Σε Κρήτη και Λαγκαδά οι προβολείς

ball_strangeΜία εβδομάδα μετά την αποκαθήλωση του από την κορυφή του νότιου ομίλου της Β΄ Εθνικής, το Ηράκλειο φιλοδοξεί να επιστρέψει στις νίκες. Τα καλά νέα είναι ότι θα επιστρέψει στο γήπεδο του, όπου έχει 7-0. Τα κακά νέα είναι ότι θα βρει απέναντι του την πιο φορμαρισμένη ομάδα του ομίλου, τον Πανελευσινιακό, ο οποίος προέρχεται από έξι συνεχόμενες νίκες και πηγαίνει στην Κρήτη με μεγάλη αυτοπεποίθηση και.. φόρα.

Την ίδια ώρα ο πρωτοπόρος Ιωνικός Νίκαιας θα ξεκουράζεται, μιας και οι κακές καιρικές συνθήκες στην Κρήτη εμπόδισαν τον Εργοτέλη να ταξιδέψει στην Αθήνα, με συνέπεια η μεταξύ τους αναμέτρηση να αναβληθεί. Από το υπόλοιπο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής οι αγώνες που συγκεντρώνουν τα περισσότερα βλέμματα θα διεξαχθούν στο Κορωπί (Κορωπί-Φιλαθλητικός) και στον Αγιο Δημήτριο (Κρόνος-Πανιώνιος), ενώ επικίνδυνη έξοδο θα έχει ο Αμύντας στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Ικαρο, ο οποίος έχει αποδειχτεί πολλές φορές σκληρό καρύδι για τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος.

Ευκαιρία για… επανεκκίνηση θα έχει στο “Σαλούν” ο Παπάγος. Οι “στρατηγοί” έπεσαν στην 11η θέση μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες που υπέστησαν και αυτή την Κυριακή θα προσπαθήσουν να σπάσουν το ρόδι απέναντι στον ουραγό, ελλιπή (χωρίς Καρούζο, Ρώσση) και προερχόμενο από 10 σερί ήττες Προμηθέα. Στα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας, η Νίκη Αμαρουσίου θα προσπαθήσει να σπάσει το σερί των τριών ηττών κόντρα στο Ιλιον, ενώ ο Εσπερος ΑΟΠΑ θα επιχειρήσει να νικήσει τον Χολαργό και να χαμογελάσει για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν δύο μήνες, καθώς έχει συμπληρώσει πέντε ήττες στη σειρά.

Δοκιμασία στον Λαγκαδά για τον ΓΣ Λάρισας

Στον Λαγκαδά θα γίνει το πιο ενδιαφέρων παιχνίδι του βόρειου ομίλου στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. Εκεί θα δοκιμαστεί το αήττητο σερί του ΓΣ Λάρισας, που έχει εδραιωθεί στην 3η θέση με τις έξι συνεχόμενες νίκες που έχει πετύχει. Αυτό βέβαια θα αλλάξει στην περίπτωση που ο Ερμής σημειώσει την 4η συνεχόμενη νίκη του, μιας και βρίσκεται ένα βαθμό πιο χαμηλά.

Ο πρωτοπόρος και αήττητος Αίολος πηγαίνει ολοταχώς για το 13-0 κόντρα στους Τιτάνες Παλαμά (9 σερί ήττες), επίδοση που θα αποτελέσει παράλληλα και το δεύτερο καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της Β΄ Εθνικής. Στο μεταξύ, η ΑΕΛ υποδέχεται το Στρατώνι και ελπίζει να επιστρέψει στις νίκες μετά την απρόσμενη ήττα της περασμένης Κυριακής, την ίδια ώρα που η Καστοριά θα πάει στην Ευκαρπία για την 5η συνεχόμενη νίκη της.

Μία ώρα νωρίτερα από τα υπόλοιπα παιχνίδια θα αναμετρηθούν ο Πολύγυρος και ο Ιωνικός Ιωνίας (16:00), ενώ στους αγώνες που συμπληρώνουν το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής, το Αγρίνιο θα προσπαθήσει να κάνει το 8-0 στο γήπεδο του με αντίπαλο τον Πιερικό Αρχέλαο και η ΕΑΚ Θεσσαλονίκης θα επιχειρήσει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στο Αργος Ορεστικό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Γ. Παπασιδέρης 17.00 Κορωπί-Φιλαθλητικός Θεονάς-Θεοδωρόπουλος
Παπάγου 17.00 Παπάγος-Προμηθέας Χαλ. Παπαθανασίου-Ραχιώτης
Αγ. Δημητρίου (Ν) 17.00 Κρόνος-Πανιώνιος Αποστολίδης-Μπούκας
Ν. Σμύρνης 17.00 Ίκαρος Ν. Σμ.-Αμύντας Καραβίτης-Καρδάρης
Δύο Αοράκια 17.00 Ηράκλειο-Πανελευσινιακός Κοτσιμπός-Θεοδώρου
2ο ΓΕΛ Αμ. 17.00 Νίκη Αμ.-Εν. Ιλίου Ζακεστίδης-Μηλαπίδης
Π. Αλεξιώτισσας 17.00 Έσπερος ΑΟΠΑ-Χολαργός Μαντήλας-Λιότσος

* Αναβλήθηκε η αναμέτρηση του Ιωνικού Νίκαιας με τον Εργοτέλη

Βόρειος όμιλος

ΔΑΚ Αγρινίου 17.00 Αγρίνιο-Πιερικός Αρχ. Σοφιανόπουλος-Τσακαλογιάννης
ΔΑΚ Βόνιτσας 17.00 Αίολος Αστ.-Τιτάνες Π. Κατωτικίδης-Παπανικολάου
ΔΑΚ Καλαμαριάς 17.00 ΕΑΚ Θεσ.-Άργος Ορεστικό Γερακίνης-Ξέρας
ΕΑΚ Λάρισας 17.00 ΑΕΛ-Στρατώνι Συμεωνίδης-Σιμητόπουλος
Λαγκαδά 17.00 Ερμής Λ.-ΓΣ Λάρισας Τσιαπλής-Ελευθεριάδης
Ευκαρπίας 17.00 Ευκαρπία-Καστοριά Παπαδόπουλος Θ.-Παργιανόπουλος
Πολύγυρος 16.00 Πολύγυρος-Ιωνικός Ιων. Παπαγερίδης-Ντούρας