Στα… χαρακώματα για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση των διαιτητών στη Νότια Αττική

Αγωνισιτκή δράση δεν υπάρχει ελέω της πανδημίας του κορονοϊού, όμως αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για να βρεθούν στα… χαρακώματα οι διαιτητές της ΕΣΚΑΝΑ! Από τη μία πλευρά βρίσκεται ο υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας της ΕΣΚΑΝΑ Τάσος Πηλοΐδης κι από την άλλη το προεδρείο του Συνδέσμου διαιτητών Νότιας Αττικής. Αφορμή γι’ αυτή την αντιπαράθεση αποτελεί η κίνηση του πρώτου να επικοινωνήσει με μέλη του συνδέσμου, ενημερώνοντάς τους για τις αλλαγές στους κανονισμούς της FIBA, αλλά και για το κανάλι που έχει δημιουργήσει στο youtube και στο οποίο θα ανεβάζει φάσεις από αγώνες και αυτές θα τίθενται σε σχολιασμό από τους διαιτητές που το επιθυμούν. Παράλληλα θα υπάρχουν test με πολλαπλές απαντήσεις και συγκεκριμένο χρόνο απάντησης.

Η συγκεκριμένη κίνηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των διαιτητών, όμως φαίνεται ότι δεν πολυάρεσε στην πρόεδρο του συνδέσμου Γεωργία Νικολοπούλου, που ενημέρωσε τα μέλη της, τονίζοντας στο e-mail που τους απέστειλε ότι επικοινωβνία μαζί τους θα πρέπει να γίνεται μόνο από το ΔΣ του συνδέσμου και από κανέναν άλλον, ούτε και για θέματα εκπαίδευσης. Επίσης τους κατέστησε σαφές ότι όποιος προβαίνει σε αντιδεοντολογικές πράξεις καθώς και όποιο μέλος του συνδέσμου συμμετάσχει σε αυτές θα έχει συνέπειες…

Στο e-mail αυτό υπήρξε ανταπάντηση από τον Τάσο Πηλοΐδη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω κίνησή του αποτελεί πρωτοβουλία ιδιωτική και απευθύνεται στους συναδέλφους του, έχοντας ως στόχο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ανταλλάξουν απόψεις. Παράλληλα τόνισε ότι δεν μπορεί να κανείς να απαγορεύσει σε κανέναν να κάνει ερωτήσεις και πολύ περισσότερο όταν αυτές έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Κατέληξε δε ότι σε αυτού του είδους το εκπαιδευτικό σεμινάριο εξ αποστάσεως μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί από τους διαιτητές και όσοι δεν θέλουν, απλά δεν συμμετέχουν.

Η κόντρα βέβαια δεν έληξε εκεί, με την πρόεδρο του συνδέσμου να απαντά εκ νέου, τονίζοντας στον Πηλοΐδη ότι οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες θα πρέπει να μένουν ιδιωτικές και όχι στα μέλη του συνδέσμου “… τα οποία τυγχάνουν διοίκησης η οποία ακολουθεί τις ορθές και ενδεδειγμένες διαδικασίες και είναι το ΜΟΝΟ αρμόδιο όργανο να επικοινωνεί με τους διαιτητές μέλη του”.

Βέβαια ο “πόλεμος” δεν σταματά εδώ, καθώς στο… τραπέζι έχει πέσει και η πρόθεση για παραπομπή και κλήση σε απολογία του Πηλοΐδη, ενώ δεν αποκλείεται το πρόβλημα να επεκταθεί και παραπέρα. Και πιο συγκεκριμένα στους “κύκλους” της ΟΔΚΕ και στη συνεργασία της με την CISCO, που είναι ο χορηγός της ομοσπονδίας διαιτητών. Κι αυτό διότι υπήρξε ισχυρισμός ότι η κίνηση του Πηλοΐδη και η χρήση της πλατφόρμας webex θα έπρεπε να έχει λάβει άδεια από την οικεία ομοσπονδία, κάτι πάντως που δεν ισχύει, καθώς πρόκειται για μία δωρεάν πλατφόρμα, που μάλιστα χρησιμοποείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς από πολλές βαθμίδες εκπαίδευσης. Θέσεις και αρνητική εικόνα τέτοιου τύπου, λοιπόν δεν αποκλείεται να προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις του χορηγού και της ΟΔΚΕ.