Από «εγκέφαλος» του ΓΣ Μεσσήνης προ τριετίας, βρέθηκε πέρσι να κρατά το τιμόνι της ομάδας και μάλιστα απόλυτα πετυχημένα, ανεβάζοντας τον σύλλογο στη Γ’ εθνική! Μία επιτυχία που ο Μιχάλης Μπακογιάννης την πίστευε βαθιά μέσα του απ’ την αρχή της σεζόν, αλλά απέφευγε να την αποκαλύπτει στους παίκτες του για να μην τους φορτώσει με άγχος.

Και τώρα πολλά μπορεί να έχει στο… βάθος του μυαλού του, αλλά εκείνο στο οποίο στέκεται περισσότερο για την προσπάθεια που θα κάνουν ο ίδιος κι οι παίκτες του τη νέα περίοδο είναι «…να δούμε την κατάσταση λίγο πιο επαγγελματικά, να αποκτήσουμε δηλαδή επαγγελματική νοοτροπία αν και ερασιτέχνες», όπως σχολίασε μιλώντας στο eleftheriaonline.gr, θέτοντας μάλιστα ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.Στο ερώτημα πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να εμφανιστεί ο Γ.Σ. Μεσσήνης στη Γ’ Εθνική ο Μπακογιάννης απαντά: «Κάθε σύλλογος από την Περιφέρεια όταν βρεθεί σε εθνική κατηγορία χρειάζεται προσεκτικές μεταγραφικές κινήσεις, γιατί το επίπεδο μεγαλώνει κάπως απότομα. Για μας είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι τελικά θα πέσουν μόνο τρεις ομάδες φέτος και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να μην είμαστε μέσα σε αυτήν την τριάδα. Φυσικά για να τα καταφέρουμε θα πρέπει όλοι να δούμε την κατάσταση λίγο πιο επαγγελματικά, να αποκτήσουμε δηλαδή επαγγελματική νοοτροπία αν και ερασιτέχνες».

Για πρώτη φορά στη φετινή Γ’ Εθνική θα διεξαχθούν δύο ντέρμπι ανάμεσα σε μεσσηνιακούς συλλόγους, καθώς ο Γ.Σ. Μεσσήνης θα έχει εκτός των άλλων αντιπάλων να αντιμετωπίσει και την Καλαμάτα ’80. «Αν και είναι ακόμα νωρίς, όλος ο κόσμος εδώ στη Μεσσήνη σκέφτεται αυτά τα δύο παιχνίδια, που σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέροντα και ξεχωριστά. Εννοείται πως δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος αντιπαλότητας με την Καλαμάτα ’80 και μακάρι να υπήρχαν στην ίδια κατηγορία κι άλλες ομάδες από τη Μεσσηνία. Ισως αυτό να συμβεί στο μέλλον. Νομίζω ότι κερδισμένο από αυτές τις τοπικές μάχες θα βγει το ίδιο το μεσσηνιακό μπάσκετ, η καρδιά του οποίου έχει αρχίσει να χτυπά δυνατά και στη Μεσσήνη. Υπάρχουν σπουδαία ταλέντα εδώ που μπορούν με σκληρή δουλειά να πάνε ψηλά» αναφέρει ο προπονητής του νησιώτικου συλλόγου.

Παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του βρίσκει χρόνο τόσο για την οικογένειά του που σύντομα θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο καθώς θα γίνει πατέρας για δεύτερη φορά, όσο και για να παρακολουθεί άλλα αθλήματα. «Βλέπω και ποδόσφαιρο αλλά τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ πολύ ράγκμπι, λόγω του κουνιάδου μου Νίκου Μαυρέα που με έχει μυήσει για τα καλά στα μυστικά του συγκεκριμένου αθλήματος» τονίζει ο 29χρονος τεχνικός που δεν σκέφτεται ακόμα να σταματήσει την καριέρα του στο παρκέ: «Σίγουρα θα είναι πιο εύκολο για μένα να παραμείνω μόνο προπονητής αλλά έχω ακόμα φιλοδοξίες σαν αθλητής και θα ήθελα πάρα πολύ να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει την παραμονή τη νέα χρονιά».

Πληροφορίες από eleftheriaonline.gr