Πληρώνει την Παρασκευή (18/12) για 3408 σωματεία…

Εν αναμονή βρίσκονται 3408 σωματεία σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να δουν το χρώμα του χρήματος, που θα προέλθει από την οικονομική ενίσχυση ειδικού σκοπού με βάση την Κοινή Απόφαση από το Υφυπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η ημερομηνία καταβολής είναι στις 18 Δεκεμβρίου και δικαιούχα της οικονομικής ενίσχυσης είναι τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία εκείνα, που έχουν:
* ολοκληρώσει την αίτηση για την εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων,
* καλλιεργούν ένα ή περισσότερα αθλήματα, για τα οποία έχουν λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση και
* έχουν δηλώσει τον αριθμό των αθλημάτων που καλλιεργούν.

Το ποσό που λαμβάνει κάθε δικαιούχο σωματείο προκύπτει ως εξής:
* 2.500 ευρώ για όσα σωματεία καλλιεργούν ένα (1) άθλημα.
* Προσαύξηση κατά 1.000 ευρώ ανά κάθε επιπλέον καλλιεργούμενο άθλημα, για όσα σωματεία καλλιεργούν περισσότερα του ενός αθλήματα.

Ως και τις 10 Δεκεμβρίου (α’ φάση πληρωμών), λοιπόν, πληρούσαν τις ανωτέρω προϋποθέσεις της ΚΥΑ -ολοκληρωμένη αίτηση και έλεγχος για Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ανά άθλημα- 3.408 σωματεία, στα οποία διανέμονται 9.672.000 ευρώ!

Για όσα σωματεία δεν είχαν ως τις 10/12/2020 ολοκληρώσει τις αιτήσεις τους ή δεν είχε ακόμα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος για την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ανά άθλημα που καλλιεργούν, η καταβολή της οικονομικής τους ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί μετά τις 22 Ιανουαρίου 2021.

Η λίστα με τα 3.408 σωματεία είναι στον ακόλουθο σύνδεσμο