Παυλίδης: «Οι Μαχητές κέρδισαν ένα φίλο»

paulidisΤα τελευταία δύο χρόνια ο Γιώργος Παυλίδης τίμησε με την παρουσία του τους Μαχητές Δόξας Πεύκων. Μετά από μια μεγάλη καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό αποφάσισε να σταματήσει από την ενεργό δράση. Ο Γιώργος σε συνέντευξή του στο επίσημο σάιτ του συλλόγου μοιράστηκε τις σκέψεις του και τα συναισθήματα του για αυτά τα δύο χρόνια στα Πεύκα. 

«Το καλοκαίρι του 2012 με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον Απόστολο Συμεωνίδη, τον υπεύθυνο ανάπτυξης της νεοσύστατης ομάδας των Μαχητών Δόξας Πεύκων. Η προοπτική να συμμετέχω σε αυτόν τον σύλλογο με ενθουσίαζε τότε για ένα διαφορετικό λόγο: η έδρα της είναι πολύ κοντά στην οικία μου. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Με τον Απόστολο ταυτιζόμαστε σε πολλά πράγματα όσο αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, όπως στο όραμα για τις ακαδημίες, την ανάπτυξη φίλαθλου πνεύματος σε τοπικό επίπεδο, τον εκπαιδευτικό ρόλο του αθλητισμού, καθώς και στην αποστροφή σε φιλόδοξα σχέδια χωρίς βάση και προγραμματισμό.

Για μένα, η απόφαση να βοηθήσω σε μια τέτοια προσπάθεια ήταν πολύ εύκολη. Στον σύλλογο πέρασα δυο χρόνια. Όπως είναι συνηθισμένο σε κάθε ομαδικό άθλημα, αυτές οι χρονιές είχαν τρικυμίες και εκπλήξεις. Σε προσωπικό επίπεδο, οι συχνοί και απρόβλεπτοι τραυματισμοί μου δεν μου επέτρεψαν να χαρώ την ομάδα στο έπακρο. Το δεύτερο χρόνο δε, οι τραυματισμοί μετατρέψανε τις συμμετοχές μου σε οδύσσεια. Σε ομαδικό επίπεδο, υπήρχαν περίοδοι πολύ καλοί και άλλοι με έντονες απογοητεύσεις και προβληματισμούς, κυρίως όμως για αγωνιστικά αποτελέσματα και κακές εμφανίσεις. Ο σύλλογος όμως αποδείχθηκε ζωντανός, αφού παραδέχθηκε λάθη και κακές αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα, δουλεύοντας παράλληλα για την βελτίωσή του. Και έτσι, η ομάδα είχε δυο πολύ επιτυχημένες χρονιές.

Την πρώτη, που στόχος ήταν να παραμείνουμε στην κατηγορία ,έγινε αρκετά νωρίς αντιληπτό πως ο σύλλογος έχει αποκτήσει μια βελτιωμένη δυναμική. Τη δεύτερη χρονιά, που στόχος ήταν μια καλύτερη πορεία από την προηγούμενη, είδαμε την ομάδα να τερματίζει 3η στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, έχοντας ως πρωταγωνιστές νέους παίκτες, ενώ οι νεαροί μας παίκτες, κατέκτησαν το πρωτάθλημα Κ-20 της ΕΚΑΣΘ Παράλληλα, ο σύλλογος παραμένει οικονομικά υγιής και οι ακαδημίες του μεγαλώνουν, χάρη στον αγώνα που γίνεται και έξω από τις γραμμές του γηπέδου.

Όπως είπε ο προπονητής John Wooden, ο νικητής και ο επιτυχημένος είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Ο επιτυχημένος δεν είναι αυτός που έχεις μαζέψει τις πιο πολλές νίκες, αλλά αυτός που δούλεψε και αγάπησε το αντικείμενο της ασχολίας του στο έπακρο, βελτιώνοντας έτσι τον ίδιο στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Νικητής από τη άλλη, είναι απλά αυτός που μάζεψε τις περισσότερες νίκες. Οι Μαχητές τα τελευταία χρόνια δεν ήταν οι πρωταθλητές, αδιαμφισβήτητα ήταν όμως επιτυχημένοι. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πρέπει να διδάσκει φιλοδοξία, ταπεινότητα, αποδοχή, και ανοχή σε παιδιά και ενήλικες. Αποδοχή και ανοχή στην νίκη, την ήττα, το λάθος, την διαφορετικότητα, την αδικία. Οι αθλητές και φίλαθλοι διδάσκονται μέσα από τον αθλητισμό πως να βγαίνουν κερδισμένοι και βελτιωμένοι μέσα από αυτές τις συνθήκες. Η μόρφωση, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός πηγαίνουν χέρι χέρι , αυτό τουλάχιστον ασπάζομαι εγώ.

Οι Μαχητές έχουν αυτά τα πιστεύω στην πυξίδα τους, και για αυτό μπορεί να έχασαν ένα παίκτη με την απόσυρση μου από την ενεργό δράση, αλλά κέρδισαν ένα φίλο. Όσο υπάρχει αυτό το θετικό πνεύμα στους κόλπους τους, είμαι σίγουρος πως θα κάνουν αυτό που επιθυμούν , κάτι διαφορετικό αλλά ωραίο. Εγώ, μόνο να συμβάλω μπορώ, και θα προσπαθήσω».

«Εμείς ευχαριστούμε το μεγάλο αθλητή και άνθρωπο Γιώργο Παυλίδη για τη συνεισφορά του αυτά τα 2 χρόνια και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ακαδημαϊκή καριέρα που ετοιμάζει. Ο Γιώργος δίδαξε με το ήθος του και μας βοήθησε όλους να γίνουμε καλύτεροι. Θα είναι πάντα στην κάρδια μας γιατί είναι και αυτός ΜΑΧΗΤΗΣ στη ζωή και στα παρκέ».