Η κατάθεση την Τρίτη 5/11 από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη του Σχεδίου Νόμου που θέτει ως όριο για προέδρους ομοσπονδιών τα 70 έτη, αλλά συνάμα και τον περιορισμό της δυνατότητας για εκλογή προέδρου αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από τρεις συνολικά φορές, έχοντας μάλιστα και αναδρομικό χαρακτήρα, δημιουργεί νέα δεδομένα στην ΕΟΚ. Κι αυτό διότι το 2020 είναι χρονιά στην οποία θα πραγματοποιηθούν εκλογές στην ομοσπονδία και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν θα μπορεί να διεκδικήσει και πάλι τον προεδρικό θώκο.

Το σχέδιο Νόμου κατατέθηκε στη Βουλή αφορά στην “Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις” και στο άρθρο 8 αναφέρεται ότι “… δεν επιτρέπεται το ίδιο πρόσωπο να εκλεγεί πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από τρεις συνολικά φορές και σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από δύο συνεχόμενες φορές, πλήρους η μερικής θητείας.

Το παραπάνω όριο θητειών ως προς τον πρόεδρο δύναται να επεκταθεί για μία επιπλέον θητεία, εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το 70ο έτος της ηλικίας του. Πρόσωπο που έχει υπηρετήσει επί δύο συνεχόμενες θητείες ως εκτελεστικό μέλος διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας, δύναται να επανεκλεγεί σε τέτοια θέση εφόσον μεσολαβήσει χρονική περίοδος ίση με μία πλήρη θητεία. Μετά τη συμπλήρωση του παραπάνω ορίου ηλικίας που δύναται να εκλεγεί εκ νέου σε οποιαδήποτε θέση του διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας”.