sigounasΤο υπάρχων ρόστερ ήταν ήδη αρκετό για να πρωταγωνιστήσει στην Α2 την επόμενη σεζόν. Ο ΓΣ Κύμης όμως δεν επαναπαύεται και προχώρησε σε άλλη μία σημαντική μεταγραφική κίνηση, αποκτώντας τον Αλέξανδρο Σιγκούνα! Ο 27χρονος φόργουορντ έγινε έτσι η τέταρτη μεταγραφή της Κύμης, μετά τον Τουντζιαράκη, τον Ψαθά και τον Λιθουανό Καρινιάουσκας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης ετοιμάζεται για …υψηλές πτήσεις στο πρωτάθλημα της Α2, έχοντας ως τελικό προορισμό την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία μπάσκετ της χώρας. Για αυτόν τον λόγο η διοίκηση της ομάδας με μεθοδικές κινήσεις κατάφερε να εξασφαλίσει την υπογραφή ενός …μετρ των αιθέρων, του Αλέξανδρου Σιγκούνα, ο οποίος την νέα σεζόν θα φορά την φανέλα του Γυμναστικού! Αυτή ήταν η τέταρτη φετινή μεταγραφή της ομάδας της Κύμης, καθώς προηγήθηκαν οι Τουτζιαράκης, Ψαθάς και Καρινιάουσκας. Μαζί με τους παίκτες που παρέμειναν από την περσινή σεζόν έχει συγκροτηθεί ένα πλήρες και πολύ δυνατό ρόστερ, που θα μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τον στόχο της ανόδου στην Α1.

Ο Αλέξανδρος Σιγκούνας γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1988, έχει ύψος 2.02 και αγωνίζεται ως φόργουορντ. Ξεκίνησε την μπασκετική του σταδιοδρομία στον Πανιώνιο σε πολύ μικρή ηλικία και παρέμεινε εκεί ως το 2008 παίρνοντας κάποιες συμμετοχές στην ανδρική ομάδα. Ακολούθησαν 2 «γεμάτες» χρονιές στην Α1 με την φανέλα της Ολύμπιας Λάρισας και της Καβάλας, ενώ από την σεζόν 2010/2011 άρχισε μια πολύ επιτυχημένη πορεία στην Α2. Αρχικά έπαιξε στην Ελευσίνα και στην συνέχεια στο Παγκράτι, στον Αρκαδικό και στον Ερμή Λαγκαδά. Αξιοσημείωτο αυτής της πορείας ήταν ότι χρόνο με τον χρόνο παρουσιαζόταν συνεχώς καλύτερος και πληρέστερος ως παίκτης, με αποτέλεσμα την μεταγραφή του την περσινή σεζόν στο σουηδικό πρωτάθλημα και την LF Basket. Εκεί ήταν ο ηγέτης της ομάδας του, έχοντας ως μέσω όρο 11,4 πόντους και 6,9 ριμπάουντ. Τον Μάρτιο μετακόμισε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Απόλλωνα Πάτρας και αγωνίστηκε σε 5 παιχνίδια της Α1, έχοντας 5,6 πόντους και 6,2 ριμπάουντ.

Το βασικό γνώρισμα του Σιγκούνα είναι τα πλούσια αθλητικά του προσόντα, τα οποία του επιτρέπουν να μαζεύει πολλά ριμπάουντ, να μοιράζει τάπες και να καρφώνει θεαματικά την μπάλα σε κάθε ευκαιρία. Είναι χαρακτηριστικό ότι την σεζόν 2013/2014 πήρε μέρος στον διαγωνισμό καρφωμάτων του ελληνικού All Star Game! Πάντως, δεν αρκέστηκε στα αθλητικά του προσόντα, αλλά μέσα από την προπόνηση κατάφερε να βελτιώσει τις αδυναμίες του και να γίνει ένας παίκτης που βοηθά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Με αυτήν την προσθήκη ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης γίνεται ακόμα πιο δυνατός και είναι έτοιμος να ανταποκριθεί πλήρως στις προκλήσεις της Α2. Επιπλέον, είναι δεδομένο ότι θα είναι μια από τις πιο θεαματικές ομάδες της κατηγορίας, αφού ο Σιγκούνας μαζί με τον επίσης δεινό στα καρφώματα Γιάννη Ψαθά αναμένεται να κάνουν τις μπασκέτες του κλειστού της Κύμης να …αναστενάξουν!».