Ραχωβίτσας: «’Εμπειρη ομάδα ο Ερμής»

Raxovitsas_MichalisΣε αμείωτους ρυθμούς βρίσκεται η προετοιμασία της ομάδας μας για τον αγώνα του Σαββάτου που θα φιλοξενήσει τον Ερμή Λαγκαδά στο άδειο λόγω τιμωρίας Κλειστό «Π.Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Α2. Οι Μιχάλης Ραχωβίτσας και Αλέξης Καρυπίδης μίλησαν στην κάμερα του Ethnikos BC TV για την νίκη που πήρα στην παράταση κόντρα στο Αετό, την προετοιμασία των «κυανόλευκων» για τον αγώνα με τον Ερμή και αναφέρθηκαν στις παγίδες που μπορεί να κρύβει ένας αγώνας χωρίς κόσμο.

Μιχάλης Ραχωβίτσας

Για τον αγώνα με τον Αετό:
«Όλα τα παιχνίδια στην Α2 είναι δύσκολα. Δεν υπάρχει παιχνίδι που θα πεις θα μπω μέσα και θα το κερδίσω εύκολα. Πρέπει να ιδρώσεις. Ειδικά με ομάδες όπως ο Αετός που έχει και ποιότητα και βάθος στο ρόστερ και πρέπει να παίξεις στο 100% των δυνατοτήτων σου. Εμείς ήμασταν πολύ κοντά σε αυτά που είχαμε ζητήσει από τα παιδιά, η συγκέντρωση των παιδιών ήταν αρκετά υψηλή και καταφέραμε και πήραμε έστω και στην παράταση, με ένα σουτ στην λήξη, το παιχνίδι. Σκληρό παιχνίδι, αντιδράσαμε σε σημεία που ο αντίπαλο έφυγε λίγο μπροστά, γυρίσαμε πίσω, δείξαμε χαρακτήρα και καταφέραμε στο τέλος και πανηγυρίσαμε άλλη μια πολύ σημαντική νίκη».

Για την προετοιμασία της ομάδας για τον αγώνa με τον Ερμή Λαγκαδά:
«Προετοιμαζόμαστε όπως σε κάθε παιχνίδι. Παίζουμε με μία ομάδα η οποία είναι αρκετά έμπειρη στην κατηγορία. Είναι από τις πιο έμπειρες ομάδες, είναι χρόνια σε αυτή την κατηγορία και χρόνια ξέρει πως να κάνει τα παιχνίδια που πρέπει για να σώνετε. Παρόλο που είναι σε μια δύσκολη θέση τώρα δεν είναι μια ομάδα που μπορείς την υποτιμήσεις. Έχει έμπειρα παιδιά μέσα, τα οποία παίζουμε χρόνια στην Α2 και σε ψηλότερες κατηγορίες. Εμείς προετοιμαζόμαστε με την ίδια σοβαρότητα που προετοιμαζόμαστε σε όλα τα παιχνίδια. Έχουμε τις απουσίες του Ψυλέα και του Ζούμπου, οι οποίες είναι εδώ και δύο βδομάδες και θα συνεχίσουν να είναι και προσπαθούν τα υπόλοιπα παιδιά να καλύψουν με το 100% αυτές τις απουσίες».

Σχετικά με το τι παγίδες μπορεί να κρύβει ο αγώνας που είναι κεκλεισμένων των θυρών:
«Ένας αγώνας χωρίς κόσμο έχει την παγίδα ότι σε μια κακή σου μέρα, που δεν έχεις μπει πολύ ενεργοποιημένος και πολύ συγκεντρωμένος να έχεις την βοήθεια του κόσμου ώστε να σε αφυπνίσει και να σε πάει έτσι μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Στο προηγούμενο κεκλεισμένων που παίξαμε στην έδρα μας δεν μας κόστισε αγωνιστικά. Τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα και κάνανε αυτά που ζητήσαμε. Πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει και τώρα, παρότι εμείς θέλουμε πάντα τον κόσμο δίπλα μας, ειδικά στην έδρα μας αλλά και εκτός, όπως στον Αετό είχε πάρα πολύ κόσμο του Εθνικού. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην επαναλαμβάνονται τιμωρίες και να έχουμε και εμείς την συμπαράσταση του κόσμου».

Αλέξης Καρυπίδης

Για τον αγώνα με τον Αετό:
«Πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος, ξέραμε από την αρχή ότι δεν θα ήταν εύκολο το ματς, όπως φάνηκε και από την εξέλιξη του. Προσπαθήσαμε να τους κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ επειδή στην έδρα τους είναι πολύ καλοί στο επιθετικό κομμάτι. Πιστεύω πως τα καταφέραμε. Βάλαμε το τελευταίο καλάθι με τον Γιάννη τον Δεμερτζή και πήγαμε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ήμασταν μπροστά τρεις πόντους, πήγαμε να αυτοκτονήσουμε ουσιαστικά, αλλά με τον Γκιζόγιαννη πήραμε στο τέλος το ματς και μια πολύ σημαντική νίκη».

Για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Ερμή:
«Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά. Προετοιμαζόμαστε αρκετά σκληρά και δουλεύουμε. Ο Ερμής Λαγκαδά είναι στην προτελευταία θέση αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά. Θέλει την νίκη αλλά εμείς την θέλουμε περισσότερο για να μπορέσουμε να κοιτάξουμε λίγο πιο ψηλά και θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να το καταφέρουμε».

Για τις παγίδες που κρύβει για τους αθλητές ένας αγώνας χωρίς κόσμο στις εξέδρες:
«Δυστυχώς δεν θα έχουμε την βοήθεια του κόσμου για να μας ενθαρρύνει σε κάποιο σημείο που το παιχνίδι μπορεί να μην πηγαίνει τόσο καλά. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε όλες τις δυνατότητες μας για να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς και να πάρουμε τη νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος».