Σκουρτόπουλος: «Ο Σαλούστρος δεν θα συνεχίσει μαζί μας»

Η εικόνα της Εθνικής ομάδα στο Διεθνές τουρνουά Aegean ικανοποίησε τον Θανάση Σκουρτόπουλο . Ο Έλληνας προπονητής μετά το τέλος του αγώνα με τον Ιράν, αναφέρθηκε στον ανταγωνισμό που υπάρχει εντός της Εθνικής, μίλησε για τον Χρήστο Σαλούστρο, ο οποίος κόπηκε από την προετοιμασία, ενώ ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά το Ηράκλειο Κρήτης για την φιλοξενία του.

Θανάσης Σκουρτόπουλος: “Παρότι είχαμε έναν πιο δύσκολο αντίπαλο από την Ουγγαρία και η ομάδα είναι κουρασμένη από τη δυνατή προετοιμασία, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είχαμε καλό passing game, καλά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ και δείξαμε μεγάλη διάθεση, που για μας είναι το νούμερο ένα ζητούμενο. Τελείωσε αυτό το στάδιο, μπαίνουμε στο επόμενο που περιλαμβάνει περισσότερο μοντάρισμα για το Τουρνουά Ακρόπολις και φυσικά την Κίνα. Το ευχάριστο και παράλληλα δυσάρεστο είναι ότι όλα τα παιδιά δίνουν και την ψυχή τους.

Ο Χρήστος Σαλούστρος δεν θα συνεχίσει μαζί μας, του δώσαμε και δύο μέρες παραπάνω για να παραμείνει στην Κρήτη για ένα δικό του θέμα. Ο συναγωνισμός είναι όχι απλά μεγάλος, αλλά τρομερός. Πιστεύουμε πως θα καταφέρουμε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις προς όφελος της ομάδας.

Δύο χρόνια τώρα η συμπεριφορά και η φιλοξενία της Κρήτης είναι φανταστική και αποκορύφωμα ήταν αυτά τα δύο φιλικά. Μέσα σε τουριστική περίοδο να γεμίσει το γήπεδο και μάλιστα με τόσα παιδιά, είναι το πιο ευχάριστο. Αυτή η αγάπη και η ζεστασιά είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για τα παιδιά. Είμαστε υποχρεωμένοι, ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά, πιστεύουμε κι εμείς να ανταποκριθήκαμε. Εις το επανιδείν”. 

Κώστας Παπανικολάου: “Βγάλαμε περισσότερη ενέργεια και είχαμε περισσότερη συγκέντρωση σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό. Ήμασταν ένα κλικ καλύτεροι και αυτός είναι ο σκοπός, να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα. Έχουμε πολύ δρόμο και πολλές μέρες μπροστά μας, γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε το κοινό γιατί όλες αυτές τις μέρες έχουμε νιώσει μεγάλη αγάπη, όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και στο δρόμο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας γι’ αυτή την αγάπη και τη φιλοξενία. Υπάρχει πλέον ένα μεγάλο δέσιμο μεταξύ της Εθνικής και της Κρήτης, ελπίζουμε να συνεχιστεί. Μακάρι να πάμε καλά, για το καλό όλης της Ελλάδας. Πλέον έχουμε μπροστά μας το Τουρνουά Ακρόπολις Eurobank, όπου θα δώσουμε τα πιο δυνατά φιλικά μας. Θα δούμε σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αυτή θα είναι η τελική εικόνα μας, γιατί θα απομένουν περίπου δύο εβδομάδες ακόμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όμως θα αντιμετωπίσουμε τρεις ομάδες υψηλού επιπέδου και θα είναι για μας μια καλή ευκαιρία να δούμε σε τι βαθμό ετοιμότητας βρισκόμαστε”. 

Ντίνος Μήτογλου: “Θέλουμε  να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε στο γήπεδο. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που το γήπεδο ήταν γεμάτο και ήταν τρομερή εικόνα. Έχουμε ήδη περάσει πλέον δύο εβδομάδες προετοιμασίας, τα φιλικά αυτά ήταν το πρώτο βήμα και είναι ώρα για το επόμενο, με τα δυνατά τεστ στο Τουρνουά Ακρόπολις-Eurobank. Στόχος είναι να δώσουμε το καλύτερο στα τελικά της Κίνας. Είναι νωρίς να μιλάμε για στόχους, αλλά σίγουρα έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια”.