Στεφανάκης: “Είχαμε και τύχη”

Το “καυτό” χέρι και η ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία μεγάλων αναμετρήσεων έχουν… υπογραφεί το τελευταίο διάστημα από το Γιάννη Στεφανάκη. Ο παίκτης του Ηρακλείου, τόσο με τη Λιβαδειά(δίποντο στα 7″) στο Λίντο, όσο και στο εκτός έδρας ματς με το Φιλαθλητικό, έγινε ο ήρωας της τελευταίας στιγμής, σκοράροντας το νικητήριο τρίποντο, περνώντας έτσι από το χέρι τους Κρητικοί  και οδηγώντας τους στη πρώτη θέση της βαθμολογίας του 2ου ομίλου νότου της Γ’ εθνικής. Ο 30 χρόνος γκαρντ μετά τους έξαλλους πανηγυρισμούς, μίλησε στην τοπική εφημερίδα της μεγαλονήσου «πατρίς» για το θετικό φινάλε της Α’ φάσης του πρωταθλήματος καθώς και για τη προσωπική του επίδοση.

«Ο Χαρίσης πήρε το ριμπάουντ από χαμένες βολές των γηπεδούχων, μου την έδωσε, διέσχισα το γήπεδο, δεν μου έκαναν φάουλ, έδωσα στον Δασκαλάκη και την πήρα ξανά από τα χέρια του, κινήθηκα προς το κέντρο του γηπέδου και έχοντας πίεση, σηκώθηκα για τη νίκη. Είχαμε και τύχη. Δεν μπήκαν οι βολές του αντιπάλου και εγώ δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο πέρα από το τρίποντο διότι είχαμε 3-4 παίκτες με φάουλ, 2-3 είχαν 5 και στην παράταση θα χάναμε με διαφορά. Προτίμησα νίκη ή ήττα με δύο πόντους. Ήταν ένα σπουδαίο διπλό. Το θέλαμε όπως θέλουμε και νίκη με Ιωνικό Ν.Φ. εκτός αλλά είναι νωρίς ακόμα. Έχουμε 13 αγωνιστικές και βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Και πέρυσι 5 αγωνιστικές πριν το τέλος ήμασταν πρώτοι αλλά χάσαμε την άνοδο. Αυτήν την στιγμή δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο», μας λέει ο Γιάννης Στεφανάκης ο οποίος θεωρεί το ματς με τον Ιωνικό: «ματς κλειδί για την συνέχεια αφού έχουμε κατόπιν τρία ματς στην έδρα μας με βατούς αντιπάλους».

Εκτός των άλλων έκανε ένα μικρό απολογισμό για τη μέχρι τώρα πορεία του συλλόγου στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής:
«Δεν μπορώ να πω ότι με το 12-1 του α’ γύρου είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Την ήττα, για μένα, με την Χαλκίδα δεν έπρεπε να την κάνουμε. Μπορεί να υπήρχαν δικαιολογίες αλλά έπρεπε να είχαμε νικήσει. Με το 12-1 έχουμε το πάνω χέρι και γενικά είμαστε ευχαριστημένοι αλλά χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Περιμένω να έχουμε συγκέντρωση και υπομονή για τον στόχο που είναι η άνοδος. Πέρυσι ξεκινήσαμε για μια καλή πορεία και η άνοδος ήρθε στο δρόμο. Φέτος από την αρχή τέθηκε ο στόχος της ανόδου και αυτό είναι καλό διότι υπάρχει πίεση. Πίεση δημιουργική. Φέτος η ομάδα ξέρει τι θέλει ενώ έχει κι έναν ηγέτη τον Χαρίση, ενώ ο Πάλλης βοηθάει πολύ και υπάρχει ισορροπία κάτι που δεν είχαμε πέρυσι. Επίσης έχουμε καλύτερη χημεία».