Ποργιόπουλος: «Η περσινή χρονιά ήταν ιδανική»

Οι Ικαροι Σερρών επέστρεψαν την προηγούμενη σεζόν στη Γ΄Εθνική και ο τεχνικός των “κίτρινων”, Στέργιος Ποργιόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) τόσο για τη μεγάλη επιστροφή του συλλόγου στις εθνικές κατηγορίες, όσο και για τα όσα έπονται την επερχόμενη χρονιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέργιου Ποργιόπουλου:

Για τις σκέψεις που κάνει μετά την επιστροφή των Ικάρων στη Β’ Εθνική: 

«Πριν από τρία χρόνια σε μία πολύ άσχημη στιγμή για την ομάδα είχαμε κάνει έναν σχεδιασμό, καθώς τότε οι Ίκαροι υποβιβάζονταν από την Α2 που βρίσκονταν για μία πενταετία. Οικειοθελώς αποφασίσαμε να βρεθούμε στη Γ’ εθνική και να ξεκινήσουμε να χτίζουμε κάτι διαφορετικό. Αποφασίσαμε ότι έπρεπε να στηριχθούμε σε νέους Σερραίους αθλητές, καθώς στις ακαδημίες μας γίνεται εξαιρετική δουλειά κι αυτό αποδεικνύεται με τις επιτυχίες που έχουν όλα αυτά τα χρόνια. Το σημαντικότερο απ’ όλα ήταν ότι αυτό το πλάνο το υποστηρίξαμε μαζί με τη διοίκηση με υπομονή κι επιμονή, το στηρίξαμε στις χαρές, στις ήττες κι όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα θέλαμε εμείς συνεχίσαμε να το στηρίζουμε.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι στον κορμό της ομάδας υπάρχουν 7 παίκτες, οι οποίοι παράλληλα είναι και φοιτητές μου στα ΤΕΦΑΑ Σερρών, ενώ το ίδιο γίνεται και με τους δύο συνεργάτες μου. Προσωπικά πιστεύω πολύ στους νέους, όμως αυτό πρέπει να συνετά κι αφού έχεις διακρίνει δύο σημαντικά στοιχεία πάνω τους. Να διαθέτουν εσωτερική παρακίνηση και τη φιλοδοξία να φτάσουν ψηλά».

Για την πορεία της ομάδας του μέσα στη χρονιά: 

«Η περσινή χρόνια ήταν ιδανική τόσο από τακτικής άποψης όσο κι από πλευρά αποτελέσματος. Είχαμε τη δεύτερη καλύτερη άμυνα κι επίθεση του πρωταθλήματος, ενώ τερματίσαμε δεύτεροι ισοβαθμώντας με τον πρωταθλητή Παναθλητικό. Όλη τη σεζόν κάναμε μόνο 3 ήττες και παρότι είμαστε νεανική ομάδα είχαμε μεγάλη σταθερότητα. Ο Παναθλητικός είχε μεγαλύτερο ρόστερ και μπάτζετ σε σύγκριση με εμάς κι όμως καταφέραμε και τερματίσαμε ισόβαθμοι. Ο πρόεδρος της ομάδας που έχει μεγάλη εμπειρία στο χώρο το χαρακτήρισε μικρό θαύμα την περσινή μας πορεία και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί του».

Για τους στόχους που υπήρχαν στην αρχή και πότε άλλαξαν βλέποντας την άνοδο: 

«Είχαμε πει στην αρχή της χρονιάς ότι θέλουμε να ανεβαίνουμε, όμως ξέραμε ότι δεν είμαστε φαβορί κι ότι δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Κοντά στα Χριστούγεννα ήμασταν ήδη στην πρώτη θέση και κρατηθήκαμε εκεί για 4 μήνες. Παρότι μας κυνηγούσαν ομάδες έμπειρες, με γεμάτα ρόστερ εμείς ήμασταν σταθεροί. Από τα Χριστούγεννα μπήκε στο μυαλό μας και στο τέλος το καταφέραμε».

Για την επόμενη ημέρα και τους στόχους που υπάρχουν πλέον: 

«Αυτή τη χρονική στιγμή θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι σε σύγκριση με αυτό που ήμασταν πέρσι. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να μείνουμε στη κατηγορία, να πατήσουμε γερά δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε κάποιους παίκτες των ακαδημιών μας να γεμίσουν παραστάσεις σε αυτό το επίπεδο. Σε λίγα χρόνια θα επιδιώξουμε να κοιτάξουμε παραπάνω χωρίς να είναι αυτοσκοπός μας κάτι τέτοιο».