Σκουρτόπουλος: «Για μας είναι σημαντική η νίκη»

Η Εθνική πήρε τη νίκη απέναντι στη Γερμανία κάνοντας το 9 στα 9 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και παρέμεινε η μοναδική ομάδα που είναι αήττητη στους ευρωπαϊκούς ομίλους. 

Μιλώντας για το παιχνίδι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ανέφερε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για την πρώτη θέση. Κάναμε καλό παιχνίδι, στο δεύτερο μέρος χαλαρώσαμε λίγο στο ριμπάουντ. Με τόσες λίγες μέρες προετοιμασίας είναι δύσκολο να τα κάνεις όλα τέλεια. Για μας είναι σημαντική η νίκη γιατί είμαστε σίγουρα τουλάχιστον δεύτεροι, αλλά θέλουμε την πρώτη θέση. Πάμε τώρα να παίξουμε με τη Σερβία ένα πολύ δύσκολο ματς στο Βελιγράδι με τη Σερβία, όπου θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ο Γιάννης Μπουρούσης φεύγει για την Κίνα γιατί έχει ένα σημαντικό παιχνίδι στην Κίνα και ο Χάρης Γιαννόπουλος τραυματίστηκε και θέλει περίπου 10 μέρες. Ευχαριστούμε αυτά τα δύο παιδιά, αλλά και τον κόσμο της Πάτρας για τη φιλοξενία και την υποστήριξη. Ελπίζουμε να επιστρέψουμε εδώ για να αγωνιστούμε ξανά». 

Από τη δική του πλευρά ο Γιάννης Μπουρούσης δήλωε: Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως όλα όσα έχουμε παίξει μέχρι τώρα. Είχαμε λίγο χρόνο για προετοιμασία, αλλά καταφέραμε να πάρουμε μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια». 

Από τη δική του πλευρά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γερμανίας Χένρικ Ρεντλ, ανέφερε «Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα. Και οι δύο ομάδες έδειξαν στα προκριματικά πως είναι καλές και ήταν αήττητες μέχρι τώρα, με την Ελλάδα να παραμένει τελικά μόνη αήττητη. Ο Μπουρούσης είναι πρόβλημα για κάθε αντίπαλο. Όταν πας να τον σταματήσεις με νταμπλ-τιμ μπορεί να πασάρει καλά και η Ελλάδα είχε καλά ποσοστά. Η ομάδα μου πάλεψε σκληρά, έπαιξε καλό μπάσκετ, αλλά αστοχήσαμε σε κάποια σουτ που θα μπορούσαν να μας φέρουν πιο κοντά. Στο τέλος η ελληνική ομάδα άξιζε τη νίκη και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Τέλος, ο διεθνής Ισμέτ Άκπιναρ σχολίασε: «Αρχίσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, αλλά μετά δεχτήκαμε ένα μεγάλο σερί. Δεν τα παρατήσαμε, αλλά είχαμε πρόβλημα στην αντιμετώπιση του Μπουρούση και τελικά χάσαμε με διαφορά οκτώ πόντων».