Σκλήβας: «Στην τελική θα τη σώσουμε την παρτίδα»

Ένα νεαρό, αλλά συνάμα δυναμικό σύνολο, κερδίζει καθημερινά τα βλέμματα, καθώς ειδικότερα στα εντός έδρας παιχνίδια παρουσιάζεται άκρως ανταγωνιστικό, δυσκολεύοντας πολλούς αντιπάλους.

Η μαχητικότητά της είναι αξιόλογη, ενώ αποδεικνύει ότι θα… πουλήσει το τομάρι της, πολύ ακριβά. Η Καβάλα είναι μέσα στο παιχνίδι για τη σωτηρία και έπειτα από τη νίκη επί του Ηρακλείου, ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία , ελπίζοντας και σ΄ένα καλό πλασάρισμα που θα τη φέρει σε πλεονεκτική θέση στα πλέι οφ.

Μέρος αυτού του συνόλου είναι και Αντώνης Σκλήβας, αυτό μαρτυρούν άλλωστε τόσο οι συνολικές εμφανίσεις του, που παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιώνονται, αλλά ειδικότερα η τελευταία απέναντι στην κρητική ομάδα.

Ο 21χρονος φόργουορντ μίλησε στο infobasket.gr για την ομάδα του, για την πορεία των «Αργοναυτών», ξεκινώντας πρώτα με τα σημεία που έκριναν το παιχνίδι με το Ηράκλειο.

«Μπήκαμε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο χαλαρώσαμε κάπως και επιτρέψαμε πολλές δεύτερες επιθέσεις από τα επιθετικά ριμπάουντ τον αντιπάλων. Το παιχνίδι στο τέλος κρίθηκε στις βολές στις οποίες ήμασταν εύστοχοι, ευτυχώς !».

Η Καβάλα ούσα… νεανική κοντραρίστηκε απέναντι σε μια ομάδα που στο ρόστερ της έχει παίκτες που έχουν αγωνιστεί ακόμα και στην Α1. Κατά πόσο λοιπόν είναι εύκολο για τα νεαρά αυτά παιδιά να αντιμετωπίζουν ομάδες με παίκτες σαφώς πιο μεγάλους και πιο έμπειρους. «Σίγουρα είναι δύσκολο η περισσότεροι από εμάς είμαστε 21-22 χρονών και οι εμπειρίες που έχουμε είναι για 1-2 χρονιές και σε δεύτερους ρόλους λόγω ηλικίας. Πιστεύω ότι αυτά τα παιχνίδια τα περιμένουμε πιο πολύ από όλα γιατί θέλουμε να δείξουμε το ταλέντο μας και την δουλεία που κάνουμε .Όπως και όλοι αυτοί οι έμπειροι παίκτες που παίζουμε τώρα ξεκίνησαν από κάπου, αυτό κάνουμε και εμείς».

Ακολουθεί ένα κρίσιμο ματς στην Τρίπολη. «Προς το παρόν είναι νωρίς αλλά ο κόουτς θα ετοιμάσει κάποιο πλάνο το οποίο θα ακολουθήσουμε. Οι παίκτες είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την δουλειά, οπότε απλά περιμένουμε να εκτελέσουμε ότι μας δώσει».

Ο στόχος της Καβάλας είναι ξεκάθαρος, η παραμονή και μαζί με ένα γκρουπ ομάδων δείχνουν ότι αυτή θα κριθεί στις λεπτομέρειες. « ΑΕΛ, Πεύκα,  Ηράκλειο και Αρκαδικός. Είναι ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς και όλα θα κριθούν στα play outs προς το παρόν όλες οι ομάδες αυτές προσπαθούν να τα αποφύγουν ή  να πλασαριστούν σε καλύτερη θέση ώστε να έχουν πλεονέκτημα έδρας. Όποτε όλα αυτά τα παιχνίδια είναι τελικοί για εμάς και τα αντιμετωπίζουμε και έτσι».

