“Πληροί τις προϋποθέσεις και μπορεί να εγγυηθεί τη διεξαγωγή του τελικού η Πάτρα”…

kostas peletidis dimarxos patrasΈτοιμοι να ρίξουν στο τραπέζι κάθε δυνατό… χαρτί τους δηλώνουν στην Πάτρα, προκειμένου η πόλη να φιλοξενήσει μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση στο προσεχές διάστημα. Η πρώτη θετική απάντηση που έχουν λάβει για τη διοργάνωση της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων, δίνει στους πατρινούς τη δυνατότητα να ευελπιστούν ότι και το δεύτερο αίτημα που έχουν καταθέσει για φιλοξενία του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας μπορεί να έχει εξίσου αίσια έκβαση για την Πάτρα.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, μάλιστα πέρα από το σχετικό αίτημα που έχει στείλει προς την ΕΟΚ, τονίζει σε δηλώσεις του ότι η πόλη πληροί τις προϋποθέσεις, αλλά συνάμα μπορεί και να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του τελικού. «Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Μπάσκετ γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο που η οπαδική βία έχει γονατίσει τον Ελληνικό Αθλητισμό.
Η πόλη μας πέρα από τις άλλες προϋποθέσεις που πληροί, μπορεί να εγγυηθεί όχι μόνο την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, αλλά και την ανάδειξη του φίλαθλου πνεύματος και των ηθικών αξιών του Αθλητισμού, από τα οποία αναγνωρισμένα εμφορούνται οι συμπολίτες φίλαθλοι.
Θα ασκήσουμε όλη την επιρροή μας για να φέρουμε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός στην πόλη μας».

Και το Επιμελητήριο Αχαΐας τάσσεται υπέρ του τελικού στην Πάτρα

Στο πλευρό του ο Δήμος Πατρέων έχει και το Επιμελητήριο Αχαΐας, το οποίο απέστειλε επιστολή προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Σε αυτήν αναφέρεται:
“Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας υποβάλουμε αίτημα για την διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2014-15, που θα γίνει αρχές Απριλίου 2015 στην Πάτρα, διοργάνωση την οποία προτιθέμεθα να στηρίξουμε παράλληλα με τον Δήμο της Πάτρας που όπως πληροφορηθήκαμε σας έχει υποβάλλει αντίστοιχο αίτημα.

Όπως γνωρίζετε, στην περιοχή μας διαθέτουμε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στο αθλητικό κέντρο «ΤΟΦΑΛΟΣ», ουδέτερη έδρα από τις διαγωνιζόμενες ομάδες, που έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει και να υποστηρίξει αντίστοιχη διοργάνωση, όπως έχουν κατά το παρελθόν διοργανωθεί με απόλυτη επιτυχία πάρα πολλές ανάλογες.

Το αθλητικό κέντρο, έχει χωρητικότητα 6.000 θέσεων, βρίσκεται σε κομβικό σημείο για την προσέλευση των θεατών και διαθέτει χώρους στάθμευσης σε απόλυτο ικανό αριθμό θέσεων.Η πόλη μας διαθέτει ξενοδοχεία, σύγχρονες μεταφορές και άλλες υποδομές.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας, έχοντας το ίδιο όραμα με εσάς για επιτυχείς και μεγάλες διοργανώσεις θα υποστηρίξει την διοργάνωση αυτή εφόσον ανατεθεί στην πόλη μας και θα την αναδείξει ως τη μεγάλη γιορτή του ΜΠΑΣΚΕΤ όπως αρμόζει στο θεσμό και την ομοσπονδία σας. Στα πλαίσια αυτά, παρακαλούμε να εξετάσετε το αίτημά μας σε θετική κατεύθυνση”.

Πληροφορίες από dete.gr