«Πρέπει να πληρώσουν ότι οφείλουν βάσει της απόφασης που έχουμε»

Με γραπτή του δήλωση, ο εκπρόσωπος του Αλεξ Αρκερ, Γιώργος Ζαμπέλλης αναφέρθηκε στο χρέος του Απόλλωνα Πατρών προς τον πελάτη του και την απόφαση για την αποπληρωμή αυτού.  Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ακερ έχει δικαιωθεί από τη FIBA, η οποία έχει ενημερώσει πολλές φορές τους πατρινους για το όλο ζήτημα και ζητώντας να εξοφλήσουν τον παίκτη και τους εκπροσώπους του.

Διαβάστε αναλυτικά την δήλωση του Εκπροσώπου του Άλεξ Άκερ:

Εδώ και τρία χρόνια υφίσταται ένα χρέος από πλευράς της ομάδας του Απόλλωνα Πάτρας προς τον Άλεξ Άκερ.
Η οφειλή έχει αναγνωριστεί επίσημα από το BAT της FIBA κι έχει εκδοθεί σχετική απόφαση τον Σεπτέμβρη του 2019 . Οριστική κι αμετάκλητη.
Χωρίς να έχει τακτοποιηθεί ή πληρωθεί το ποσό που επιδικάστηκε μέχρι σήμερα, τρέχουν πλέον προσαυξήσεις που καθιστούν το ποσό της οφειλής υψηλότερο κατά δεκάδες χιλιάδες.

Όσα χρόνια ασχολούμαι με την εκπροσώπηση αθλητών είμαι υπέρ του διαλόγου, καθαρών συμφωνιών και σχέσεων τοσο με ελληνικές ομάδες όσο και με ευρωπαικές.
Απο την πλευρά του Απόλλωνα όλο αυτό το διάστημα έχω έρθει αντιμέτωπος με πρακτικές βασισμένες στην αδιαφορία, αμέλεια και κουτοπονηριά.
Έχω προσπαθήσει με κάθε τρόπο να εξηγήσω στους ανθρώπους του Απόλλωνα ότι η οφειλή, ότι κι αν κάνουν ότι κι αν τους συμβουλεύουν αποκλείεται να διαγραφεί. Πρέπει να πληρώσουν ότι οφείλουν βάσει της απόφασης που έχουμε. Η κίνησή μου αυτή να αναφερθώ πλέον δημόσια στην υπόθεση δεν έχει να κάνει με προσπάθεια να τους βγάλω τα άπλυτα στη φόρα αλλά γιατί είναι κρίμα να εκτίθεται μια ιστορική ομάδα που σέβομαι, από άτομα που μάλλον δεν διαχειρίζονται σωστά τα του συλλόγου.

Προσπάθησα με κόσμιο τρόπο να βρούμε λύσεις αλλά οι υπεύθυνοι του Απόλλωνα τηρούν στάση άρνησης. Θυμίζω την πρόσφατη επιστολή της FIBA προς την Ομοσπονδία που λέει ότι από εδώ και στο εξής θα είναι υπεύθυνη η Ομοσπονδία αν οι σύλλογοι στην Ελλάδα αγνοούν επίσημες αποφάσεις της FIBA μέσω των ΒΑΝ.
Τόσο εγώ όσο και ο Άλεξ Ακερ επιθυμούμε την άμεση λύση του θέματος. Όσο καθυστερούν είτε να αποπληρώσουν το ποσό είτε να γίνει κάποια άλλη διευθέτηση του ποσού, το μόνο αποτέλεσμα θα είναι να αυξάνει η οφειλή με τις προσαυξήσεις. Ξεκαθαρίζω επίσης, διεκδικούμε μόνο τα νόμιμα και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει τίποτα παράτυπα, κάτι που επιθυμεί όχι μόνο ο Άκερ αλλά απαιτεί ο σεβασμός σε κάθε αθλητή που αγωνίστηκε και του οφείλονται χρήματα.

Για το καλό του ελληνικού μπάσκετ που από κάτι τέτοιες ενέργειες χάνει ακόμα περισσότερο την έξωθεν καλή μαρτυρία ας μην επιτρέπουμε πλέον τέτοιες πρακτικές και ας πράττουμε ισότιμα των Ευρωπαϊκών ομάδων.
Αθλητικά και με σεβασμό
Γιώργος Ζαμπέλλης
Εκπρόσωπος Άλεξ Άκερ
Ιδιοκτήτης OMNIA SPORTS