Σταμούλης: «Ο Πανιώνιος θα παίξει στην Α2»

stamoulis-XARISΑπαντήσεις για τον μπασκετικό Πανιώνιο της νέας αγωνιστικής περιόδου έδωσε ο Χάρης Σταμούλης, παραχωρώντας αποκλειστική συνέντευξη στα panionianea.gr.

Ο πρόεδρος της κυανέρυθρης ΚΑΕ ξεκαθάρισε πως ο Ιστορικός θα αγωνιστεί στην Α2, έκανε λόγο για προσπάθειες που έγιναν προκειμένου η ομάδα να παίξει στην Α1 μέσω ΑΦΜ άλλου συλλόγου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες που υπάρχουν.

Κ. Σταμούλη υπάρχει ιδιαίτερη καθυστέρηση στον Πανιώνιο και ο κόσμος αγωνιά για την επόμενη μέρα…

«Η ομάδα πέρυσι, κατά τη γνώμη μου, δεν έπεσε μόνο με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια. Ξεκινώντας εμείς πέρυσι τον Οκτώβριο, χωρίς προετοιμασία. παλέψαμε με άνισους όρους και επειδή θεώρησα πως με τις ατυχίες και τις λάθος επιλογές που κάναμε πέσαμε και δεν αξίζει στον Πανιώνιο να μην είναι στην Α1, προσπαθήσαμε μέσω διαφόρων έμμεσων καταστάσεων να μείνει η ομάδα στην Α1. Για’ αυτό ίσως καθυστερήσαμε να κάνουμε κάποιες κινήσεις. Βέβαια ακόμα υπάρχει χρόνος».

Η ομάδα τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στην Α2;

«Η ομάδα θα παίξει στην Α2. Κοιτάζαμε μόνο για ψηλότερα και όχι για χαμηλότερα».

Ποιος μπορούμε να πούμε πως θα είναι ο στόχος της νέας σεζόν; Με δεδομένο ότι ήδη πολλές ομάδες της Α2 έχουν ενισχυθεί σημαντικά

«Φέτος πέφτουν ήδη πολλά λεφτά στην Α2 και η αλήθεια είναι πως εμείς δεν έχουμε καμία βοήθεια. Έχω απευθυνθεί σε πολύ κόσμο, όμως λόγω της δύσκολης κατάστασης κανένας ούτε πέρυσι ούτε φέτος δεν είναι διατεθειμένος να βοηθήσει οικονομικά. Θα είναι δύσκολα, όμως επειδή καταφέραμε να νοικοκυρέψουμε λίγο τα πράγματα, μετά από την δύσκολη αφετηρία που είχαμε, νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Ο Πανιώνιος είναι ομάδα με παράδοση και υποδομές».

Διοικητικά θα είναι ίδια τα πράγματα;

«Διοικητικά θα είναι ακριβώς ίδια τα πράγματα, δεν αλλάζει κάτι».

Βλέπουμε καθημερινά ονόματα νεαρών παικτών του Πανιωνίου να «παίζουν» στο μεταγραφικό ρεπορτάζ άλλων ομάδων

«Δεν θα κλείσουμε τον δρόμο σε κανέναν. Δεν θέλουμε τα παιδιά να παίξουν στην ομάδα αν οι ίδιοι δεν το επιθυμούν. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε όσα περισσότερα παιδιά γίνεται και σίγουρα θα πάρουμε 2-3 έμπειρους παίκτες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει στο στόχαστρο ένας πολύ καλός κοινοτικός, ο οποίος είναι εξαιρετικός παίκτης. Είναι Αμερικανός με αγγλικό διαβατήριο και πιάνεται ως κοινοτικός. Μάλλον θα είναι και η πρώτη μας κίνηση».

Με το θέμα προπονητή τι γίνεται;

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαπραγματεύσεις. Μέρα με τη μέρα θα κλείσει ο προπονητής. Περιμέναμε πρώτα να δούμε σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούμε για να πράξουμε και ανάλογα. Μας καθυστέρησε λίγο αυτή η κατάσταση, με την προσπάθεια που κάναμε να παίξουμε στην Α1 μέσω ΑΦΜ. Παρόλο που πολλοί Πανιώνιο αντέδρασαν και δεν ήθελαν κάτι τέτοιο και η αλήθεια είναι πως και εγώ σαν Πανιώνιος το καταλαβαίνω, γιατί δεν είναι αυτό και τόσο στην Πανιώνια λογική, θέλουμε να τα καταφέρνουμε μέσα στο γήπεδο. Φέτος, αν στηριχτούμε σε νέα παιδιά θα βγάλουμε υγεία. Θέλουμε να εξυγιάνουμε πλήρως το σωματείο».

