιους κακούς συνειρμούς, που δυνάμει δημιουργούνται ένεκα της υποψηφιότητάς μου και έχουν να κάνουν με την ενδεχόμενη εκμετάλλευση της θέσης μου για ίδιον όφελος. Κάτι τέτοιο δεν ωφελεί ούτε τον σύλλογό μας αλλά ούτε και μένα προσωπικά.
Παράλληλα, αντικειμενικά, η ένασχόλησή μου με το στόχο της εκλογής μου περιορίζει στο ελάχιστο το χρόνο μου για το επόμενο διάστημα, με αποτέλεσμα να αδυνατώ να ασκώ επαρκώς τα καθήκοντά μου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινή λειτουργία του συλλόγου.
Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, υπηρέτησα τον σύλλογο για δώδεκα συνεχόμενα χρόνια από διάφορες θέσεις, τα τελευταία δε πέντε από τη θέση του προέδρου και όπως καταλαβαίνετε η στιγμή είναι συναισθηματικά φορτισμένη για μένα. Δεν είναι όμως ώρα για απολογισμούς, θα έρθει κι αυτή, απλά θέλω κλείνοντας να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και μια υπόσχεση.

Ευχαριστώ, τον καθένα ξεχωριστά, όλους τους ανθρώπους της ΑΕΝΚ – διοικητικούς, εφόρους, προπονητές, χορηγούς, γονείς – που πέρασαν από τον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια και συνεργαστήκαμε για το καλό του συλλόγου. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον κ. Στέφανο Μπίρδα, με τον οποίο, παρά τις διαφορετικές μας αντιλήψεις πολλές φορές, η συνεργασία μας ήταν πάντα ειλικρινής και δημιουργική. Επίσης ιδιαιτέρως, ευχαριστώ τον κ. Νώτη Χατζηνικόλα, για την πολύτιμη και ανιδιοτελή υποστήριξή του.

Τέλος θέλω να υποσχεθώ και σε εσάς και σε όλα τα μέλη του συλλόγου, ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου και με οποιαδήποτε ιδιότητα ή σε οποιαδήποτε θέση βρεθώ στο μέλλον, θα είμαι πάντα στο πλευρό της ομάδας μας και πρόθυμος να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις.

Αγαπητά μέλη του ΔΣ, σας καλώ όπως προχωρήσετε βάσει του καταστατικού, στην διαδικασία εκλογής νέου προέδρου και στην ανασυγκρότηση του ΔΣ, διαδικασία της οποίας και θα είμαι εγγυητής για την ομαλή συνέχεια.

Με συγκίνηση…

Κηφισιά 26/02/2019
Κώστας Κατσαμπάνης».