Στα… σκαριά δημιουργία κλειστού στην Καλλονή Λέσβου και “λίφτινγκ” στης Νεάπολης

Στα… σκαριά βρίσκεται η δημιουργία κλειστού γηπέδου στην Καλλονή της Λέσβου, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Εμπρός” και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαντώνης. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του εντύπου, η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν αφήσει πίσω τους τις “ψυχροπολεμικές” σχέσεις που είχαν και πλέον ετοιμάζονται να προχωρήσουν από κοινού, προκειμένου να εντάξουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιλέξιμες δράσεις και έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για το καλό του τόπου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

“Από τις πληροφορίες που έχει συλλέξει το «Ε» φαίνεται ότι όχι απλώς Περιφέρεια Β. Αιγαίου και Δήμος Λέσβου τα… βρήκαν, αλλά έχουν προχωρήσει κιόλας τις επαφές και τις συζητήσεις τους, θεσμικά, ώστε να εντάξουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιλέξιμες δράσεις και έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για το καλό του τόπου. Ο τομέας που εστιάζουν είναι οι αθλητικές υποδομές, αφού όπως προέκυψε από ενδελεχή μελέτη (σ.σ. διευκρινιστική εγκύκλιος) των δυνατοτήτων χρηματοδότησης των πόρων του προγράμματος, είναι τα μόνα έργα που είναι επιλέξιμα, ώστε να προχωρήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα”, γράφει το άρθρο, δίνοντας μεταξύ άλλων την είδηση ότι το κλειστό της Καλλονής καθώς και το Στάδιο Πολιχνίτου αποτελούν τον προπομπό…

“Προπομπός Κλειστό Καλλονής και Στάδιο Πολιχνίτου

Σημειώνεται ότι ήδη οι δύο βαθμοί αυτοδιοίκησης έχουν υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις για δύο πολύ σημαντικά αθλητικά έργα, στην κεντρική και νότια Λέσβο, που όπως φαίνεται αποτέλεσαν προπομπό για όσα θα επακολουθήσουν. Ο λόγος για την κατασκευή ενός ολοκαίνουριου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Καλλονή, που αναμένεται να λύσει πολλά από τα υφιστάμενα προβλήματα στα αθλήματα σάλας (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ), αλλά και την πλήρη αναβάθμιση του Σταδίου Πολιχνίτου, με συνθετικό τάπητα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, ταρτάν για το στίβο και προβολείς.

Αξίζει να επισημανθεί ότι μια μικρή καθυστέρηση που παρατηρείται στη συμπλήρωση του φακέλου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής, ώστε να αρχίσει να μετρά αντίστροφα η έναρξη των εργασιών και η τοποθέτηση των θεμέλιων λίθων, οφείλεται στην ολοκλήρωση της μηχανολογικής μελέτης, η οποία έχει «φρενάρει» προς το παρόν τις όποιες εξελίξεις, χωρίς ωστόσο να προκύπτει από πουθενά ανησυχία για την ομαλή έκβαση των διαδικασιών.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν καθοριστικές συναντήσεις μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου, Θεόδωρου Βαλσαμίδη και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου, Κώστα Κατσαρού. Οι δύο άνδρες κατέγραψαν όλες τις υφιστάμενες ανάγκες σε επίπεδο αθλητικών υποδομών, ώστε να καταλήξουν στις επικρατέστερες να ενταχθούν στο ΠΔΕ. Το επόμενο ραντεβού των δύο πλευρών είναι προς το τέλος της εβδομάδας. Εκεί, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός θα είναι σε θέση να αποστείλει στην Περιφέρεια τις τεχνικές περιγραφές των προτεινόμενων έργων, ώστε να πάρουν σιγά – σιγά το δρόμο της ένταξης”.

Επίσης στο σχετικό δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο επικείμενο… “Γενναίο λίφτινγκ στο Κλειστό Νεάπολης”. Αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Πολύ ψηλά στην ιεράρχηση των αναγκών, όπως τα έχουν συζητήσει Θ. Βαλσαμίδης και Κ. Κατσαρός, βρίσκεται και το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης, εκεί όπου έτσι κι αλλιώς ο Δήμος Λέσβου έχει πραγματοποιήσει διαδοχικές παρεμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια. Όπως προκύπτει, στόχος είναι να πραγματοποιηθεί ένα γενναίο λίφτινγκ στην αθλητική αυτή εγκατάσταση, που αποτελεί και τη μοναδική στεγαζόμενη για τα αθλήματα σάλας αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο νησί, έχοντας επιβαρυνθεί αρκετά από προπονήσεις και αγώνες όλων των ηλικιών σε τρία διαφορετικά αθλήματα”.

Πληροφορίες από την έντυπη έκδοση της Εφημερίδας «Εμπρός» και το sportlesvos.gr

.
Διαβάστε ακόμη…