Τι μήνυμα μπορείτε να στείλετε στον κόσμο του Πανιωνίου;

«Θέλουμε να είναι κοντα ο κόσμος, να βοηθήσει όσο γίνεται. Είναι δύσκολες οι οικονομικές συγκυρίες και το ξέρω καλά. Δεν είναι πολύ-πολύ δύσκολο όμως να πάρεις ένα διαρκείας 40-50 ευρώ που θα έχουμε. Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις με χορηγούς για να στηρίξουν και επίσης υπάρχει συζήτηση για το τηλεοπτικό κομμάτι, ώστε να υπάρχει κάλυψη μόνο του Πανιωνίου στην Α2.»

Με λίγα λόγια η φετινή σεζόν θα είναι μία μεταβατική χρονιά για την ομάδα; Δεν μπορούμε να περιμένουμε υψηλούς στόχους;

«Υπό κάποιες προϋποθέσεις και φέτος μπορούμε να δούμε ψηλά. Το γεγονός ότι υπάρχουν play-off φέτος μας δίνει την δυνατότητα να κυνηγήσουμε ότι μπορούμε. Θα είναι μία δύσκολη χρονιά που θα μπει ο Πανιώνιος σε πιο σωστές βάσεις. Αν φέτος δεν τα καταφέρουμε, τότε από την επόμενη χρόνια θα είναι ο στόχος η άνοδος στην Α1».

Το μπάτζετ λογικά θα είναι μικρό έτσι;

«Φέτος το μπάτζετ δεν μπορεί να είναι μεγάλο, θα είναι περίπου 150.000 ευρώ. Είναι συντηρητικά τα πράγματα. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οικονομικές δυνατότητες. Μακάρι να βοηθήσει κάποιος, το έχω πει πολλές φορές πως είμαι διατεθειμένος να κάνω και στην άκρη».

Ακούστηκαν πολλά για το δικό σας μέλλον στον σύλλογο. Είχατε τελικά σκεφτεί να αποχωρήσετε ;

«Όπως έχω πει θα έφευγα από την ομάδα αν ο Πανιώνιος έμενε στην Α1. Τώρα το θεωρώ υποχρέωση μου να μείνω, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση. Το να αφήσω τις μετοχές στον Ερασιτέχνη και να φύγω είναι εύκολο και τι έγινε όμως; Είναι λύση αυτό; Λέω ξανά όμως πως δεν έχω τις οικονομικές δυνατότητες, προσπαθώ να κάνω μία νοικοκυρεμένη διαχείριση και αν βγάλω από τη μύγα ξίγκι που λένε. Είναι δύσκολες οι συνθήκες για όλο τον κόσμο».

Η προσφυγή του Σταμάτη σε τι στάδιο είναι;

«Υπάρχει η προσφυγή του Σταμάτη, με το ποσό όμως να είναι διατηρήσιμο, δεν είναι μεγάλο. ‘Όταν έρθει η ώρα θα το αντιμετωπίσουμε. Ο Σταμάτης δεν θα φύγει έτσι από τον Πανιώνιο. Το ιδανικό για εμάς είναι τα νέα παιδιά που έχουμε τώρα να μείνουν στον Πανιώνιο, ώστε να υπάρχει ένας πολύ καλός κορμός».

Ο Μωραϊτης ακούμε ότι θα αποχωρήσει. Τι ισχύει με την περίπτωση του;

«Είναι θέμα του ερασιτέχνη, δεν έχει επαγγελματικό συμβόλαιο ο παίκτης. Αν θέλει να φύγει το παιδί θα φύγει. Δυστυχώς σε αυτές τις ηλικίες είναι το πιο εύκολο να φύγει ένα παιδί».

Πηγή: panionianea.gr – Επιμέλεια-Συνέντευξη: Γιώργος Καρμίρης