ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ: Οι… Γιάννηδες έδειξαν το δρόμο, ο Θανάσης κέρδισε το χειροκρότημα…

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για την εθνική ομάδα να κάνει το 2/2 και να βάλει πλώρη για το πρώτο μεγάλο ματς, το νοκ άουτ παιχνίδι της Παρασκευής. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε με 86-70 το Μεξικό, κατέλαβε την 1η θέση στον όμιλό του και τώρα περιμένει να μάθει τον αντίπαλο που θα έχει στον ημιτελικό της Παρασκευής, με την Κροατία να φαντάζει το μεγάλο φαβορί.

ellada_mexiko_proolympiako_giannisΜε το Γιάννη Αντετοκούνμπο να δίνει ρυθμό και να… συμπαρασύρει τους συμπαίκτες του, τον Γιάννη Μπουρούση να κερδίζει πολλές μάχες, αλλά και τον Θανάση Αντετοκούνμπο να βγάζει και πάλι πάθος και διάθεση, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να ξεπεράσει το κακό πρόσωπο που έδειξε στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Εκεί όπου το Μεξικό είχε καταφέρει να μπλοκάρει την ελληνική ομάδα, το αργό τέμπο είχε “βραχυκυκλώσει” το παιχνίδι της Ελλάδας, ενώ ο Κρουζ προκαλούσε… πονοκεφάλους. Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη έδειχναν ανήμποροι να αλλάξουν αυτή την εικόνα και ως επί το πλείστον “κυνηγούσαν” στο σκορ.

Η είσοδος του Μπουρούση και του Θανάση Αντετοκούνμπο έδωσε κάποια ώθηση στην ελληνική ομάδα, της οποίας το παιχνίδι ήταν αρκετά προβληματικό. Το Μεξικό, ωστόσο εκμεταλλευόταν στο έπακρο τη νευρικότητα που έδειχνε η ελληνική ομάδα και με δεύτερες επιθέσεις, κρατούσαν τα ηνία του ματς (28-25). Η ελληνική άμυνα ήταν αργή, δεν είχε καλή αλληλοκάλυψη και το Μεξικό με καλή κυκλοφορία της μπάλας έβρισκε τα ελεύθερα σουτ πellada_mexiko_proolympiakoου το διατηρούσαν μπροστά στο σκορ.

Για σχεδόν 25 λεπτά η ελληνική ομάδα ακολουθούσε το τέμπο των αντιπάλων του, αλλά σταδιακά έδειξε διάθεση να αλλάξει… ταχύτητα. Ελέγχοντας τα ριμπάουντ, έτρξε στο ανοιχτό γήπεδο και τα πάντα άλλαξαν. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εκείνος που έδωσε πρώτος το σύνθημα, ενώ οι Καλάθης και Κουφός συνεισέφεραν ουσιαστικά. Ο ρυθμός αυτός έδειξε ότι ταίριαζε πολύ καλύτερα στο αγωνιστικό προφίλ της εθνικής μας, που γρήγορα “έχτισε” μία διαφορά (44-53). Οι Μεξικανοί προσπάθησαν με τα τρίποντα (το μεγάλο τους όπλο) να καλύψουν τη διαφορά, αλλά η ελληνική ομάδα είχε βρει πλέον το ρυθμό της.

Το χειροκρότημα στον Θανάση για το πάθος του…

ellada_mexiko_proolympiako_thanasisΗ διαφορά έφτασε στο +14 (46-60) λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, με την ελληνική ομάδα να δείχνει πως έχει… τροχιοδρομήσει! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην τέταρτη περίοδο συντηρούσε τη διαφορά που είχε “χτίσει”, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο σ΄ αυτό το διάστημα να δίνει πολλές λύσεις και να εισπράττει το χειροκρότημα από τους φίλους της εθνικής, τους “Πελαργούς” στις εξέδρες! Το Μεξικό δεν μπορούσε να κάνει τίποτε περισσότερο, από τα να στρέψει το βλέμμα του στο επόμενο παιχνίδι του, αυτό κόντρα στην Ιταλία. Την ίδια ώρα η ελληνική ομάδα έστω και μετά κόπων και βασάνων (κυρίως στο πρώτο μισό) πήρε το ποθητό αποτέλεσμα (86-70) και πλέον περιμένει τον αντίπαλό της…

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-15, 35-33, 48-60, 70-86
ΕΛΛΑΔΑ: Αθηναίου, Καλάθης 7(1), Μπουρούσης 16, Μάντζαρης 2, Αγραβάνης 7(1), Παπαπέτρου 5(1), Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης 2, Περπέρογλου 7(1), Γ.Αντετοκούνμπο 21(3), Κουφός 7, Θ.Αντετοκούνμπο 12.
ΜΕΞΙΚΟ: Στολ 8(2), Ράμος 4, Τοσκάνο 3(1), Χ.Γκουτιέρες 10(1), Ι.Γκουτιέρες 2, Κρους 19(2), Ερνάντες 14(4), Μέντες 8(2), Μάτα 2, Σαμόρα.