fiba_europeΣε τέσσερις χώρες θα φιλοξενηθεί τελικά το  Eurobasket του 2015 και συγκεκριμένα θα φιλοξενηθεί σε  Γαλλία, Κροατία, Λετονία και Γερμανία.

Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους ομίλους είναι το Μονπελιέ, το Ζάγκρεμπ, το Βερολίνο και η Ρίγα, ενώ η τελική φάση θα γίνει στη Λιλ, σε ποδοσφαιρικό γήπεδο!

Να σημειώσουμε πως η Τουρκία αποσύρθηκε από τη διαδικασία όταν έγινε γνωστό πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε τέσσερις χώρες, ενώ από τη διεκδίκηση της διοργάνωσης αποσύρθηκαν επίσης η Πολωνία και η Κροατία, αφήνοντας τους Γάλλους, τους μοναδικούς υποψήφιους.

Ο πρόεδρος της FIBA Europe, Τουγκαί Ντεμιρέλ ανέφερε«Πρώτη φορά διοργανώνουμε το Eurobasket σε 4 διαφορετικές χώρες… Όλες οι υποψηφιότητες ήταν πολύ καλές και δεν ήταν εύκολη η επιλογή. Η Γαλλία έχει ιστορική παράδοση στο μπάσκετ και υπερίσχυσε των άλλων 3 χωρών που ήταν υποψήφιες για τα τελικά. Μεγάλο κίνητρο επιλογής της Γαλλίας ήταν το γήπεδο των 28.000 θεατών (στη Λιλ)».

Όσον αφορά,τώρα, τη διοργάνωση του 2017 σχολίασε: «Η Ουκρανία θα οργανώσει το Ευρωμπάσκετ 2017, αλλά θα το ξανακοιτάξουμε».