Σημαντική ενίσχυση με Μαλούκο ο ΒΑΟΛ

Μία από τις πιο σημαντικές μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου έκανε ο ΒΑΟΛ αποκτώντας τον Δημήτρη Μαλούκο. Οι Χιώτες με αυτήν την κίνησε δυνάμωσαν τη ρακέτα τους, προσθέτοντας εμπειρία και ποιότητα…

Η ανακοίνωση:

«Mια από τις σπουδαιότερες μεταγραφές της ιστορίας του ολοκλήρωσε ο ΒΑΟΛ Χίου καθώς ενέταξε στο δυναμικό του, για την περίοδο 2020 – 2021, τον Δημήτρη Μαλούκο. Ο 32χρονος center έρχεται να θωρακίσει τη ρακέτα του Βούρειου καθώς αποτελεί έναν εγνωσμένης αξίας αθλητή που τα τελευταία χρόνια το όνομά του φιγουράρει πάντα ανάμεσα στους καλύτερους ψηλούς της Γ΄και της Β΄ Εθνικής.

Ο πολύπειρος, ύψους 2.04 καλαθοσφαιριστής, διαθέτει ένα εξαιρετικό βιογραφικό και έχει καταθέσειδιαπιστευτήρια στο χιώτικο κοινό όταν την περίοδο 2017 – 2018 βρέθηκε στο Κλειστό και πετυχαίνοντας 24π. οδήγησε την ΠΕΝΤΕΛΗ στη νίκη κάνοντας την τη μόνη, έως τότε (ακολούθησε ο ΚΡΟΝΟΣ αργότερα) ομάδα, που έφυγε με ροζ φύλλο αγώνα από τη Χίο. Η επόμενη χρονιά θα τον βρει και πάλι στην ΠΕΝΤΕΛΗ με την οποία κατακτά την άνοδο και διακρίνεται στο πρωτάθλημα τηςΒ΄ Εθνικής. Το καλοκαίρι του 2018 μεταγράφεται στη ΜΕΓΑΡΙΔΑ και σε δύο περιόδους κατακτά άνοδο από τη Γ΄ στη Β΄ Εθνική αλλά και τον τίτλο του Κυπελλούχου ΕΣΚΑΝΑ με τον ίδιο να αναδεικνύεται MVP της διοργάνωσης.

Παλαιότερα είχε αγωνιστεί για μια 3ετία με τα χρώματα του ΠΡΟΜΗΘΕΑ Χαλανδρίου με τον οποίο έχει πετύχει 3 συνεχόμενες ανόδους από τα Τοπικά μέχρι τη Β΄ Εθνική, όπου και υπήρξε συμπαίκτης με τον ΓιάννηΣαμιώτη. Αποτελεί ενεργό μέλος της “εθνικής” ομάδας μπάσκετ της Ελληνικής Αστυνομίας με τα χρώματα της οποίας έχει κατακτήσει μεγάλες διακρίσεις μεταξύ των οποίων και τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Πρόκειται για έναν πληθωρικό παίκτη ρακέτας που διακρίνεται τόσο για τα φυσικά του προσόντα όσο και για την άψογη τεχνική, τη ευστροφία και την αντίληψη του, γεγονότα που πάντα τον κατατάσσουν στους πρώτους σκόρερ της εκάστοτε ομάδας του».