Σημαντική συνεργασία των Χανίων με Ρέθυμνο

Μια συνεργασία-σταθμό για το Κρητικό -και όχι μόνον-μπάσκετ ανακοίνωσαν ο ΑΟΚ Χανιά και το Ρέθυμνο Cretan Kings.
 
Οι δυο ομάδες από τώρα και στο εξής θα δουλεύουν από κοινού σ ΄ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Υποδομών για την ανάδειξη νέων ταλέντων τόσο από την Κρήτη όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.
 
Η ανακοίνωση:
 
«Η διοίκηση του ΑΟΚ Χανιά με χαρά σας ενημερώνει για την έναρξη συνεργασίας του συλλόγου μας με τους Ρέθυμνο Cretan Kings!
 
Οι Ρέθυμνο Cretan Kings,είναι ο υπερήφανος εκπρόσωπος της Κρήτης μας στην Α1 τα τελευταία οκτώ χρόνια καταλαμβάνοντας,μάλιστα,και υψηλές θέσεις στην βαθμολογία της Basket League.
 
Παράλληλα,η ομάδα έχει ανακαλύψει και αναδείξει σπουδαίους Αμερικανούς παίκτες όπως ο Brent Petway,o Zack Wright,o Kenny Gabriel και φυσικά ο Walter Lemon Jr. που σήμερα φορά την φανέλα των Chicago Bulls.
 
Τώρα, όμως, η διοίκηση μας όπως και η διοίκηση του Ρέθυμνο Cretan Kings,θεωρούμε ότι έφτασε η ώρα της ανάδειξης και βελτίωσης και των γηγενών αθλητών, όχι μόνο για τις ανάγκες του Κρητικού αλλά και για τις ανάγκες του Ελληνικού μπάσκετ.
 
Με τον κοινό αυτόν σκοπό, συνεχίζοντας το αξιόλογο πρόγραμμα Ακαδημιών του προπονητή της Ανδρικής μας ομάδας Χρήστου Παπανικολάου, ξεκινάμε την δημιουργία ενός πρότυπου προγράμματος Υποδομών υπό την επίβλεψη του Ανδρέα Κεσαπίδη, ο οποίος αναλαμβάνει Τεχνικός Διευθυντής Ακαδημιών του ΑΟΚ Χανιά και του Ρέθυμνου.
 
Το όλο πρότζεκτ θα τελεί υπό την καθοδήγηση του Τεχνικού Διευθυντή της Ανδρικής ομάδας του Ρέθυμνου Cretan Kings κ.Σταύρου Μυκονιάτη.
 
Ο Ανδρέας Κεσαπίδης(γεννημένος το 1983) είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.
 
Για δέκα χρόνια (2003-13)πέρασε ως προπονητής από όλα τα τμήματα υποδομής του Άρη Θεσσαλονίκης έχοντας κατακτήσει δυο Πανελλήνια πρωταθλήματα σε Παίδες και Εφήβους καθώς και μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στις ίδιες ηλικίες.
 
Την τριετία 2016-19 ήταν υπεύθυνος βελτίωσης των αθλητών στα πλαίσια του προγράμματος ΝΟΥΣ του Προμηθέα Πατρών ενώ ως προπονητής οδήγησε τους Παίδες και τους Εφήβους της Πατρινής ομάδας σε τρία συνεχόμενα F4 των αντίστοιχων Πανελληνίων πρωταθλημάτων με κορυφαία στιγμή την 2η θέση στο Πανελλήνιο Εφήβων στην Χερσόνησο Ηρακλείου το 2018. Με την ομάδα, μάλιστα, αυτή είχε λάβει μέρος στο τουρνουά Adidas Euroleague Next Generation.”