Σακελλαράκης: «Να κερδίσουμε όλα τα ματς στην έδρα μας»

sakellarakis1Πριν από κάμποσα χρόνια (εννέα για την ακρίβεια) όταν ο Μάριος Σακελλαράκης φορούσε το εθνόσημο στο στήθος με την εθνική εφήβων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί τότε στην Αμαλιάδα, δεν μπορούσε κανένας (μέχρι και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που κάλυπταν τη διοργάνωση) να του πάρει λέξη στο τέλος της κάθε αναμέτρησης. Όχι γιατί ως ο καλύτερος παίκτης της ομάδας είχε την έπαρση της νίκης (έφτασαν στις 5 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης) αλλά λόγω συγκίνησης.

Έντεκα χρόνια μετά, το ίδιο προσγειωμένος αλλά με περισσότερο αυτοέλεγχο, εκφράζει άκρως μετρημένα την άποψη του. Το ίδιο ήρεμος φαίνεται και μέσα στο παρκέ. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να εκνευρίσει τον αντίπαλο του, με την ήρεμη παρουσία του και εκείνος μετά με τη σειρά του να “σολάρει”  λίγο αργότερα heavy metal ανενόχλητος. Αυτό ακριβώς έκανε και στο κρητικό ντέρμπι με τον Ηρόδοτο, με τον τελικό απολογισμό να γράφει διψήφια νούμερα για πάρτη του αλλά και νίκη για την ομάδα του Εργοτέλη.

«Το ματς με τον Ηρόδοτο ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς ότι καταφέραμε να καλύψουμε τη διαφορά που πήρε στο ημίχρονο ο αντίπαλος μας και αυτό μας βοήθησε να μπούμε πιο συγκεντρωμένα κυρίως στην άμυνα και με καλύτερη ψυχολογία στο 2ο ημίχρονο, για να ξαναπαίρνουμε τα ηνία στο ματς. Στο τέλος πιστεύω ότι “μίλησε” η έδρα αλλά και οι άστοχες βολές του Ηροδότου. Κυρίως αυτά ήταν που έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να φτάσουμε στη νίκη».

Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς να παίξετε ένα ντέρμπι χωρίς έναν από τούς καλύτερους παίκτες του συνόλου, όπως είναι ο Ανδρέας Ξενάκης;

«Είναι δεύτερη φορά που παίζουμε χωρίς τον Αντρέα τη φετινή σεζόν και μάλιστα να κερδίζουμε. Δε ξέρω, ίσως να μας συσπειρώνει περισσότερο αυτό, γιατί παίζουμε και για τον παίκτη που απουσιάζει. Πάντως, η απώλεια του ήταν τεράστια και χαίρομαι που δε μας στοίχισε».

Παιχνίδι με το παιχνίδι δείχνεις να πατάς περισσότερο στα πόδια σου, κάπως έτσι ήρθε και το σημερινό (25/1) ταμείο με τα 6 τρίποντα και τους 21 πόντους; Τι έχεις να πεις γι αυτό;

«Όσον αφορά τη δική μου απόδοση όλα τα σουτ που έβαλα ήταν από πάσες συμπαικτών μου και αυτό έχει σημασία! Απλά έτυχε να είμαι εγώ σε καλή μέρα και να τα βάλω».

Μόλις ξεκίνησε ο Β’ γύρος του πρωταθλήματος. Ο στόχος του Εργοτέλη ποιος είναι από εδώ και πέρα;

«Για το 2ο γύρο ο στόχος είναι ο ίδιος με αυτόν που ξεκινήσαμε φέτος, να κερδίζουμε δηλαδή όλα τα ματς στην έδρα μας και όσο πιο πολλά μπορούμε εκτός. Βάση αυτού αγωνιζόμαστε και όσο πιο ψηλά φτάσουμε».