Ρούμπος: «Δεν διακυβεύεται μεγάλο κόστος αν δεν γίνουν τα πρωταθλήματα»

Ενας μήνας έχει περάσει από τότε που τα πρωταθλήματα διακόπηκαν και πλέον σειρά έχουν πάρει οι συζητήσεις για το αν πρέπει η φετινή σεζόν να συνεχιστεί ή να αναβληθεί. 

Ο Νίκος Ρούμπος, μέλος της διοικούσας επιτροπής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, μίλησε στο «Magnesiasports», για την όλη κατάσταση αναφέροντας πως το κόστος μπορεί να είναι μεγαλύτερο αν διεξαχθούν τα πρωταθλήματα των μικρότερων εθνικών κατηγοριών σε σχέση με αυτό που θα προκύψει αν η χρονιά σταματήσει οριστικά και αμετάκλητα…

« Θεωρώ ότι με τις παρούσες συνθήκες πρωτάθλημα δεν μπορεί να γίνει, συνεκτιμώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία αλλά και ως παράγοντας ομάδας μπάσκετ εθνικής κατηγορίας την όλη κατάσταση» αναφέρει ο κ. Ρούμπος.

«Δεν νομίζω ότι αποτελεί προτεραιότητα αυτή τη στιγμή να δαπανηθούν χρήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα πρέπει  να κάνουμε μία ρεαλιστική ιεράρχηση δεδομένων και ζητούμενων, συνεκτιμώντας επιδημιολογικά στοιχεία, παράγοντες δημόσιας ασφάλειας και υγείας και κόστος. Ξέρετε πόσα χρήματα δαπανήθηκαν όλο αυτό το διάστημα εξαιτίας θετικών κρουσμάτων σε αθλητές και σε επαφές τους που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί; Κάθε αθλητής που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό συνδέεται με τουλάχιστον 20 επαφές στη διαδικασία ιχνηλάτησης είτε πρόκειται για άλλα μέλη ομάδας είτε για μέλη του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 20 τεστ πέρα απ’ ό,τι άλλο, για το δημόσιο κόστος και με απασχόληση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού» κατέληξε το μέλος της ΔΕ του Ολυμπιακού Βόλου.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο Magnesiasports