“Πράσινο φως” για την επανέναρξη των εργασιών για το κλειστό γυμναστήριο Σημάντρων Χαλκιδικής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Σημάντρων στην Χαλκιδική, καθώς ξεπεράστηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει με τις αρχαιότητες που είχαν βρεθεί στο οικόπεδο που θα χτιστεί το γήπεδο. Στην αρχή των εργασιών, οι ανασκαφές αποκάλυψαν μία σειρά από τάφους των οθωμανικών χρόνων, γεγονός που οδήγησε στην διακοπή των εργασιών. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες της σωστικής ανασκαφικής έρευνας στο οικόπεδο, σχεδίασε, φωτογράφησε και απομάκρυνες τους τάφους από τον χώρο, δίνοντας και πάλι το “πράσινο φως” για να ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες.

Το κλειστό Γυμναστήριο που είναι στα σκαριά, είναι προϋπολογισμού 1.285.000,00€ και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ IΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών. “Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι απρόβλεπτοι παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να καθυστερήσουν την κατασκευή ενός έργου. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση κι ενώ ήταν όλα έτοιμα, η αποκάλυψη ευρημάτων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος προκάλεσε αναπόφευκτα χρονική καθυστέρηση, καθώς υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία, που ακολουθείται”, σχολίασε ο Δήμαρχος της Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς και συμπλήρωσε: “Για να μη διαρρέονται ακόμη ανυπόστατες φήμες να ξεκαθαρίσω ότι η ανάγκη για κατασκευή ενός Κλειστού Γυμναστηρίου στα Σήμαντρα ήταν αναγνωρισμένη από τη Δημοτική αρχή και περιλαμβανόταν στον σχεδιασμό μας. Το κληροδότημα “Μπαχάνου” δε δημιούργησε αλλά ούτε και υπαγόρευσε τον προγραμματισμό. Η αρχική μας σκέψη ήταν απλά να το κατασκευάσουμε με το κληροδότημα και ιδίους πόρους.

Στην πορεία το κρίναμε ως έργο προτεραιότητας και το εντάξαμε στο “Φιλόδημος ΙΙ”, ώστε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότησή του, κι ενώ είχαμε το δικαίωμα να καταθέσουμε μόνο μία πρόταση στη συγκεκριμένη πρόσκληση. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν θα μπορούσε να κατασκευαστεί μόνο από το κληροδότημα. Να πω, τέλος, πως χαίρομαι που δεν υπάρχει πλέον καμία εμπλοκή. Έτσι, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, από Δευτέρα ξεκινούν και πάλι οι εργασίες” κατέληξε ο Δήμαρχος.