Σκουρτόπουλος: «Πάντα σημαντικό το πρώτο παιχνίδι»

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός για την Εθνική Ανδρών, που θέλει να αρχίσει νικηφόρα την προσπάθεια πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2021 υποδεχόμενη την Παρασκευή (21/2, 19:00) στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας τη Βουλγαρία

«Για μας είναι σημαντικό να ερχόμαστε στην Πάτρα. Είναι μια φιλόξενη πόλη, η συνθήκες δουλειάς είναι εξαιρετικές και ο κόσμος εδώ αγαπά το μπάσκετ και την Εθνική ομάδα. Αρχίζουμε τις υποχρεώσεις μας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα σημαντικό. Πρέπει να συνοδευτεί με θετικό αποτέλεσμα και πιστεύουμε πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος. 

Μιλώντας για τον αντίπαλο, ανέφερε: «Η Βουλγαρία είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό, αλλά σε αυτή τη διαδικασία με τα παράθυρα υπάρχουν ορισμένα πράγματα εκτός λογικής. Βλέπουμε ομάδες που δεν έχουν επιτυχίες να παρουσιάζουν ένα συγκροτημένο σύνολο. Η Βουλγαρία μπορεί να άλλαξε προπονητή, αλλά έχει έναν βασικό κορμό 8-9 παικτών που παίζουν μαζί περίπου πέντε χρόνια. Είναι αρκετά ικανοί και με την προσθήκη του Ντι Μποστ είναι αρκετά επικίνδυνοι. Είναι ένα παιχνίδι που θέλει προσοχή, είναι πρεμιέρα και εμείς είμαστε μια ομάδα τριών ημερών. Πρέπει τα παιδιά να βάλουν διάθεση και χαρακτήρα, στοιχεία που τα έχουμε και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Όσο για το πού υπερτερεί και τι πρέπει να προσέξει η ελληνική ομάδα; «Έχουμε ένα πλεονέκτημα στο ποστ, έχουμε πολύ καλύτερη γραμμή στους ψηλούς και στην περιφέρεια, απέναντι σε μια ομάδα που βασίζεται πολύ στο τρίποντο. Η Βουλγαρία θέλει να έχει ανοιχτό γήπεδο και έχει επιθετικό προσανατολισμό. Στην άμυνα βγάζει ενέργεια στο ξεκίνημα, αλλά αυτό δεν έχει διάρκεια. Έχει παίκτες με ικανότητα και εμείς θα πρέπει να προσαρμοστούμε για να κόψουμε την δημιουργία τους, από τον Ντι Μποστ κυρίως».

Ο στόχος της Εθνικής σε αυτά τα προκριματικά είναι διπλός. «Η πρόκριση είναι ο πρώτος στόχος και θέλουμε να την εξασφαλίσουμε το συντομότερο δυνατό. Επειδή προκρίνονται οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες, αν έχουμε δύο νικηφόρα αποτελέσματα ή αν κάνουμε το 3/3, η πρόκριση έχει ουσιαστικά εξασφαλιστεί. Από εκεί και πέρα το σκεπτικό της ομοσπονδίας και όλων μας είναι να αρχίσει μια σταδιακά ανανέωση. Ήδη έγινε η αρχή με τον Γιάννη Μπουρούση που ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, υπάρχουν και άλλα παιδιά που είναι περίπου στην ίδια ηλικία και έχουν μεγάλη φθορά. Θα πρέπει στα επόμενα δύο χρόνια, με στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2021, να προετοιμαστεί μια διάδοχη κατάσταση από παιδιά που είναι έτοιμα να πάρουν τα ηνία και να οδηγήσουν την ομάδα πάλι σε κάποιες επιτυχίες», κατέληξε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.