dyoaorakia_kritiΗ Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η Κρήτη θα ‘ναι τα επόμενα δύο καλοκαίρια για τα καλά η… καρδιά του μπάσκετ σε επίπεδο νέων και εφήβων. Κι αυτό διότι η FIBA ανέθεσε στην Ελλάδα να διοργανώσει και το παγκόσμιο πρωτάθλημα των Εφήβων του 2015, το οποίο θα διεξαχθεί κι αυτό στην Κρήτη και στα «Δύο Αοράκια»! 
Το γήπεδο από τη μία κι οι ιδανικές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του νησιού έχουν ενθουσιάσει τους ιθύνοντες την παγκόσμια ομοσπονδία του μπάσκετ κι ήταν αυτοί οι βασικοί λόγοι που η FIBA ανέθεσε για το προσεχές καλοκαίρι στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό των Νέων Ανδρών. Ο συνδυασμός αυτών, με την απόλυτη επιτυχία που ‘χουν στεφθεί στο παρελθόν οι διοργανώσεις που ‘χει αναλάβει η Ελλάδα οδήγησαν τη FIBA στο να δώσει και πάλι… ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική ομοσπονδία, αναθέτοντάς της τη διοργάνωση του Mundobasket του 2015. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει διοργανώσει δύο ακόμη παγκόσμια πρωταθλήματα εφήβων, το 1998 στην Αθήνα και το 2003 στη Θεσσαλονίκη.
Τελικά μήπως η wild card έφερε και το παγκόσμιο των εφήβων στην Ελλάδα;
Πέρα πάντως απ’ την ανάθεση του Παγκοσμίου των εφήβων στην Ελλάδα απ’ τη σύσκεψη του Κεντρικού Γραφείου της FIBA που έγινε στη Βαρκελώνη, αποφασίστηκε πως απ’ την 1η Οκτωβρίου 2014 θα εφαρμόζεται το instant replay, ενώ οι παίκτες θα μπορούν να επιλέγουν ότι νούμερο θέλουν για τη φανέλα τους από το 00 ως το 99.