Πρώτη και… καλύτερη η «επίσημη αγαπημένη»! Βράβευση για το Νίκο Ζήση

Το ταξίδι τελείωσε… Ή μάλλον να το θέσουμε πιο σωστά, το ταξίδι τώρα ξεκινάει για την «επίσημη αγαπημένη», την εθνική μας ομάδα μπάσκετ, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τον καλύτερο τρόπο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε στη Brose Arena της Γερμανίας με 69-63 και τερμάτισε πρώτη και καλύτερη και δείχνοντας ότι παρότι αγωνίστηκε δίχως βασικά στελέχη της στα περισσότερα από τα παιχνίδια αυτά, διαθέτει το «μέταλλο» που απαιτείται. Η εθνική μας ομάδα με τη νίκη της αυτή, τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της και έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει πολλά περισσότερα… Όντας μάλιστα και στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Η εθνική μας ομάδα, βέβαια μπορεί κόντρα στη Γερμανία να μην έδειξε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, όμως έδειξε ότι διαθέτει πίστη, τσαμπουκά, μαχητικότητα και διάθεση. Από παίκτες που γνωρίζουν ότι κάποιοι εξ’ αυτών δύσκολα θα είναι στην Κίνα. Κι όμως όλοι τους έδωσαν το 100% στο παρκέ και μόχθησαν για να προστεθεί μία ακόμη νίκη στο παλμαρέ της εθνικής ομάδας. Κι αυτή η νίκη ήρθε με μπροστάρηδες τους Βασιλόπουλο και Μαργαρίτη, αλλά και τον ουσιαστικό σε ένα ακόμη ματς Λαρεντζάκη. Η τριπλέτα αυτή, με τη συνδρομή βέβαια και το πάθος και των υπόλοιπων παικτών κατάφεραν να… τιθασέψουν τη γερμανική ομάδα, που έδειχνε διάθεση να χαλάσει τα κέφια των Ελλήνων, που βρέθηκαν στη Brose Arena.

Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με 16-15 στο τέλος του 10λέπτου, κρατούσαν ένα μικρό προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς (28-24, 34-33) και έβαζαν… πονοκεφάλους στον Σκουρτόπουλο και το επιτελείο του. Τα χαμηλά ποσοστά της ελληνικής ομάδας από τα 6.75 και η απώλεια των ριμπάουντ συνέχιζε να φέρνει σε ρόλο κυνηγού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που έψαχνε τις λύσεις για ν’ αλλάξει τα δεδομένα. Και αυτές δόθηκαν από τους Βασιλόπουλο και Μαργαρίτη. Η εθνική μας μετέτρεψε το 47-43 σε 47-50 και από εκεί και έπειτα το… νερό άρχισε να μπαίνει στο αυλάκι. Ο Αθηναίου μ’ ένα τρίποντό του ανέβασε τη διαφορά στο +8 (49-57), είδε όμως τους Γερμανούς να ισορροπούν το ματς και πάλι (60-59). Αλλά και πάλι η εθνική μας είχε τις απαντήσεις. Βασιλόπουλος, Μαργαρίτης, Μποχωρίδης και Λαρεντζάκης έδωσαν τις λύσεις σε άμυνα κι επίθεση, είχαν και το «καθαρό» μυαλό που χρειαζόταν στην πίεση της γερμανικής ομάδας και στο τέλος πανηγύρισαν το 69-63 που τους έδωσε την πρωτιά στον όμιλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η νίκη πανηγυρίστηκε παρέα με τον άλλοτε διεθνή άσο της εθνικής ομάδας Νίκο Ζήση. Πριν την έναρξη του αγώνα ο Νίκος Ζήσης βραβεύθηκε για την προσφορά του στο μπάσκετ και στη «γαλανόλευκη» με τον γγ της ΕΟΚ Παναγιώτη Τσαγκρώνη να του προσφέρει μία φανέλα που πάνω της αναγράφεται ο αριθμός των συμμετοχών του με την εθνική ομάδα (189) και μία χρυσή μπάλα, υπό τις ιαχές και γνωρίζοντας την αποθέωση των Ελλήνων στις εξέδρες.