Περσίδης: «Υπάρχει ομαδικό πνεύμα»

Ο Ιωνικός Νικαίας πήρε ένα μεγάλο «διπλό» απέναντι στον Κορωπί. Ο Νίκος Περσίδης μίλησε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου σχετικά με το νικηφόρο παιχνίδι, τη μέχρι τώρα αγωνιστική συμπεριφορά του Ιωνικού στον δεύτερο γύρο αλλά και το προσεχές εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Μανδραϊκό.

-Μια πολύ μεγάλη νίκη για τον Ιωνικό. Ίσως ακόμα μεγαλύτερη λόγω του ότι η Ομάδα στερήθηκε των υπηρεσιών του Πάντσιου από νωρίς, καθώς αναγκαστήκαμε να παίξουμε με άλλα σχήματα απ’ ότι αρχικά είχε σχεδιασθεί. Ένα σχόλιο από τη μεριά σου.

«Εγώ λέω σε κάθε παιχνίδι, μετά τον τραυματισμό του Αλέξη (Σπανού) να παίζουμε και για εκείνον. Από εκείνο το παιχνίδι με το Περιστέρι και έπειτα, όλοι παίζουμε σαν ομάδα, πεισμωμένοι ο ένας για τον άλλον. Από εκεί και πέρα, το ότι τραυματίστηκε ο Πάντσιος, αυτό μας συσπείρωσε ακόμα περισσότερο και μας έδωσε ακόμα ένα κίνητρο για να πάρουμε τη νίκη».

-Τι έχει αλλάξει στην Ομάδα αναφορικά με τον τρόπο που παίζει και την αγωνιστική της ταυτότητα γενικότερα, καθώς από εκεί που ήταν 4η από το τέλος πλέον κάνει πορεία πρωταθλητισμού στο 2ο γύρο;

«Κατά τη γνώμη μου παίζει ρόλο ότι ο καθένας παίζει και για τον άλλον. Υπάρχει ομαδικό πνεύμα. Rotation στις επιθέσεις και αυτό βοηθάει. Για να στο πω και διαφορετικά, είμαστε πια πιο ΟΜΑΔΑ».

-Αυτή η νίκη, μέσα στο Κορωπί, σηματοδοτεί κάτι άλλο, πέραν των δύο βαθμολογικών πόντων;

«Κάθε Κυριακή και κάθε παιχνίδι, ξεχωριστά. Σίγουρα το σημερινό παιχνίδι ήταν κομβικό, ωστόσο τίποτα περισσότερο. Εννοώ να μην αναλωθούμε σε άλλες καταστάσεις. Συνεχίζουμε».

-Επόμενο παιχνίδι με τη Μάνδρα, μία ομάδα που γενικά κάνει πολλές «ζημιές» στο πρωτάθλημα. Πως το βλέπεις το εν λόγω παιχνίδι;

«Ένα-ένα όπως είπα και πριν, το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Να είμαστε συγκεντρωμένοι, να δουλέψουμε μέσα στη βδομάδα όπως ήδη κάνουμε και πιστεύω πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι θα το κερδίσουμε».