Όμως αυτά τα ματς έχουν μία… ιδιομορφία, καθώς… «Αυτά τα παιχνίδια έχουν περισσότερο βάρος . Εμείς προσπαθούμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να καλύψουμε την εμπειρία που μας λείπει με ενέργεια που προσπαθούμε να βγάλουμε στο γήπεδο».

Η πορεία όμως μόνο εύκολη δεν αναμένεται. Οι «Αργοναύτες» έχουν μπροστά τους πολλά καθοριστικά και κρίσιμα παιχνίδια (Αρκαδικό, ΓΣΛ, ΑΕΛ, Πεύκα) . «Όλα τα αυτά τα ματς είναι πολύ σημαντικά, δεν μπορώ να βγάλω κάποιο από έξω απλά πρέπει να συγκεντρωθούμε προς το παρόν στον Αρκαδικό που είναι το πιο άμεσο. Πιστεύω στους συμπαίκτες μου και στους προπονητές μου πολύ και ότι στην τελική θα τη σώσουμε την παρτίδα και θα κάνουμε τον κόσμο μας περήφανο και θα τιμήσουμε και την φανέλα που φοράμε».

Οσο γι΄αυτό που χρειάζεται η Καβάλα για να πάρει τις νίκες που θα τη φέρουν σε πλεονεκτική θέση, ο νεαρός φόργουορντ αναφέρει. «Πολύ καλή ψυχολογία στήριξη από τη διοίκηση και από τον κόσμο της».

Η Καβάλα έχει καταφέρει να δείξει ανταγωνιστική και ειδικότερα στα εντός έδρας, καταφέρνοντας να δυσκολέψει αντιπάλους ακόμα και μεγαλύτερη δυναμική και αυτό συμβαίνει χάρη… «Στην ενέργεια που έχουμε ως νέα παιδιά. Μπορεί να δείχνει και απειρία αλλά παράλληλα σημαίνει ενέργεια και όρεξη για δουλειά, σε αυτό στοχεύουμε και σε αυτό βασιζόμαστε…».

Η αλλαγή προπονητή φαίνεται ότι λειτούργησε ευεργετικά… «Δεν είναι στη δικιά μου κρίση η δουλεία ενός προπονητή. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι όλοι εκτιμήσαμε και τον ευχαριστούμε για την δουλεία του. Ο κόουτς μας τώρα είναι μιας άλλης νοοτροπίας, εμένα ως Αντώνη με βοηθάει όταν παίζω και με κάνει να νιώθω πιο σίγουρος και ελεύθερος. Δεν μπορώ να μιλήσω για τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου τι νιώθουν γιατί δεν ξέρω».

Χρόνο με το χρόνο, ο Αντώνης Σκλήβας δείχνει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. «Έχω πάρει εμπειρίες και θέλω να πιστεύω ότι έχω βελτιωθεί ως παίκτης και ότι πλέον αντιλαμβάνομαι καλύτερα το παιχνίδι. Είχα τρομερή στήριξη από την οικογένεια μου για αυτό που κάνω το οποίο με βοηθάει πολύ και φέτος είχα την ευκαιρία να κάνω έναν πολύ καλό φίλο, τον δεύτερο προπονητή, τον Σπύρο τον Κατσίκα ο οποίος μου μιλάει συνέχεια και με κάνει καλύτερο κάθε μέρα».

Για πρώτη φορά, ο 21χρονος αθλητής είναι κάτοικος βορρά. «Είμαι από Ρόδο και έχω παίξει δύο χρόνια Κρήτη, όποτε ναι είμαι παΐδι του νότου αλλά εντάξει σίγουρα η Καβάλα είναι από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και με πολύ πάθος για τα αθλήματα. Όμως, υπάρχουν διαφορές, η ζωή είναι πιο δύσκολη από όλες τις απόψεις».