Στα πρότυπα της Α1 η παρουσίαση των προπονητών της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Στα πρότυπα της Α1 κατηγορίας κινήθηκε η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, που πραγματοποίησε συνέντευξη-παρουσίαση των προπονητών που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας. Στην εκδήλωση μίλησαν όσοι προπονητές της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ παρέστησαν, ενώ παρών ήταν και ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΟΚ Κώστας Μίσσας. Ο τελευταίος χαρακτήρισε την κίνηση των ιθυνόντων την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ως πρωτοποριακή και εν συνεχεία μίλησε για το ρόλο του προπονητή στο σύγχρονο μπάσκετ, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην έλλειψη παραγόντων. Επίσης ανέφερε κάποια γεγονότα από την πολύχρονη καριέρα του, στις επιτυχίες του με τις εθνικές ομάδες και τόνισε ότι οι προπονητές πρέπει να έχουν και κάποια άλλη απασχόληση. Απάντησε δε σε διάφορα ερωτήματα που του τέθηκαν και αφορούσαν το μπάσκετ.

Τέλος, έγινε παρουσίαση των νέων κανονισμών παιδιάς από τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου Λάμπρο Νάστο, Γιάννη Τσιμπούρη. Στην εκδήλωση έδωσαν ακόμη το «παρών» αρκετά μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μεσσήνης (και παλιός προπονητής του ΓΣ Μεσσήνης) Γιώργος Αθανασόπουλος, η διοίκηση του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ και παλιός πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Γιάννης Κουτραφούρης, το μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ Κυριάκος Ταβουλαρέας, ο παλιός διαιτητής και μέλος της ΚΕΔ/ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Αλέκος Τσατάς, αρκετοί προπονητές (Δημήτρης Αβδάλας, Σπύρος Ψυχογιός και άλλοι), αλλά και ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Καλαμάτας Γιώργος Γαϊτάνης. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο γενικός γραμματέας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Θανάσης Μακαρούνης, ενώ τιμήθηκαν η προπονήτρια του Πελασγού Μεγαλόπολης Γεωργία Μανιάτη και ο παλιός διοικητικός παράγοντας του ΓΣ Μεσσήνης, Νίκος Ρούτσης, για την προσφορά τους στο μπάσκετ.

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης στην τοποθέτησή του, αφού καλωσόρισε τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΟΚ Κώστα Μίσσα στην εκδήλωση, αλλά και τους υπόλοιπους καλεσμένους όπως και τους προπονητές, τόνισε ότι περιμένει ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα και πως η Ένωση έχει ξεκινήσει συναντήσεις με τους Δήμους των Νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, προκειμένου να βελτιώνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Ευχήθηκε δε σε όλες τις ομάδες να επιτύχουν τους στόχους τους.
Ακόμη χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Μεσσήνης (υπεύθυνος για αθλητικά θέματα) Νικόλαος Χονδρός και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Τάκης Βασιλόπουλος οι οποίοι στάθηκαν στην παρουσίαση του Κώστα Μίσσα, ενώ επισήμαναν ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Επίσης σημείωσαν ότι το μπάσκετ, ένα άθλημα με σπουδαίες διακρίσεις, μπορεί ν’ αποτελέσει την πρώτη αθλητική επιλογή για τα παιδιά. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των 10 προπονητών (απουσίασαν οι τεχνικοί του Ακάδημου Καλαμάτας, του Λακωνικού Κρόνου και του ΑΟ Μονεμβάσιας Κάστρο.

Πληροφορίες από tharrosnews.gr

Διαβάστε ακόμη…