Σκουρτόπουλος: «Ημασταν μακριά από ό,τι θέλαμε να δούμε», Παπαπέτρου: «Να κοιτάξουμε τη συνέχεια»

Η Εθνική δεν τα κατάφερε απέναντι στη Βραζιλία, γνωρίζοντας την ήττα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πληρώνοντας το κακό δεύτερο ημίχρονο αλλά και την αστοχία στα σουτ δύο πόντων. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, καθώς και οι Άτσο Πέτροβιτς και o Άντερσον Βαρεζάο, μίλησαν μετά την αναμέτρηση.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος σχολίασε: «Ήταν ένα κακό παιχνίδι και ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν μακριά από ό,τι θέλαμε να δούμε. Χάσαμε το καλό μας πρόσωπο στην άμυνα, δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι σε καταστάσεις 2-2 και 1-1 στην άμυνα και αυτό ήταν το κλειδί. Στην επίθεση δεν απαντήσαμε, χάσαμε πολλά σουτ και πολλά λέι απ, γιατί μπήκε και το άγχος στη μέση. Τώρα πρέπει να βγάλουμε το στρες από την ομάδα και να πάμε για τη νίκη, ώστε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι, αλλά όλα τα παιδιά είναι επαγγελματίες. Θα μιλήσουμε και θα πάμε να κερδίσουμε το επόμενο ματς». 

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου από τη δική του πλευρά, ανέφερε: «Δεν κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν παίξαμε όπως έπρεπε σε ένα κλειστό παιχνίδι. Στο τέλος η Βραζιλία έβαλε μεγάλα σουτ και χάσαμε. Πρέπει να συνεχίσουμε. Η ήττα δεν μας αφήνει εκτός διοργάνωσης, πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί, να μη μείνουμε τόσο σε αυτό το ματς και να κοιτάξουμε τη συνέχεια». 

Ο Άτσο Πέτροβιτς δήλωσε: «Είναι ένα ιστορικό ματς για τη Βραζιλία. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα δεν είναι στη διεθνή σκηνή όπως έπαιξε τώρα. Δεν είχε μεγάλες επιτυχίες, αλλά σήμερα είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία και ήμασταν έτοιμοι. Στο πρώτο ημίχρονο και στο πρώτο ροτέισον τα πράγματα δεν πήγαν καλά και φτάσαμε στο -17. Μειώσαμε στους δέκα, κάναμε κάποιες προσαρμογές στο ημίχρονο και πήγαμε με 5-6 παίκτες το πολύ, καθώς θεωρούσα πως είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Αρχίσαμε καλά το δεύτερο ημίχρονο και μόνο με δύο μεγάλα λάθη στο τέλος η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Ντίντι έκανε ένα λάθος με το φάουλ στον Σλούκα, αλλά όλη η ομάδα τον στηρίζει. Είναι νεαρός και μαθαίνει ακόμη, τέτοια πράγματα συμβαίνουν. Όμως όλος ο κόσμος είδε ότι η Βραζιλία κέρδισε δίκαια. Ήξερα πώς θα σταματήσουμε τον Αντετοκούνμπο. Είχαμε σταματήσει τον Αντετοκούνμπο και το 2016 με τον ίδιο τρόπο στο Προολυμπιακό Τουρνουά, γι’ αυτό έλεγα και χθες πως πιο πολύ με απασχολεί πώς θα σταματήσουμε τον Σλούκα και τον Πρίντεζη. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου, γιατί είναι επαγγελματίες και παίζουν με καρδιά. Η δουλειά μας όμως αρχίζει τώρα και είναι πιο δύσκολη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για το ματς με το Μαυροβούνιο, ώστε να κερδίσουμε και να πάμε στη Σενζέν με έξι βαθμούς. Είναι μεγάλη υπόθεση για τη Βραζιλία, γιατί επιστρέφουμε στην παγκόσμια σκηνή και ελπίζω να είμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες». 

Τέλος, ο κορυφαίος για τους Βραζιλιάνους Άντερσον Βαρεζάο είπε: «Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο και λέγαμε πως ακόμη κι αν μέναμε πίσω με 10-15 πόντους, έπρεπε να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Αρχίσαμε καλά, στη δεύτερη περίοδο περάσαμε δύσκολες στιγμές και η Ελλάδα έφτασε στο +17, αλλά συνεχίσαμε να παλεύουμε. Μειώσαμε στους δέκα στο ημίχρονο και ξέραμε πως είχαμε τύχη να το γυρίσουμε. Το κάναμε και με τη Νέα Ζηλανδία στο τρίτο δεκάλεπτο. Πιστεύω πως η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη για μας. Όλοι έλεγαν πως θα μας κερδίσουν με 20-30 πόντους, αλλά εμείς είχαμε προετοιμαστεί καλά για το Παγκόσμιο Κύπελλο και ξέραμε πως έπρεπε να παίξουμε δυνατά. Κερδίσαμε γιατί παίξαμε με καρδιά. Σίγουρα κάναμε κάποια λάθη, αλλά μείναμε ενωμένοι. Χαίρομαι που κερδίσαμε, νιώθουμε καλά αλλά δεν καταφέραμε τίποτα ακόμη. Αυτό το μήνα θα κλείσω τα 37, κάποιοι μας θεωρούν γέρους, αλλά δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε δυνατοί και να συνεχίζουμε. Ίσως έκανα ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου, δεδομένου ότι κερδίσαμε την Ελλάδα ενώ όλοι έλεγαν πως θα μας συντρίψουν. Όποιον κι αν έχεις αντίπαλο, το ματς κρίνεται στο γήπεδο».