gs messini_logoΑηδιασμένος από τα όσα διαδραματίστηκαν πριν την έναρξη του αγώνα του Γ.Σ. Μεσσήνης με τον Σπόρτιγκ αλλά και τις αποφάσεις που πήραν οι ρέφερι, εμφανίστηκε μέσω επιστολής,  ο πρόεδρος του συλλόγου, Κωνσταντίνος Κρεμμύδας. Παράλληλα,  αναφέρεται και στην απόφασή του να παραιτηθεί, εάν τα αρμόδια όργανα δεν δράσουν άμεσα, λαμβάνοντας τις αναμενόμενες αποφάσεις, ενώ ζητά την παραδειγματική τιμωρία και διαγραφή,  των δύο διαιτητών του αγώνα.

Αναλυτικά:

«Eπιστολή – Ανακοίνωση

Προ της ενάρξεως του αγώνα ΓΣ Μεσσήνης – Σπόρτιγκ συνέβησαν πρωτοφανή επεισόδια με προπηλακισμούς και χειροδικίες εκ μέρους «φιλάθλων» της φιλοξενούμενης ομάδος και εισβολή δια της βίας στο χώρο των κερκίδων. Προσήλθα στους διαιτητές και τους δήλωσα ότι υπό τοιαύτας συνθήκας η ομάδα μας δεν γίνεται να αγωνισθεί υπό συνθήκες βίας. Μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή ήταν απολύτως βέβαιοι για το βαθμό ευθύνης των συμβάντων. Οι ίδιοι ξεκίνησαν το παιχνίδι το οποίο διέκοψαν στο τρίτο λεπτό περίπου εξαιτίας επεισοδίων στην κερκίδα. Κόντρα στο αίσθημα δικαίου απαίτησαν την εκκένωση του σταδίου. Εκβιαζόμενος για διακοπή του παιχνιδιού υπέκυψα, προασπιζόμενος τα συμφέροντα της ομάδος και τους κανονισμούς, κόντρα στη βούλησή μου.

Αρνήθηκαν την παραμονή περίπου 30 παιδιών 8-15 ετών παρότι ήταν σύμφωνη η φιλοξενούμενη ομάδα. Το γήπεδο άδειασε και έμειναν τρία τροχηλάτα αμαξίδια με παραπληγικούς νέους που παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας μας. Οι «άρχοντες» του αγώνα ζήτησαν από την Αστυνομία την απομάκρυνση και αυτών γιατί προφανώς συνιστούσαν απειλή. Ζητώ συγνώμη από τους φιλάθλους, τα παιδιά μας, τους αθλητές μας και κυρίως από τα άτομα με ιδικές ικανότητες γιατί δεν ακολούθησα τις αρχές μου και δεν τους προστάτευσα.

Η διαδρομή μου, το ήθος και οι αρχές μου, δεν επιτρέπουν την προσφορά των υπηρεσιών μου άθλημα που έχει τέτοια συμπεριφορά. Παραιτούμαι του αξιώματός μου οριστικά και αμετάκλητα εκτός και εάν 1) Ζητηθεί δια του τύπου συγγνώμη από τη διοργανώτρια αρχή του μπάσκετ και της επιτροπής διαιτησίας αυτού, προς τα παιδιά με ειδικές ικανότητες. 2) Δικαίωση της «οικογένειας» (ακαδημίες, αθλητές) του ΓΣΜεσσήνης 3)  Παραδειγματική τιμωρία – διαγραφή των διαιτητών για προσβολή του αθλητικού ιδεώδους και ανεπάρκεια διαχείρισης ή ψυχοπαθολογία ή δόλο διότι μόνο αυτά θα δικαιολογούσαν την προαναφερόμενη συμπεριφορά.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Ιατρός νευρολόγος
Κ. Κρεμμύδας
Υ.Γ. Αναμένω τα αντανακλαστικά των εκπροσώπων του αθλήματος εάν υπάρχουν».