Σαββάτης: «Αν υποθέσουμε ότι κυνηγάμε το κάτι παραπάνω είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε»

savvatisΓια εφτά χρόνια ο Παναγιώτης Σαββάτης “κρυβόταν” στον Άγιο Δημήτριο. Όχι σε κάποια κρυψώνα της περιοχής, αλλά πίσω από τον εκάστοτε προπονητή της αντρικής ομάδας που έχει έδρα εκεί. Φέτος το καλοκαίρι μως ήταν η ώρα του για να πάρει ηνία του συνόλου. Έτσι, έχοντας δουλέψει στα ενδότερα του έφτιαξε αμέσως το πλάνο του. Ένα πλάνο το οποίο «πατά» πάνω στο υλικό του και μέχρι στιγμής φαίνεται ιδανικό, αφού οδήγησε τον Κρόνο σε δέκα συνεχόμενες επιτυχίες στα έντεκα ματς που έχει δώσει στο φετινό πρωτάθλημα.

Στην Κρήτη όμως οι «κόκκινοι» σκόνταψαν γνωρίζοντας την πρώτη τους ήττα για φέτος και τώρα ο Σαββάτης καλείται να διαχειριστεί και αυτό το γεγονός. «Ευτυχώς» όμως για εκείνον, που ήρθε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς όπως εξήγησε στο infobasket.gr, οι πρωτοπόροι έχουν το χρόνο να ηρεμήσουν, να εντοπίσουν τα λάθη τους, να τα διορθώσουν και με τη νέα χρονιά να μην αφήσουν άλλους βαθμούς να χαθούν.

-Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για τον Κρόνο, σε μια έδρα που και άλλοι «δυνατοί» της κατηγορίας έχουν χάσει βαθμούς, τι σημαίνει για εσάς αυτό το στραβοπάτημα;

«Κλείσαμε άσχημα ένα καλό διάστημα. Αυτό σημαίνει για εμάς η πρώτη ήττα. Ήταν ένα δύσκολο ματς, φυσικά και θέλαμε να πάρουμε τη νίκη απλά ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος σήμερα (21/12). Φάνηκε να το θέλει περισσότερο το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ήταν καλύτερος από εμάς κυρίως στις προσωπικές μονομαχίες».

-Παρόλα αυτά δεν χάθηκε κάτι για εσάς καθώς εξακολουθείτε να βρίσκεστε στην κορυφή της βαθμολογίας με δύο πόντους διαφορά από το δεύτερο, στόχος του Κρόνου είναι να παραμείνει στην κορυφή και να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα στο τέλος της χρονιάς;

«Ο στόχος του Κρόνου είναι αυτός που είχαμε βάλει από την αρχή. Δηλαδή, να δουλεύουμε σωστά να εξελισσόμαστε και να δουλεύουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Τώρα αν μέσα από αυτή τη διαδικασία βγει ένα αποτέλεσμα γρήγορης παραμονής και αν υποθέσουμε ότι κυνηγάμε το κάτι παραπάνω εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε. Πάντως είναι δύσκολο το πρωτάθλημα».

Η ομάδα εκτός από ελάχιστες προσθήκες παρέμεινε ίδια σε σχέση με την περσινή σεζόν το μόνο που άλλαξε ήταν η θέση του head κόουτς, πάνω σε αυτό, άλλαξε κάτι στην ομάδα;

«Ακολουθούμε ένα πρόγραμμα σωστής καθημερινής δουλειάς των βασικών. Δεν είναι κάτι διαφορετικό. Προπονητικά, τα αναλύουμε όλα στο γήπεδο δουλεύουμε σωστά πάνω στις αρχές μας, δουλεύουμε τους αθλητές μας και προχωράμε».

Οι συνάδελφοι σας που έχουν ερωτηθεί, έχουν βάλει τον πήχη δυσκολίας της Γ’ εθνικής αρκετά ψηλά, ποια είναι η δική σας άποψη;

«Είναι δύσκολο πρωτάθλημα. Είναι δύσκολος ο συγκεκριμένος όμιλος. Αυτό είναι το καλύτερο που μας έχει τύχει. Γιατί; Γιατί έτσι εξελισσόμαστε. Και οι αθλητές και οι προπονητές και οι ομάδες. Αυτό είναι το καλό του πρωταθλήματος».