Σταϊκόπουλος: «Να γίνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα»

stelios_staikopoulos_2Μόλις λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα ο Iωνικός Ν.Φ. ανακοίνωσε τον νέο του τεχνικό. Ο λόγος για το Στέλιο Σταϊκόπουλο, ο οποίος κυριολεκτικά αποτέλεσε την τελευταία μεταγραφή του 2ου ομίλου νότου. Πως γίνεται όμως μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ένας προπονητής να οργανώσει μια ομάδα που πρέπει να αγωνιστεί στα εθνικά πρωταθλήματα; Με ένα σύνολο μάλιστα, το οποίο δεν αποτελεί δική του επιλογή, όσον αφορά το έμψυχο υλικό. Η απάντηση δόθηκε στο infobasket.gr από τον ίδιο:

«Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα φτιάχτηκε αργά. Όπως και εγώ πήγα πολύ αργά στον Ιωνικό, έτσι και το ρόστερ για τη φετινή σεζόν δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή. Για να φανταστείτε η ομάδα ολόκληρη, έχουμε κάνει μόνο οχτώ προπονήσεις. Αυτό είναι ένα στοιχείο, το οποίο δυσκολευόμαστε να το διαχειριστούμε, με την άποψη ότι δεν είχαμε το χρόνο να στίσουμε την ομάδα έτσι ακριβώς όπως θα έπρεπε. Νομίζω ότι αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα μας. Ελπίζουμε πάντως ότι από αγωνιστική σε αγωνιστική θα βελτιωθούμε και θα μπορέσουμε να γίνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα».

Είναι πρόβλημα για το σύνολο του Ιωνικού ότι από την μια βασίζεται σε αθλητές με εμπειρία και από την άλλη σε νέα παιδιά;

«Όχι πρόβλημα δεν υπάρχει σε αυτό το κομμάτι. Στηριζόμαστε στους νέους. Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό που έχουμε νέους αθλητές στο σύνολο, για το λόγο ότι είναι παιδιά, τα οποία είναι πολύ ταλαντούχα. Μάλιστα αν πάρουν λίγο τα πάνω τούς και δείξουνε εμπιστοσύνη στον εαυτό τούς θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν αρκετά.
Νομίζω ότι όταν έχουμε κάποιους από αυτούς τους μικρούς σε καλή κατάσταση και πιστέψουν και οι ίδιοι ότι μπορούν να παίξουνε, γιατί μπορούν να παίξουνε (έχουν τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένας αθλητής) θα μας βοηθήσει πάρα πολύ και θα μας ανεβάσει σαν ομάδα».

Ποια είναι η γνώμη σας για το φετινό πρωτάθλημα των… νησιών;

«Η αλήθεια είναι ότι επειδή δεν είχα προσέξει πριν αναλάβω τον Ιωνικό, τις ομάδες που αγωνίζονται φέτος στον 2ο όμιλο νότου, δεν γνωρίζω πάρα πολλά. Παρόλα αυτά τις τελευταίες μέρες που άρχισα να ψάχνω γι΄αυτές, έχω καταλάβει ότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι αρκετά δυνατό. Υπάρχουν τέσσερις με πέντε σύλλογοι που θα κονταροχτυπηθούν για την άνοδο».

Ποιος είναι ο στόχος του Ιωνικού, η επιστροφή στη Β εθνική;

«Όσον αφορά το δικό μας στόχος, φυσικά δεν είναι η άνοδος, αν και θα θέλαμε να επιστρέψουμε στη Β΄εθνική, αλλά η παραμονή στην κατηγορία».