Σμυρνιώτης: «Η ομάδα έχει μέσα της μπάσκετ»

Η αγωνιστική άνοδος του Αρκαδικού τις τελευταίες αγωνιστικές είναι αρκετά εμφανής κάτι που αποδείχτηκε και με τη νίκη επί της Δόξας Λευκάδας.  Ο Γιάννης Σμυρνιώτης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του καθώς η ομάδα του αρχίζει να αποκτά ταυτότητα.  Ο τεχνικός των Αρκάδων σε δηλώσεις του για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση μίλησε για την απόδοση της ομάδα του,  αλλά και για το επόεμνο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Αμύντα.  

«Καταρχήν η νίκη έχει ψυχολογικό αντίκρισμα. Χρειαζόμασταν όχι μόνο νίκη αλλά και καλό μπάσκετ, γιατί πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να έχει χάσει οριακά δύο ματς στην παράταση και στον πόντο σε δύο πολύ δύσκολες έδρες, αλλά νομίζω έδειχνε ότι η ομάδα θα βρει το δρόμο της και έτσι νομίζω ότι θα γίνει κιόλας. Ειδικά αν συνεχίσουμε με το ίδιο μυαλό, με την ίδια λογική, καθημερινά και στην προπόνηση και στους αγώνες πιστεύω ότι αυτή η ομάδα μόνο καλύτερα μπορεί να πάει και αυτό είναι ευχή όλων και για εμάς αλλά και για τα παιδιά που δουλεύουμε καθημερινά μέσα στο γήπεδο.

Αυτή η νίκη έχει διπλή αξία για εμάς και θα σας εξηγήσω το λόγο. Την Πέμπτη το βράδυ προς το τελείωμα της προπόνησης, ένας βασικός μας παίκτης ο Τόσιτς, τραυματίστηκε στον προσαγωγό. Είναι τεράστιο δύσκολο για μια ομάδα ξαφνικά να προσαρμόσει τα παιχνίδια της και πόσο μάλλον να της λείψει ένας τέτοιος παίκτης θα ήταν ένα από τα πολύ βασικά ατού της ομάδας γιατί θα μάρκαρε τον καλύτερο παίκτη της ομάδας της Λευκάδας, τον Πέττα. Έπρεπε όχι μόνο να ξεπεράσουμε τον τραυματισμό του Τόσιτς πρακτικά και μπασκετικά αλλά και ψυχολογικά όλη η ομάδα. Αυτό είναι τεράστιο εγχείρημα και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες. Έτσι όταν είναι μία γροθιά η ομάδα και έχει συγκεκριμένους στόχους και βάλεις το μυαλό σου εκεί που πρέπει όλα είναι εύκολα».

Στη συνέχεια έκανε μία αναφορά στην απόδοση των παικτών του: «Εκείνο που θα περιμένουμε όλοι μας είναι να δούμε την ανάταση των παικτών γιατί πραγματικά η τελευταία μου κουβέντα πριν πάνε τα παιδιά στα αποδυτήρια και συγκεκριμένα πιάνοντας τον Κοσάνοβιτς ήταν ότι χρειαζόταν μία τέτοια εμφάνιση και ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν γίνεται ξαφνικά παίκτες εμπειρίας να είναι λίγο χειρότεροι όπως στα προηγούμενα παιχνίδια και γι’ αυτό ο Πέντζα πραγματικά ήταν πολύ καλός, αρχίζει να βρίσκει ρυθμό και αρχίζουν να βρίσκουν ρυθμό όλοι οι παίκτες. Θα σταθώ σαν παιχνίδι στην τεράστια ωριμότητα που έδειξαν όλοι οι παίκτες. Δηλαδή υπήρξαν στιγμές που κάναμε πολύ καλή δουλειά, περιστρέφαμε τη μπάλα και βγάζαμε εύκολα σουτ. Νομίζω ότι όλα ήταν απλά και ήταν απλά γιατί ήταν πολύ σοβαρό το μυαλό μας. Ξεκινούσε από τον Παπαδάκη που έκανε καταπληκτικό παιχνίδι και μόνο οι 16 ασίστ είναι κάτι που θα μείνει γραμμένο».

Οσον αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος ο τεχνικός των Αρκάδων ανέφερε: «Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, κοιτάμε σε κάθε παιχνίδι να αγωνιζόμαστε για τη νίκη. Σίγουρα θα έρθουν πολύ καλύτερες φάσεις στην επίθεση ξεκινώντας την προσήλωσή μας στην άμυνα. Αυτό που βγήκε στην επίθεση έχει να κάνει με την απίστευτη προσήλωση που είχαν τα παιδιά στο αμυντικό κομμάτι. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρχαν πολλές φάσεις που θα μπορούσαν οι παίκτες να είχαν τελειώσει κι όμως περιστρέψαν τη μπάλα και βγάλαμε ένα σουτ στον καλύτερο παίκτη εκείνη τη στιγμή που ήταν ελεύθερος. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα έχει μέσα της μπάσκετ. Το θέμα όμως είναι να έχουμε υπομονή και να μην κάνουμε πίσω σε οτιδήποτε απ’ όλα αυτά. Να μην αλλάξουμε το μυαλό μας».