Παρουσίασαν το νέο προπονητή

Το νέο προπονητή των Διόσκουρων, Αρη Χωλόπουλο παρουσίασε το Δ.Σ. της ομάδας σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα ΜΜΕ της περιοχής.
Ο Πρόεδρος των Διόσκουρων, Μάρκος Τσιρέκας καλωσόρισε το νέο προπονητή, ενώ του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Από την πλευρά του, ο Αρης Χωλόπουλος δήλωσε ότι ήταν τιμητική η πρόταση που του έγινε και χαίρεται που μετά από τρία χρόνια ξαναγυρίζει στο χώρο του μπάσκετ για να προσφέρει. Σε ερώτηση ποιοι είναι οι στόχοι για φέτος απάντησε ότι η περιοχή έχει βγάλει πολύ καλούς αθλητές και αν όλοι αυτοί έπαιζαν σε μία ομάδα σίγουρα η ομάδα θα μπορούσε να φτάσει στην Α2. Αλλά επειδή είναι δύσκολο μία ομάδα να τους αποκτήσει όλους, η φιλοσοφία θα είναι να δημιουργηθεί το καλύτερο δυνατόν ρόστερ και να δουλέψει και με νέους ελπιδοφόρους αθλητές που υπάρχουν στο δυναμικό της ομάδος και σε βάθος χρόνου να φτάσει πιο ψηλά η ομάδα. Βασική προϋπόθεση για να γίνουν αυτά είναι ο Δήμος Κοζάνης να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια γιατί με τη μία ώρα προπόνηση δεν μπορεί να αποδώσει κανείς και σε σχέση με τις άλλες ομάδες της χώρας που προπονούνται από 1- 2 ώρες έχει συγκριτικό μειονέκτημα.

Με τη σειρά της, η διοίκηση ανέφερε πως το δυναμικό της ομάδας για την ερχόμενη χρονιά δεν έχει καθοριστεί ακόμα και αρκετοί από το φετινό ρόστερ θα υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία φέτος. Στόχος του συλλόγου είναι να ανεβεί η ομάδα ένα σκαλοπάτι παραπάνω και να κερδίσει κάποιους παίκτες ώστε στις επόμενες χρονιές να κάνει το άλμα στη Β΄Εθνική και να μπορέσει να παραμείνει στηριζόμενοι σε παίκτες της περιοχής. Ήδη από το παιδικό τμήμα είχαμε κλήσεις δύο παικτών για την αντίστοιχη εθνική ομάδα αλλά υπάρχουν και άλλοι παίκτες που στο μέλλον πιστεύουμε θα αναδειχθούν.

Βέβαια, όπως προανέφερε και ο προπονητής της ομάδας η ώρα προπόνησης σαφέστατα πρέπει να αυξηθεί και να ακούσει πλέον και ο δήμος τις φωνές των παραγόντων της πόλης και να πάει σε μια πιο ορθολογική διαχείριση των γηπέδων. Πρέπει να υπάρξει μια αξιοκρατική διοίκηση από πλευράς του Δήμου αν θέλουμε να δούμε μια ομάδα από την πόλη να διακρίνεται σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Η διοίκηση των Διόσκουρων ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αλλά και για το έργο τους όλη τη χρονιά που κάλυπταν με ρεπορτάζ την πορεία της ομάδος μας.