Σαββάτης: «Είμαστε μία μεθυσμένη πολιτεία»

savvatisΈχοντας μόλις 2 ήττες έπειτα από 22 αγωνιστικές στην Γ’ εθνική ο Κρόνος είναι και μαθηματικά ανάμεσα στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής. Η ομάδα του Αγίου Δημητρίου επιστρέφει έπειτα από 2 χρόνια στο τρίτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας κι ο τεχνικός της ομάδας, Παναγιώτης Σαββάτης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για το πανηγυρικό κλίμα που υπάρχει αλλά και για τον τεράστιο κίνδυνο που ελλοχεύει.

Αναλυτικά:

Για την άνοδο του Κρόνου στην Β’ εθνική
“Είναι μία μαγική στιγμή για όλους, καθώς ήταν ένα όνειρο που βγήκε αληθινό. Τώρα είμαστε μία μεθυσμένη πολιτεία γιατί εκτός από το αντρικό ανέβηκε κι η γυναικεία ομάδα του συλλόγου στην Α1 γυναικών. Ζούμε στιγμές μαγικές, όμως προσπαθούμε να μαζέψουμε το μυαλό μας και να πάμε για το πρωτάθλημα που θα ολοκληρώσει τη χαρά μας. Ήταν μία μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο κι αυτό έγινε μέσα από την άριστη συνεργασία που είχαν όλοι μεταξύ τους (διοίκηση, παίκτες, προπονητικό τιμ, φίλαθλοι) αλλά και την γενικότερη φιλοσοφία που υπάρχει. Αυτή η άνοδος αφιερώνεται σε όλους αυτούς που μας στήριξαν όλο αυτό το διάστημα αλλά και στα δικά μας πρόσωπα”.

Για το ρόστερ που “χτίστηκε”:
“Το καλοκαίρι έγινε μία ουσιαστική ανανέωση στην ομάδα κατεβάζοντας μία ομάδα με πολλά νεαρά παιδιά και μερικούς έμπειρους παίκτες. Έγινε μία έμπρακτη σύνδεση των ακαδημιών με την πρώτη ομάδα κι αυτό γιατί πλέον τα παιδιά δεν βρίσκονταν στο ρόστερ για να συμπληρώνουν τη δωδεκάδα αλλά για να έχουν ενεργό ρόλο. Ήρθαν πολλά παιδιά από την παραγωγική διαδικασία του Κρόνου κι αν δεν πάει ο Λούτζης στον Παναθηναϊκό θα ήταν κι αυτός μέρος του συνόλου”.

Για τους στόχους που υπήρχαν στην αρχή της σεζόν:
“Χαμηλώνοντας το μπάτζετ ο στόχος μας ήταν η γρήγορη παραμονή, όμως το κράμα κι η χημεία που δημιουργήθηκε μεταξύ των νέων και των έμπειρων παικτών αναπροσάρμοσε στην πορεία τους στόχους. Κερδίζοντας τα ματς και βλέποντας πάντα μόνο το επόμνο επιτεύχθηκε ο στόχος της παραμονής κι έτσι ανεβάσαμε τον πήχη που είχαμε θέσει. Τα Χριστούγεννα είχαμε μία σημαντική απώλεια, καθώς ένας αθλητής με σημαντικό ρόλο έφυγε για την Αμερική, όμως τα παιδιά βρήκαν τον τρόπο και τα ψυχικά αποθέματα για να καλύψουν εκ των έσω το κενό”.

Για τα μελλοντικά σχέδια κι αν έχουν ξεκινήσει:
“Τώρα εξασφαλίσαμε και μαθηματικά την άνοδο οπότε δεν έχουν ξεκινήσει τα πλάνα. Προς το παρόν έχουμε το μυαλό μας στο πρωτάθλημα. Θεωρητικά έχουν γίνει κάποιες δειλές σκέψεις για το πως θα είναι η ομάδα του χρόνου κι όπως είναι φυσικό αυτό το ρόστερ θα είναι η βάση μας και για του χρόνου. Το καλοκαίρι όταν και σχεδιάζαμε την ομάδα είχαμε στο μυαλό μας να “χτίσουμε” ένα ρόστερ για πολλά χρόνια κι όχι ένα σύνολο της μίας σεζόν, οπότε τώρα που ήρθε κι η άνοδο δεν θα παρεκκλίνουμε. Φυσικά για να γίνει σωστά αυτό θα πρέπει όλοι να μείνουμε προσγειωμένοι και ταπεινοί. Να μην υπάρξουν φαινόμενα αλαζονείας και εγωκεντρισμού γιατί η άνοδος ήταν προϊόν σκληρής δουλειάς κι όχι ατομικής προσπάθειας”.