Ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν θα μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό από το ότι είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών. Δεν θα μπορούσε όμως και να πει κάτι διαφορετικό από το ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη, καθώς υπάρχει πολύς δρόμος και δουλειά μπροστά για την Εθνική Ανδρών… Χωρίς να ξεχάσει τον Βασίλη Σπανούλη, τον Γιάννη Μπουρούση και τον… Λεωνίδα Καϊμακόγλου… Καλά διαβάσατε… Τον Λεωνίδα…

«Ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας και έτσι ακριβώς πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Η ομάδα δεν μπορεί να έχει κουμπί που να το ανάβεις και το σβήνεις για να έχει συγκέντρωση και τη σωστή νοοτροπία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό σήμερα: Το ότι παίξαμε με την σωστή νοοτροπία και διαύγεια. Θα μπορούσα να πω ότι είναι κάτι που πράξαμε και στα τρία παιχνίδια σε αυτό το τουρνουά.

Ξεπεράσαμε κάποια λάθη μας και προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Κάναμε κάποια καλά πράγματα στην άμυνα και είμαι πολύ ικανοποιημένος για αυτό. Αλλά τώρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά. Η εικόνα της Γαλλίας για παράδειγμα δεν είναι η πραγματική. Μπορεί να ανεβάσει πολύ το επίπεδό της. Κάποιοι παίκτες ήταν κουρασμένοι από τα φιλικά, κάποιοι μόλις είχαν ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Οπότε δεν πρέπει να πάρουμε το αποτέλεσμα ως μήνυμα, αλλά να σταθούμε στην νοοτροπία της ομάδας μας. Αυτά τα παιδιά δουλεύουν πραγματικά σκληρά και έδειξαν την σωστή νοοτροπία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα. Όλοι αυτές τις τρεις μέρες έδωσαν κάτι… Με τα πάνω και τα κάτω, με λάθη, αλλά πάλευαν κάθε φορά».

Η Εθνική Ανδρών επιστρέφει αύριο (17.30) μέσω Φρανκφούρτης στην Αθήνα και θα επιστρέψει στις προπονήσεις την Τρίτη το απόγευμα. Ο Τρινκιέρι περιμένει και τα νέα για τους Σπανούλη – Μπουρούση με την επιστροφή στην Ελλάδα:  «Τώρα περιμένουμε τον Σπανούλη, ελπίζω να έχουμε καλά νέα για τον Μπουρούση. Επίσης είναι και ο…Λεωνίδας Καϊμακόγλου. Ξέρω ότι δεν είναι αυτό το όνομά του, αλλά έτσι όπως είναι και όπως παλεύει, είναι σαν τον Λεωνίδα… Μας έλειψαν πολύ. Ο Βασίλης και ο Γιάννης είναι μέρος αυτής της ομάδας και ελπίζουμε να τους έχουμε μαζί μας σύντομα, ώστε να συνεχίσουμε την προετοιμασία. Και οι τρεις αυτοί παίκτες είναι κομμάτι της ψυχής αυτής της ομάδας».

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα δίνοντας το 100%»

Ο Κώστας Σλούκας με ένα… παράσημο στο μάτι από την αναμέτρηση με τη Γαλλία, κράτησε τους τόνους χαμηλά μιλώντας λίγο μετά την επικράτηση στον τρίτο αγώνα του τουρνουά του Στρασβούργου. «Είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για συμπεράσματα, αλλά και για να πανηγυρίζουμε. Δείξαμε απλά ένα πολύ καλό πρόσωπο, ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και κερδίσαμε δίκαια. Ένα φιλικό παιχνίδι σε βοηθά να δεις κάποια πράγματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κριτήριο για το τι θα κάνεις στην πορεία. Είχαν δώσει οι προπονητές ένα πλάνο, το ακολουθήσαμε, δίνοντας ο κάθε παίκτης το 100%, αυτό που μπορεί, ίσως και το κάτι παραπάνω… Και πιστεύω ότι φάνηκε στο γήπεδο από τον τρόπο που έπαιξε ο καθένας από εμάς. Η Γαλλία είναι μια αθλητική ομάδα, το ξέραμε, μια πολύ καλή ομάδα και χρειάστηκε να παίξουμε έξυπνα και να βάλουμε τα σώματά μας στις φάσεις, να παλέψουμε για κάθε μπάλα για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε… Και αυτό κάναμε. Όλα αυτά γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά ότι είμαστε ακόμη στην αρχή… Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μπροστά μας».

*Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο Άρης Ζώης επισκέφθηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης τα αποδυτήρια της Εθνικής Ομάδας και έδωσαν συγχαρητήρια στο τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες.