samolisΟ τεχνικός του Διαγόρα Δρυοπιδέων, Σπύρος Σαμόλης, αφού αναφέρθηκε και στον προκάτοχό του, Γιάννη Καράμπελα, αναγνωρίζοντας τη δουλειά που προηγήθηκε, στάθηκε στο δύσκολο τρίμηνο που πέρασε η ομάδα, αλλά… τέλος καλό όλα καλά, όπως είπε. Πιο αναλυτικά, οι τοποθετήσεις του:

«Φεύγουμε χαμογελαστοί στο τέλος της σεζόν. Είμαι πολύ χαρούμενος που πετύχαμε τον στόχο μας. Τις δύσκολες εποχές που ζούμε, όταν αυτό είναι το επάγγελμά μου, είναι σημαντικό να έχεις μια τέτοια επιτυχία. Το τελευταίο τρίμηνο, ήμουν σε δυο ομάδες (σ. σ. και Νέα Ιωνία), το συνδύαζα, καθώς ήταν διαφορετικές οι κατηγορίες, ήταν δύσκολο βέβαια, να αλλάζεις το τσιπάκι συνεχώς. Ηταν ψυχοφθόρο το διάστημα αυτό. Οταν ήρθα, δεν υπήρχε καλή ψυχολογία στην ομάδα κι άκουγα αν μπορούμε πλέον να τα καταφέρουμε».

Οσο για το τι άλλαξε από εκεί και πέρα στην ομάδα…

«Αναλώθηκα πολύ στην προετοιμασία, στο να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Αλλάξαμε κάπως την εικόνα, οι παίκτες είναι το Α και το Ω, ανταποκρίθηκαν, έκαναν ευκολότερη την δουλειά όλων μας. Ο κόπος απέδωσε καρπούς. Δεν είναι τυχαία η επιτυχία του Διαγόρα. Ο πρόεδρος, με θυσίες, έφτιαξε την ομάδα,
ώστε να ανέβει -άμεσα- κατηγορία. Ο Διαγόρας, το διαπίστωσα, έχει δυναμική, μπορεί να κοιτάζει ψηλότερα. Οι κ. κ. Καλίλας, Χούρσογλου, Ζώης, ο συνεργάτης μου Μαριάτος, ο κ. Παπαμανώλης ο φυσιοθεραπευτής, ο κ. Κώστας, που ήταν μαζί μας, όλοι αξίζουν συγχαρητήρια. Η ομάδα μπορεί να πατήσει σε γερές βάσεις».

Kαι από πλευράς παικτών, ο Χρήστος Σκαλωμένος, τόνισε: «Ξεκινήσαμε με στόχο την 1η θέση και κυρίως την άνοδο. Στεναχωρήσαμε τον πρόεδρο, με κάποια αρνητικά αποτελέσματα. Μένει μια γλυκιά γεύση στο φινάλε. Ο στόχος της ανόδου επιτεύχθηκε. Σκεφτόμαστε ήδη την επόμενη χρονιά. Η Πεύκη, πρέπει να πω, έκανε εξαιρετική πορεία, επίσης, άξιζε εκεί που έφτασε, μέσα στην χρονιά. Κερδίσαμε δίκαια έναν δυνατό αντίπαλο».

Με τον Λεωνίδα Παπαδολιά, μετά της… παρέμβασης και του Μιχάλη Καρασταμάτη, που τον χαρακτήρισε «πολυεργαλείο», να προσθέτει: «Η ομάδα χτίστηκε, για να ανέβει ως πρώτη. Περιοριστήκαμε στην 3η θέση στην κανονική περίοδο, αλλά, δικαίως, ανεβαίνουμε κατηγορία, δείξαμε χαρακτήρα. Ηταν ένας μαραθώνιος αγώνων, υπάρχουν ατυχίες, προβλήματα, δυσκολίες. Είχαμε βάθος στο ρόστερ, όπως φάνηκε, διαχειριστήκαμε καλύτερα τα παιχνίδια και φτάσαμε ως εδώ».