Πρωταθλητής Α.Σ.Ι.Σ. τα Εκπαιδευτηρία Νέα Γενιά Ζηρίδη

Τη δική του ιστορία έγραψε το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Νέα Γενιά Ζηρίδη καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του κατέκτησε το πρωτάθλημα Αθλητικών Συναντήσεων Ιδιωτικών Σχολείων!

Τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη κατέκτησαν λοιπόν το χρυσό μετάλλιο, αντιμετωπίζοντας στον τελικό τα Σχολή Μωραΐτη με 53-43, ενώ νωρίτερα είχαν απεκλείσε άλλες παραδοσιακές δυνάμεις όπως αυτές του Δούκα και της Ιουνίου Σχολής.

Αναλυτικά:

«Πρωταθλητής Α.Σ.Ι.Σ. το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ! Μία απ’ τις κορυφαίες τους διακρίσεις ζουν τα Εκπαιδευτήρια “ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ” και δη το Αθλητικό μας τμήμα, καθώς το Γυμνάσιό μας πανηγύρισε το Πρωτάθλημα Αθλητικών Συναντήσεων Ιδιωτικών Σχολείων (Α.Σ.Ι.Σ.)

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ! Η επιτυχία των παιδιών μας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία από τη στιγμή που η ομάδα μας έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ΑΗΤΤΗΤΗ και μάλιστα απέναντι σε Σχολεία τα οποία αποτελούν παραδοσιακές δυνάμεις στο μπάσκετ, δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς του Αθλητικού τμήματος της ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΖΗΡΙΔΗ. Στην 1η Φάση, η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ κατέκτησε την 1η θέση, απέναντι στο Pierce, στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, στα Εκπαιδευτήρια Πλάτωνα και στα Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία.

Στο δρόμο για το Final Four, η ομάδα μας απέκλεισε μία απ’ τις πλέον παραδοσιακές ομάδες μπάσκετ σε επίπεδο Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, τον ΑΣΕ Δούκα, την αντίσταση του οποίου έκαμψε -και μάλιστα εύκολα- με 66-48 και προκρίθηκε πανηγυρικά στην τετράδα. Στον ημιτελικό, ο αντίπαλος που προέκυψε ήταν η Ιόνιος Σχολή, με την ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ να μην σταματά ούτε εκεί και επικρατώντας με 56-47 έφτασε μέχρι και τον Τελικό. Εκεί, βρήκε απέναντί του ακόμη μία παραδοσιακή δύναμη, τη Σχολή Μωραΐτη, αλλά ούτε κι αυτή στάθηκε εμπόδιο στην φανταστική φετινή πορεία των ομάδας μπάσκετ του Γυμνασίου μας, η οποία επιβλήθηκε με 53-43 και αναδείχθηκε ΑΗΤΤΗΤΗ Πρωταθλήτρια Α.Σ.Ι.Σ. για τη σεζόν 2017-2018! Φυσικά, η σπουδαία αυτή επιτυχία δεν αποτελεί το ταβάνι μας…

Η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια του Αθλητικού τμήματος συνεχίζεται απρόσκοπτα και με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη, προκειμένου να ακολουθήσουν κι άλλες μεγάλες διακρίσεις και να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα τα Εκπαιδευτήρια ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ! Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της κατάκτησης του Πρωταθλήματος Α.Σ.Ι.Σ., τους μεγάλους πρωταγωνιστές, που δεν είναι άλλοι από τους μαθητές μας, αλλά και τους Προπονητές μας, Δημήτρη Χουχουλή (προπ. ομάδας μπάσκετ), Άγγελο Πιτσινό (βοηθός προπ.) και Άκη Ζήκο (Διευθυντής Αθλ. τμήματος)».