Παρουσιάστηκε η Εθνική ομάδα

Πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ιδρύματος Μποδοσάκη η παρουσίαση της Εθνικής Ανδρών από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τη μεγάλη χορηγό όλων των εθνικών ομάδων Eurobank.

Γιώργος Βασιλακόπουλος (πρόεδρος ΕΟΚ): «Κλείνουμε δύο δεκαετίες συνεργασίας που είναι πρωτοφανής στο επίπεδο του παγκόσμιου αθλητισμού. Η συνεργασία αυτή άρχισε με επιθυμία της κυρίας Λάτση και από τότε ζήσαμε μεγάλες στιγμές, γιατί αυτή η συνεργασία συνέβαλε στο να μπει το ελληνικό μπάσκετ σε μια άλλη τροχιά. Η συμβολή της Eurobank σε μια προβληματική περίοδο ήταν καταλυτική για το ελληνικό μπάσκετ. Το ελληνικό μπάσκετ πάει πολύ καλά, γιατί κάποιοι γκρινιάζουν. Έχει υποδομή και είναι καλά θεμελιωμένο. Ο Έλληνας παίκτης εκπροσωπείται σήμερα εδώ από τους παίκτες του ανώτατου επιπέδου, τους παίκτες της Εθνικής μας ομάδας.

Είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που προκρίθηκε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με μια ομάδα που συγκροτήθηκε με μεγάλες δυσκολίες. Τα παιδιά γνωρίζουν τις δυσκολίες, τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις. Οφείλω να συγχαρώ αυτά τα παιδιά, ορισμένοι δεν είναι εδώ και λυπάμαι, αλλά πρέπει να μνημονεύουμε τη συμβολή τους. Προετοιμαζόμαστε για το μεγάλο ταξίδι που πιστεύω πως θα είναι επιτυχές. Θα είμαστε όλοι, έστω και νοερά, εκεί για να συμβάλουμε και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αθλητικό αποτέλεσμα, με τη συμβολή και του μεγάλου μας χορηγού. Πιστεύω πως η συνεργασία μας θα συνεχιστεί».

Σκουρτόπουλος: “Ξεκινάμε μ’ ένα γκρουπ ποιότητας και καλών χαρακτήρων”

Θανάσης Σκουρτόπουλος (ομοσπονδιακός τεχνικός Εθνικής Ανδρών): «Ευχαριστούμε για την όμορφη εκδήλωση. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τη Eurobank και ευελπιστώ πως το αποτέλεσμα θα είναι κάτι που όλος ο κόσμος θα ευχαριστηθεί. Αρχίσαμε μια δύσκολη προσπάθεια σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Σχηματίσαμε ένα γκρουπ 35 παικτών, όποιο παιδί χρειάστηκε να βοηθήσει ήταν εκεί στις δύσκολες στιγμές, χωρίς να προκαλέσουμε κανένα θέμα με τις ομάδες. Το DNA του μπάσκετ είναι ριζωμένο στον Έλληνα, απλά χρειάζεται σωστή διαχείριση.

Τα παιδιά που παρουσιάστηκαν ανταποκρίθηκαν στο 110% και υπήρχε αρκετά καλή οργάνωση για τα νέα δεδομένα. Όλες αυτές οι συνιστάμενες λειτούργησαν απόλυτα και καταφέραμε να πανηγυρίσουμε την πρόκριση κάνοντας μια υπέροχη διαδρομή. Έχουμε ένα γκρουπ με μεγάλα ονόματα, ποιότητα, αλλά και εξαιρετικούς χαρακτήρες. Θέλουμε να σκεφτόμαστε και να πράττουμε θετικά. Πάμε σε ένα δύσκολο Παγκόσμιο Κύπελλο, ίσως το δυσκολότερο που έχει γίνει ποτέ, αλλά και η ομάδα μας έχει δείξει ότι ανήκει σε αυτό το επίπεδο. Εύχομαι με τη δική σας θετική ενέργεια να τελειώσουμε αυτό το ταξίδι στο υψηλότερο δυνατό σημείο».

Γιάννης Μπουρούσης (αρχηγός Εθνικής Ανδρών): «Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Eurobank που είναι δίπλα μας εδώ και χρόνια. Είναι πάντα στο πλευρό μας. Η ομάδα άρχισε την προετοιμασία της, η δουλειά μας είναι να κάνουμε το καλύτερο. Η δική μου αγωνία είναι να βγει μπροστά η ομάδα και να καταφέρουμε κάτι καλό. Είμαστε εκτός στόχων την τελευταία δεκαετία. Ελπίζω να έχουμε υγεία και να κάνουμε κάτι καλό».

Μιχάλης Βλασταράκης (γενικός διευθυντής μάρκετινγκ και εταιρικές επικοινωνίας): «Η επί 18 χρόνια στήριξη των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ, είναι από τα πλέον αγαπημένα και λαμπρά κεφάλαια του προγράμματος χορηγιών της Eurobank. Η στρατηγική μας επιλογή να στηρίξουμε τον Αθλητισμό απορρέει από την πεποίθησή μας πως στο χώρο αυτό, όπως και στο χώρο της Παιδείας και του Πολιτισμού, εκφράζονται οι πιο ζωτικές δυνάμεις της κοινωνίας μας και αναδεικνύονται διαχρονικές αξίες, που προάγουν την ανάπτυξη και την πρόοδο και αποτελούν παράδειγμα για τους νέους».