Σταμίρης: “Είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι και ακολουθούμε το πλάνο του προπονητικού επιτελείου”

Ο ΑΟ Αγρινίου αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη στο ξεκίνημα της Α2, καθώς οι νεοφώτιστοι στο πρωτάθλημα μετρούν τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες. Κλειδί γι’ αυτόν τον θετικό απολογισμό είναι “… η συγκέντρωση σε κάθε παιχνίδι”, όπως τονίζει ο Σπύρος Σταμίρης, που μίλησε στην καθιερωμένη από τον αγρινιώτικο σύλλογο “Συνέντευξη της εβδομάδας”. Σε αυτήν αναφέρθηκε στα στοιχεία του καλού ξεκινήματος, αλλά και για το παιχνίδι με τον Οίακα στο Ναύπλιο το Σάββατο το απόγευμα και στο τι πρέπει να γίνει για να συνεχίσει ο ΑΟΑ στον ίδιο ρυθμό στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Σπύρο έχετε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Που θεωρείς ότι οφείλεται το γεγονός αυτό;
Σίγουρα το ξεκίνημα είναι πάρα πολύ καλό και υπάρχει εξήγηση. Κάναμε εξαιρετική προετοιμασία, είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι και ακολουθούμε σε μεγάλο βαθμό το πλάνο του προπονητικού επιτελείου βασιζόμενοι στις πληροφορίες που μας δίνουν για κάθε αγώνα.

Πετύχατε το προηγούμενο Σάββατο μια μεγάλη νίκη με ευρεία διαφορά. Τι σημαίνει αυτό πέρα από τους δύο βαθμούς;
Ήταν μια μεγάλη νίκη, αλλά ανήκει στο παρελθόν. Έχουμε ξεχάσει τι έχει γίνει μέχρι τώρα και κοιτάμε πλέον το παιχνίδι με τον Οίακα Ναυπλίου.

Τι πρέπει να κάνετε για να φτάσετε σε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι στο Ναύπλιο;
Έχουμε δει τον αντίπαλο μας και δουλεύουμε αρκετά στις προπονήσεις πάνω σε αυτά που μας λέει το προπονητικό τιμ. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και έτσι το αντιμετωπίζουμε.

Ποια θεωρείς ότι είναι τα δυνατά στοιχεία του Οίακα που πρέπει να περιορίσετε;
Ο Οίακας είναι μια πολύ καλή ομάδα και έχει αρκετά καλούς παίκτες. Είναι μια ομάδα που μπορεί να απειλήσει και κοντά στο καλάθι και από την περιφέρεια και αυτό σίγουρα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε βρίσκοντας λύσεις στην άμυνα αλλά και στην επίθεσή μας.

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνετε για να συνεχίσετε στον ίδιο ρυθμό και να έχετε θετικά αποτελέσματα σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος;
Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση τη σκληρή δουλειά στις προπονήσεις. Να ακούμε προσεκτικά τον κόουτς και το προπονητικό τιμ και να βγάζουμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις μέσα στους αγώνες.