Σε ΔΑΪΣ και Μαρούσι οι “τελικοί” της αυλαίας

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα μέχρι να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν στη Β’ Εθνική και ελάχιστες εκκρεμότητες έχουν απομείνει. Οι περισσότερες εξ αυτών είναι στο νότιο όμιλο, όπου το Ψυχικό υποδέχεται την αδιάφορη (έχει σωθεί μαθηματικά) Νήαρ Ηστ με σκοπό να πανηγυρίσει την άνοδο στην Α2 και να μετατρέψει το παιχνίδι σε φιέστα, την ώρα που η ΑΕΚ θα παίζει στο Ιλιον, έχοντας επί της ουσίας το μυαλό της στον αγώνα μπαράζ με τον Ηρακλή. Επειδή όμως… θαύματα δεν γίνονται, τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής γίνονται αλλού.

Τα περισσότερα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο κλειστό ΔΑΪΣ, όπου ο Δούκας θα υποδεχτεί τη Χαλκίδα στον άτυπο τελικό για την παραμονή, καθώς ο νικητής θα σωθεί και ο ηττημένος θα ακολουθήσει τον Κρόνο, τον Εσπερο ΑΟΠΑ και το Πέραμα στη Γ’ Εθνική. Σημαντικό είναι και το παιχνίδι που θα γίνει στο κλειστό του Στρέφη, όπου ο Αετός θα υποδεχτεί τον Πανερυθραϊκό με το νικητή να κατακτά την 3η θέση, που μόνο αδιάφορη δεν είναι… Τέλος, για το γόητρο τους θα παίξουν Χολαργός-Αμύντας και οι υποβιβασμένοι Εσπερος ΑΟΠΑ, Κρόνος στα άλλα δύο παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής.

Η τέταρτη ομάδα που θα υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική αποτελεί τη μοναδική εκκρεμότητα στο βόρειο όμιλο, εκεί όμως η κατάσταση είναι πολύ πιο μπλεγμένη απ’ ότι στο Νότο (διαβάστε εδώ όλα τα σενάρια). Το παιχνίδι, βέβαια, από το οποίο εξαρτώνται όλα τα σενάρια διεξάγεται στο Μαρούσι, όπου η ομάδα των βορείων προαστίων χρειάζεται νίκη επί του Φιλίππου Βέροιας για να σωθεί και να ρίξει ταυτόχρονα το Ανατόλια. Την παραμονή του διεκδικεί και ο Ιωνικός Ν.Φ. στην Αρναία με το Στρατώνι, όπως και το Ανατόλια, το οποίο χρειάζεται πάση θυσία νίκη επί της Μεταμόρφωσης Βόλου, περιμένοντας παράλληλα διπλό του Φιλίππου στο Μαρούσι.

Το Αιγάλεω ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να “κλειδώσει” την τρίτη θέση, με τον Βασίλη Χρυσαλά να κοουτσάρει το “Σίτι” μετά την παραίτηση του Σάββα Κατσούνη, ενώ χαρακτήρα φιλικού έχουν οι αγώνες μεταξύ του Πιερικού Αρχέλαου (σώθηκε μαθηματικά) και του (μαθηματικά δεύτερου) Ηρακλή και του Ιωνικού Ιωνίας με τον Αίαντα Ευόσμου.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Παν. Αλεξιώτισσας 17:00 Εσπερος ΑΟΠΑ-Κρόνος (Σπυρόπουλος Α.-Κάλφα)
Β. Κλ. Ιλίου 17:00 Ενωση Ιλίου-ΑΕΚ (Θεοδωρόπουλος-Παπαφωτίου)
Δούκα 17.00 Δούκας-Χαλκίδα (Τσώνος Μ.-Δημόπουλος)
Χολαργού 17:00 Χολαργός-Αμύντας (Καραβίτης-Χρηστίδης)
Ψυχικού 17:00 Ψυχικό-Νήαρ Ηστ (Ζακεστίδης-Καλαϊτζάκης)
Στρέφη 17:00 Αετός-Πανερυθραϊκός (Ντάβαρης-Μπούκας)

Βόρειος όμιλος

Ανατόλια 17:00 Ανατόλια-Μεταμόρφωση Βόλου (Τατούδης-Ταρενίδης Κ.)
Αγ.Θωμά 17:00 Μαρούσι-Φίλιππος Βέροιας (Μακρής-Μαρνελάκης)
ΜΕΝΤ 17:00 ΜΕΝΤ-Αιγάλεω (Θωμόπουλος-Παπαγεωργίου)
Κατερίνης ΣΣ 17:00 Πιερικός Αρχέλαος-Ηρακλής (Φακίτσας-Ντούρας)
Διαβατών 17:00 Ιωνικός Ιωνίας-Αίας Ευόσμου (Θεοδώρου-Τσιρτσιμάλης)
Αρναίας 17:00 Στρατώνι-Ιωνικός Ν.Φ. (Ζαγορίδης-Μοσχοτόγλου)