Σορώτος: «Τα κλάματα του χρόνου να γίνουν χαμόγελα!»

«Θέλω να πιστεύω ότι τα κλάματα που είδα από την τηλεόραση την τελευταία αγωνιστική στον αγώνα με τα Τρίκαλα του χρόνου θα δώσουν τη θέση τους σε χαμόγελα», τόνισε ο Κώστας Σορώτος στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του από τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Τον Έλληνα προπονητή καλωσόρισε ο πρόεδρος του Κοροίβου Χρήστος Λαγός, ο οποίος χαρακτήρισε τον Σορώτο έναν “… αληθινό δάσκαλο του μπάσκετ”, σημειώνοντας παράλληλα ότι “ο Κόροιβος είναι εδώ”, με νέα φιλοσοφία, δίνοντας χρόνο σε νεαρούς Έλληνες αθλητές, που θα δώσουν στην ομάδα ομοιογένεια. Η παρουσίαση του Έλληνα προπονητή έγινε στο κλειστό της Ήλιδας και κοινό σύνθημα ήταν πως ο Κόροιβοις θα δίνει τα πάντα μέσα στο παρκέ στο πρωτάθλημα της Α2, ενώ όπως τονίστηκε ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της ομάδας.

«Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσουμε όλους για την παρουσία σας εδώ σήμερα και να ξεκινήσω με ένα γενικότερο μήνυμα ότι ο Κόροιβος είναι εδώ, αντίθετα με τις πολλές φήμες που διαδίδονταν μετά τον υποβιβασμό από την Α1. Η ομάδα μας έχει μεγάλη ιστορία, είναι μαθημένη στα δύσκολα, έχει μια μεγάλη διαδρομή στο μπάσκετ και αυτή θα συνεχίσει”, τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Λαγός και συμπλήρωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα καλωσορίζω στην οικογένεια του Κόροιβου τον Κώστα Σορώτο, που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία. Ένας αληθινός δάσκαλος του μπάσκετ, που θα έχουμε τη χαρά μαζί του να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα της ομάδας. Δε σας κρύβω ότι χαιρόμαστε και για το γεγονός πως τις πιο πολλές φορές που τον βρήκαμε αντίπαλο στο παρελθόν χάναμε από τις ομάδες, οπότε πλέον μαζί του θα νικάμε!

Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα όπως αυτό της Α2. Μια ομάδα που θα δίνει τα μέσα στο παρκέ. Το ρόστερ θα στελεχωθεί με αρκετούς νεαρούς Έλληνες αθλητές, γιατί επιδίωξή μας είναι να αλλάξουμε τη φιλοσοφία που είχαμε τα προηγούμενα 4 χρόνια στην Α1. Πλέον ο Έλληνας αθλητής θα είναι στο επίκεντρο και θέλουμε αρχής γενομένης από φέτος να δημιουργήσουμε ένα βασικό κορμό παικτών, ώστε η ομάδα να έχει ομοιογένεια, ένα στοιχείο πολύ σημαντικό για το πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχουμε πλέον.

Με την τεχνογνωσία που αποκτήσαμε και τα 4 χρόνια που παίξαμε στην Α1 αλλά και γενικότερα την εμπειρία που όλοι στην ομάδα έχουμε από τη μακρά μας διαδρομή στο μπάσκετ, σε συνδυασμό με την εμπειρία του Κώστα Σορώτου, που είναι 40 χρόνια στους πάγκους, είμαστε αισιόδοξοι για την καινούρια αρχή που κάνουμε και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο για να δούμε πού θα έχουμε φτάσει. Φυσικά, αυτό που θέλουμε είναι και ο κόσμος που αγαπάει τον Κόροιβο και όλη η Ηλεία να συνεχίσει να στηρίζει αυτήν την ομάδα που την έδωσε τόσες χαρές τα προηγούμενα χρόνια, και τώρα στην Α2. Ενωμένοι θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Να έχουμε υγεία και όλα θα πάνε καλά!»

Από την πλευρά του, ο νέος προπονητής της ομάδας μας ανέφερε στην τοποθέτησή του: «Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ανθρώπους της διοίκησης του Κόροιβου για την εμπιστοσύνη του. Είναι μεγάλη μου τιμή που θα συνεργαστούμε και ευθύνη το γεγονός ότι αποφάσισαν να μου αναθέσουν την τεχνική ηγεσία της ομάδας και επειδή δε μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια αυτό που εγώ μπορώ να υποσχεθώ σε όλους σας είναι ότι θα δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε και σε προσωπικό υπόσχομαι ότι η δουλειά αυτή θα γίνει με έντιμο τρόπο, όπως κάνω σε όλη μου την καριέρα, όπου και αν έχω εργαστεί ως προπονητής.

Όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη και η ομάδα θα αγωνιστεί στην Α2, ύστερα από τον άδικο και άδοξο υποβιβασμό της πριν από λίγο καιρό. Παρόλα αυτά, ο Κόροιβος αγωνίστηκε πανάξια για 4 χρόνια στην Α1 και αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες και την εκτίμηση όλων.

Ποτέ μου δε φοβήθηκα τις δυσκολίες. Με καλή διάθεση και πρόθεση από την οικογένεια του Κόροιβου και όλους όσους βρίσκονται είτε μέσα είτε κοντά και γύρω από την ομάδα, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη δουλειά. Θα γίνουν σωστά, όμως θα γίνουν και λάθη και το κρίσιμο είναι πώς θα τα διαχειριστούμε αυτά, έτσι ώστε να πετύχουμε τους στόχους που από κοινού έχουμε θέσει για τη σεζόν που έρχεται.

Η προσπάθεια για τη στελέχωση της ομάδας είναι σε εξέλιξη. Θα δημιουργηθεί μια ομάδα από την αρχή και με τη διοίκηση συνεργαζόμαστε πολύ καλά, με κοινή κατεύθυνση. Δε μας ενδιαφέρουν απαραίτητα παίκτες που θα είναι μεγάλα ονόματα ή αυτοί που θα έρθουν εδώ για να φτιάχνουν στατιστικά. Εκείνοι που μας ενδιαφέρουν είναι οι παίκτες που θα φτιάξουν ομάδα . Η ομάδα θα είναι πάνω από όλους και αυτό θα το γνωρίζουν όλοι εξαρχής.

Θέλω να πιστεύω ότι τα κλάματα που είδα από την τηλεόραση την τελευταία αγωνιστική στον αγώνα με τα Τρίκαλα του χρόνου θα δώσουν τη θέση τους σε χαμόγελα για ό,τι μπορεί να έχουμε καταφέρει. Έχω την αίσθηση ότι θα πάμε καλά και σίγουρα το σημαντικό είναι όλοι, και η ομάδα και όσοι βρίσκονται γύρω από αυτήν, να είμαστε συσπειρωμένοι!»

.
Διαβάστε ακόμη…