Πρόσκληση για συλλαλητήριο παικτών και προπονητών κόντρα στο lockdown

Η οργή έχει αρχίσει και ξεχειλίζει… Η αντιμετώπιση που τυγχάνουν από την Πολιτεία και πολύ περισσότερο από πολιτευτές που έχουν υπάρξει αθλητές ή κατείχαν καίριες θέσεις σε συλλόγους, έχει κάνει παίκτες και προπονητές των εθνικών κατηγοριών να ετοιμάζουν τη δική τους αντίδραση. Ήδη ο Γιάννης Γκαγκαλούδης έχει εκφράσει την πρόθεσή του να ηγηθεί κάποιου “ξεσηκωμού” και όπως φαίνεται υπάρχουν αρκετοί παίκτες και προπονητές που δηλώνουν έτοιμοι να σταθούν στο πλευρό του. Στο facebook έχει ήδη δημιουργηθεί σελίδα, η οποία και καλεί σε συλλαλητήριο παίκτες και προπονητές μπάσκετ και ποδοσφαίρου, προκειμένου να βρεθεί μία λύση και να αρθεί το συνεχιζόμενο lockdown, το οποίο “πνίγει” τον αθλητισμό (πέρα από κάποιες κατηγορίες που συνεχίζουν να έχουν δράση).

Η συγκεκριμένη σελίδα στο facebook, που τιτλοφορείται “Αθλητές προπονητές Ποδοσφαίρου Μπάσκετ”, είναι εκείνη που προσκαλεί σε συλλαλητήριο για την Παρασκευή 5/2 στις 12 το μεσημέρι έξω από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Όπως αναφέρει το ποστ: “Το μέρος συνάντησης άλλαξε θα γίνει στην γενική γραμματεία αθλητισμού γιατί υπάρχει πιθανότητα να έρθουν και αναρχικοί στα Εξάρχεια και να μας το χαλάσουν! Ο ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΉΣ ΝΑ ΦΟΡΆΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΆΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ ΤΟΥ ! ΝΑ ΕΊΣΤΕ ΌΛΟΙ ΕΚΕΊ”, αναφέρει, ενώ ο Γκαγκαλούδης με δικό του ποστ στον προσωπικό του λογαριασμό επικροτεί την όλη κίνηση, τονίζοντας: “Με μεγάλη μου χαρά σας ενημερώνω για την πρωτοβουλία χιλιάδων αθλητών όλων των αθληματων που όλοι μαζί δημιούργησαμε αυτήν την συγκέντρωση για Παρασκευή 12 ώρα στο υπουργείο αθλητισμού… Τα καλύτερα έρχονται… Είμαστε όλοι μ; ζι και πλέον δεν φοβάμαι τίποτα… Προπονητές παίχτες πατήστε το ναι για να βλέπουμε την συμμετοχή σας σε αυτό το βήμα…όσοι πάτε ναι κάντε το κοινοποίηση…”.

Κι όπως όλα δείχνουν η Παρασκευή (5/2) αναμένεται πολύ “καυτή” έξω από τη ΓΓΑ, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που δηλώνουν έτοιμοι να βρεθούν στο σημείο συνάντησης και να ζητήσουν ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, που ταλαιπωρούνται εδώ και αρκετό καιρό από το lockdown και τις απόψεις κάποιων ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται (και) από τις μπάλες.