Σδράκας: «Έδωσαν τη ψυχή τους»

SDRAKASΈντεκα χρόνια απουσία ήταν πολλά. Ο Κύδωνας επιστρέφει στις Εθνικές κατηγορίες και έπειτα από αρκετά χρόνια το Χανιώτικο μπάσκετ έχει και πάλι εκπρόσωπο στις υψηλές κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ. Ο τεχνικός της ομάδας, Κώστας Σδράκας, στην πρώτη του σεζόν στον Χανιώτικο σύλλογο βοήθησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΚΑΣΚ και μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) αναφέρθηκε στην φετινή αξιοπρόσεκτη πορεία της ομάδας του.

Αναλυτικά:
Για τις δυσκολίες μέχρι κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και τα συναισθήματα που υπάρχουν
“Το πιο δύσκολο πράγμα είναι η προετοιμασία μίας ομάδας μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα κι ειδικά εδώ στην Κρήτη ο τομέας των φιλικών. Οι επιλογές είναι συγκεκριμένες και οι περισσότερες επιλογές είναι είτε με ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας είτε με με ομάδες που θα συναντήσεις μέσα στη σεζόν. Εμείς κατεβήκαμε στο πρωτάθλημα με μόλις 3 φιλικά.
Αναγκαστικά τα πρώτα παιχνίδια τα βλέπαμε σαν φιλικά και συνεχώς προσθέταμε πράγματα. Το θετικό ήταν ότι τα παιδιά ήταν συνειδητοποιημένα και έδειξαν ότι το ήθελαν πολύ. Μέσα στη χρονιά υπήρχαν τραυματισμοί σημαντικών παικτών και καταφέραμε να τους καλύψουμε με νέους παίκτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους τελικούς τραυματίστηκε ο Τσαμπάς που είναι το βασικό μας 5άρι και παρ’ όλ’ αυτά η απουσία του καλύφθηκε εξαιρετικά εκ των έσω.
Για εμένα το σημαντικότερο όλων είναι ότι βάλαμε 3 παιδιά κάτω των 20 ετών με ενεργό ρόλο μέσα στην ομάδα και πήραν παραστάσεις. Μάλιστα στους τελικούς κάποιοι ήταν και βασικοί. Με όλα αυτά τα δεδομένα όπως καταλαβαίνετε ήταν δικαίωση των κόπων μας και ιδιαίτερα των παιδιών. Τα συναισθήματα μας είναι ευχάριστα γιατί η ομάδα έδειξε χαρακτήρα έχοντας μόλις 2 ήττες σε όλη τη χρονιά. Τα παιδιά έδωσαν τη ψυχή τους”.

Για τη σειρά αγώνων με τη Μεσσαρά:
“Με τη Μεσσαρά παίξαμε 6 παιχνίδια όλη τη χρονιά και χάσαμε μόλις σε 1. Στο τρίτο παιχνίδι των τελικών με το σκορ στο 2-0 όλοι περίμεναν ότι θα κάνουμε φιέστα κι είχαν γίνει οι ανάλογες ετοιμασίες, όμως αυτό γύρισε μπούμεργκ. Έχοντας 4 συνεχόμενες νίκες απέναντι στη Μεσσαρά θεωρήσαμε ότι θα έχουμε εύκολο έργομε αποτέλεσμα να χαλαρώσει το μυαλό μας και να χάσουμε. Τελικά στο τέταρτο παιχνίδι πήραμε τη νίκη και το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι δίκαια βγήκαμε πρωταθλητές, άλλωστε οι αντίπαλοι παίκτες και προπονητές το παραδέχθηκαν κι αυτό για εμένα είναι η μεγαλύτερη μας νίκη.
Σε όλο το πρωτάθλημα ήμασταν συνεπής στην άμυνα κι αυτό μας έφερε μέχρι εδώ, ενώ υπήρχαν εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ παικτών, διοίκησης και προπονητικού τιμ. Ελπίζω αυτή να είναι η μπασκετική αρχή για την πόλη των Χανιών γιατί αξίζει να έχει μία πρωταγωνίστρια ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες”.

Για τα πλάνα που υπάρχουν για τη νέα σεζόν:
“Αυτές τις ημέρες υπάρχουν κάποιες αρχαιρεσίες για το διοικητικό σχήμα. Η μέχρι τώρα ενημέρωση είναι ότι υπάρχει διάθεση για να συνεχιστεί η συνεργασία μας. Αυτό είναι αμφίδρομο, καθώς κι εμένα προτεραιότητα μου είναι να συνεχίσω. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα μιλήσουμε και θα τα βάλουμε κάτω για το πλάνο της επόμενης σεζόν.
Με αργά βήματα θα κινηθούμε για να βρεθούν οι κατάλληλοι παίκτες γι αυτό που θέλουμε. Κλείνοντας θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο μας (ΣΕΠΚ) για την προσφορά του στο άθλημα αλλά και στους προπονητές που κάνουν μεταγραφές στο εξωτερικό. Διαπρέπουν στο κορυφαίο επίπεδο και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε”.