Βίαιος όσο δεν παίρνει και μάλιστα, με θύμα ένα από τα παιδιά του φέρεται να είναι  ο Ντουάιτ Χάουαρντ. Η Ρόις Ριντ, πρώην χορεύτρια των Ορλάντο Μάτζικ και μητέρα ενός εκ των υιών του, κατήγγειλε το περασμένο Αύγουστο τόσο στις αστυνομικές αρχές της Φλόριντα, όσο και στην Πρόνοια στο Ορλάντο, πως ο «Σούπερμαν» κακοποίησε τον 6χρονο γιο τους Μπράιλον. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, τον έδειρε βάναυσα χρησιμοποιώντας μια ζώνη, αφήνοντας του μώλωπες και εκδοχές στο πόδι.

 

(Photos from left:  Brad Barket/PictureGroup, Orlando Sentinel/MCT /Landov)Οι αρχές κάλεσαν, ως όφειλαν τον ΝΒΑer σε απολογία και εκείνος παραδέχθηκε τη πράξη του αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν έκανε κάτι μεμπτό αφού το τρόπο αυτό χρησιμοποιούσαν και οι γονείς του για να τον συμμορφώσουν! Στη συνέχεια, οι αρμόδιες αρχές έκλεισαν την υπόθεση με τον ισχυρισμό ότι οι φωτογραφίες που είχε καταθέσει η πλευρά της μητέρας δεν αποδείκνυαν ότι τα τραύματα έγιναν από τη ζώνη. Με δεδομένο ότι ο 28χρονος παίκτης των Χιούστον Ρόκετς απαλλάχθηκε από κάθε είδους κατηγορίας περί σωματικής βίας, οι δικηγόροι του δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Τη περασμένη Τετάρτη κατέθεσαν αίτηση για πλήρη κηδεμονία του παιδιού, με τον Χάουαρντ να κατηγορεί τη πρώην του ως «ακατάλληλη μητέρα». Η Ριντ έσπευσε, μέσω Twitter, να ξεκαθαρίσει ότι ο θηριώδης σέντερ δεν έχει απαλλαγεί πλήρως από τις κατηγορίες για σωματική βία και πως  η Αστυνομία ξανάνοιξε την υπόθεση, με τον Χάουαρντ ωστόσο, να φέρεται να αρνείται να ανακριθεί ξανά από αστυνομικούς.

 

dwight_and_braylon_4
Ο Ντουάιτ Χάουαρντ αγκαλιά με τον Μπράιλον όταν γεννήθηκε

Μάλιστα, ο γιατρός που εξέτασε στο νοσοκομείο τον 6χρονο Μπράιλον, Δρ. Κέσλερ υπερασπίζεται, αυτή τη φορά, περισσότερο τα ευρήματα του και φέρεται να έχει καταθέσει ότι: «Τα σημάδια που έχει στα πόδια του το παιδί καθώς επίσης και οι μώλωπες με τις εκδοχές που βρήκα κατά την εξέταση του συνάδουν σε επανειλημμένους ξυλοδαρμούς». Επίσης, συνέστησε στον πατέρα να παρακολουθήσει μαθήματα διαπαιδαγώγησης και να αναζητήσει άλλους τρόπους για να επιβάλει πειθαρχία στα παιδιά του.

 

Τρεις από τις πρώην του μαζί με τα παιδιά τους

Ο Χάουαρντ φέρεται να έχει οχτώ παιδιά από έξι διαφορετικές γυναίκες, πληροφορία που δεν έχει ποτέ επιβεβαιώσει αλλά ούτε και διαψεύσει.