Το «χαλί από χρυσάφι» που έστρωσε η ΓαλαταΣαράι βάζει σε σκέψεις τον 32χρονο φόργουορντ.

Του Φίλιππου Κουνέλη

Μετά την σπουδαία πρόκριση απέναντι στην Εφές το μόνο σίγουρο για τον Γιώργο Πρίντεζη είναι πως σε δύο εβδομάδες θα επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος με την – όχι και τόσο κρυφή – ελπίδα να ζήσει στιγμές ανάλογες του 2012. Τότε που με το δικό του… πεταχτάρι στο φινάλε του τελικού της Euroleague απογείωσε τον Ολυμπιακό και έστειλε την ΤΣΣΚΑ στα Τάρταρα. Το αν μετά την λήξη της τρέχουσας σεζόν ο 32χρονος φόργουορντ θα ξαναμπεί στην διαδικασία να πακετάρει βαλίτσες για να επισκεφτεί ξανά την Πόλη, για «μόνιμη» εγκατάσταση αυτή την φορά, είναι κάτι που θα μάθουμε στο άμεσο μέλλον.

Οι Τούρκοι τον «λιγουρεύονται» και θα βάλουν πολύ δύσκολα στους αδελφούς Αγγελόπουλους, δεδομένου ότι εκτός της Φενέρ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς που έχει «κλέψει» ήδη τον Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό, στο παιχνίδι παίζει και η Γαλατασαράι του Εργκίν Αταμάν.

Εχοντας, σε αυτό το ιδιότυπο πόκερ, όχι απλά ένα δυνατό χαρτί στα χέρια της, αλλά χαρτί που φέρνει σε φλος ρουαγιάλ, καθώς κλειστό διετές συμβόλαιο με 5 εκ. Ευρώ δεν βρίσκει κανείς εύκολα την σήμερον ημέρα. Ιδιαίτερα όταν έχει πατήσει τα 32 και είναι απόλυτα θεμιτό να ψάξει για το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του. Σύντροφος και μαμά «σύμμαχοι» του Ολυμπιακού.

Η συγκεκριμένη πρόταση όπως είναι φυσικό έχει βάλει σε σκέψεις τον Γιώργαρο, δεδομένου ότι το μπάσκετ έχει ημερομηνία λήξης και τώρα που ετοιμάζεται να γίνει πατέρας, καθώς η σύντροφος του Στέλλα κυοφορεί το πρώτο τους παιδί καλείται να κάνει το καλύτερο από οικονομικής άποψης για την οικογένεια του. Η αγάπη του για τον Ολυμπιακό είναι δεδομένη και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε από τον πλέον κακοπροαίρετο, πλην όμως τα χρήματα είναι πάρα πολλά για να κλείσει αυτή την πόρτα. Ιδιαίτερα απ’ την στιγμή που οι αδελφοί Αγγελόπουλοι μέχρι στιγμής δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους με την μορφή έστω μιας ανεπίσημης συζήτησης, όσον αφορά την πρόταση που θα του κάνουν τώρα που λήγει το συμβόλαιο του.

Οταν θα συμβεί αυτό, πάντως οι αναμορφωτές του μπασκετικού Ολυμπιακού θα έχουν δύο πολύ δυνατούς συμμάχους στο πλάι τους, την σύντροφο του αθλητή και την μητέρα του. Αμφότερες κλωτσάνε στην προοπτική μετακόμισης στην Πόλη και όχι άδικα. Με τους ημίτρελους του ISIS απ’ την μία πλευρά και τους Κούρδους απ’ την άλλη, η πατρίδα του σουλτάνου Ερντογάν θυμίζει πεδίο μάχης κάθε λίγο και λιγάκι, καθώς δεν ξέρεις πότε θα σκάσει η επόμενη βόμβα και που. Ετσι η μεν μητέρα του Πρίντεζη τον έχει συμβουλεύσει να μην κάνει το συγκεκριμένο βήμα, η δε σύντροφος του δεν πήρε ούτε αρνητική, αλλά ούτε και θετική θέση, απλά ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να μετακομίσει στην Πόλη. Συνεπώς αν ο παίκτης πάρει την μεγάλη απόφαση θα τον «φάνε» τα αεροπλάνα για να βλέπει τις δύο γυναίκες της ζωής του – με το καλό να έρθει το κοριτσάκι! – έχοντας ως πλεονέκτημα το κοντινό της απόστασης και τη συχνότητα των ανταποκρίσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια

Για όποιον απορεί για το πως η Γαλατά αποφάσισε να βάλει τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη για το Πρίντεζη, υπάρχουν απαντήσεις. Ο Εργκίν Αταμάν τον εκτιμά αφάνταστα και είχε εισηγηθεί και στο παρελθόν την απόκτησή του, μόνο που ο Ολυμπιακός έκανε κίνηση ματ το 2014 ανανεώνοντας πρόωρα το συμβόλαιο του «Πρίντε» μέχρι το τρέχον καλοκαίρι. Ο βετεράνος Τούρκος προπονητής θεωρεί ότι με τον 32χρονο φόργουορντ υπάρχει η προοπτική να ξαναστεφθεί η Γαλατά πρωταθλήτρια Τουρκίας για πρώτη φορά μετά το 2013 και δεύτερη μετά το 1990 και παράλληλα να πάψει να αποτελεί τον φτωχό (Τούρκο) συγγενή στην Euroleague. Βλέπετε ενώ η Φενέρ πήγε αέρα στο φάιναλ φορ, η Εφές αποκλείστηκε στον πέμπτο προημιτελικό και η Νταρουσάφακα στον τέταρτο (από κοτζάμ Ολυμπιακό και Ρεάλ αντίστοιχα), η Γαλατά έμεινε 12 η με ρεκόρ 11-19, ενώ στο πρωτάθλημα είναι μόλις 6 η έχοντας χάσει όλα τα εγχώρια ντέρμπι. Προφανώς το highlight της σεζόν για την ομάδα του Αταμάν αποτελεί το 2/2 απέναντι στον Ολυμπιακό, αφού κέρδισε με 89-87 στo Αμπντί Ιπεκτσί στην υπ’ αριθμόν 200 εμφάνιση του Πρίντεζη στην Euroleague και με 80-71 στο ΣΕΦ, με τον Ελληνα φόργουορντ να έχει 17 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 14 πόντους, 8 ριμπάουντ αντίστοιχα στα δύο αυτά παιχνίδια!

ΥΓ1: Θεωρείται μάλλον περιττό να το επισημάνω… αλλά το κάνω.Το μέλλον του Πρίντεζη θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τις διαθέσεις των αδελφών Αγγελόπουλων. Αν ανεβάσουν τις ετήσιες αποδοχές του, που αυτή την στιγμή εάν δεν κάνω λάθος είναι οι μισές σε σχέση με αυτές που προσφέρουν οι Τούρκοι, σε ικανοποιητικό βαθμό, μάλλον είναι δεδομένο ότι ο «Πρίντε» θα ξανακάνει σκόντο για να συνεχίσει να αγωνίζεται στην ομάδα της καρδιάς του, στην οποία έχει δηλώσει πως θέλει να κλείσει την καριέρα του.

ΥΓ2: Μην ψάξει κανείς πονηρός σκοπιμότητα πίσω απ’ αυτό το άρθρο, θα χάσει τον χρόνο του. Μετά από μία μακρά πορεία αποτελεί συνειδητή επιλογή μου να απέχω απ’ αυτό τον χώρο τα τελευταία χρόνια και δεν το έχω μετανιώσει. Απλά η συγκεκριμένη είδηση έφτασε στα αυτιά μου πριν καμιά δεκαριά μέρες και επειδή πρώτα πεθαίνει το χούι και μετά ο άνθρωπος αποφάσισα να την δημοσιεύσω μόλις θα τελείωναν οι προημιτελικοί με την Εφές για ευνόητους λόγους. Σε ένα σάιτ που έχει ανθρώπους, οι οποίοι κοσμούν έναν κατά  τα άλλα πολύ βρώμικο χώρο….