Στην Τρίπολη παίζεται η άνοδος

kleisto-tripolis-arkadikosΤο παιχνίδι της χρονιάς περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής. Ο Αρκαδικός αντιμετωπίζει το Ψυχικό σ΄ένα ματς το οποίο θέλει οπωσδήποτε τη νίκη και να πάρει την πολυπόθητη άνοδο! Πάντως στην περίπτωση που η ομάδα ηττηθεί και την επόμενη αγωνιστική (Λιβαδειά), τότε την άνοδο παίρνει το Λαύριο.
Από εκεί και μετά σημαντικά παιχνίδια για την παραμονή τους δίνουν, ο Φίλιππος και ο Ηρακλής, ενώ γιορτή αναμένεται να μετατρέψουν το παιχνίδι στην Καβάλα. Τέλος, το ρεπό του κάνει το Λαύριο παίρνοντας το ματς με 20-0.

ΟΦΗ – ΑΕΤΟΣ (Βαρδινογιάννειο, 17:00)

Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν, ο ΟΦΗ δεν θα έχει τη συμπαράσταση των φίλων του, λόγω τιμωρίας. Οι κρητικοί υποδέχονται τον Αετό με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τους κάνει να διώξουν κάθε υποψία για υποβιβασμό. Με καλύτερη ψυχολογία και χωρίς πίεση αναμένεται να παραταχθεί ο Αετός καθώς έχει εξασφαλίσει την παραμονή του.  

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (ΔΑΚ Βέροιας, 17:00)

Ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν δίνει ο Φίλιππος απέναντι στον Ερμή. Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα θέλει πάση θυσία τη νίκη για να παραμείνει μέσα στο παιχνίδι της παραμονής. Οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί του αγώνα και το μόνο που πρέπει είναι το αποδείξουν και μέσα στο παρκέ. Από την άλλη, ο υποβιβασμένος Ερμής θα παλέψει μια μία ανταγωνιστική εμφάνιση μέσα στη Βέροια.

ΚΑΒΑΛΑ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Αλ. Δημόγλ. , 17:00)

Η Καλαμίστα αναμένεται κατάμεστη. Η Καβάλα απέναντι στην Δόξα θα πραγματοποιήσει τη φιέστα της, ενώ αναμένονται και πολλά χάπενινγκς. Οσον αφορά τον αγώνα, ο Γιάννης Τζήμας θέλει να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του για να χειροκροτηθούν από τον κόσμο για την προσπάθεια που κατέλαβαν όλη τη χρονιά. Η ομάδα της Λευκάδας από την άλλη, θα παραταχθεί χωρίς τους Σκλάβο, Αποστολίδη και Καραδολάμη (τιμωρημένοι). Η Δόξα θα παλέψει να «χτυπήσει» το παιχνίδι και να κερδίσει τους δύο βαθμούς που θα τη φέρουν σε πιο υψηλή βαθμολογική θέση.

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ (Π. Νικολαϊδης, 17:00)

Ένα ιδιαίτερα σκληρό και ανταγωνιστικό παιχνίδι αναμένεται στο Δραπετσώνα, το οποίο δεν θα έχουν τη χαρά να το παρακολουθήσουν οι φίλοι της ομάδας.  Η έλλειψη πίεσης πάει στον Εθνικό κάτι που μαρτυρούν και τρεις συνεχόμενες νίκες του.  Όμως, ο αντίπαλος είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Η Λιβαδειά μετρά 11 σερί νίκες και στοχεύει να τελειώσει το πρωτάθλημα αήττητη.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΨΥΧΙΚΟ (Τρίπολης, 17:00)

Το ματς της χρονιάς για τον Αρκαδικό, ο οποίος αναμένεται να έχει ένα κατάμεστο κλειστό.  Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη καλούνται να αντιμετωπίσουν το Ψυχικό, σ΄ένα παιχνίδι στο οποίο η νίκη είναι μονόδρομος καθώς με αυτή η ομάδα με το αποτέλεσμα αυτό παίρνει την άνοδο για τα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Το Ψυχικό όμως, πηγαίνει στην Τρίπολη έχοντας λιγότερο άγχος από τον αντίπαλο κάτι που το καθιστά και πολύ επικίνδυνο. Οι φιλοξενούμενοι ακόμα κυνηγούν κάθε ελπίδα για την άνοδο και για να συμβεί αυτό πρέπει να πάρουν το  «διπλό» και παράλληλα να καλύψουν τη διαφορά του πρώτου αγώνα (58-70).

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Ιβανώφειο, 17:00)

Σημαντικό παιχνίδι για τη σωτηρία του δίνει ο Ηρακλής απέναντι στο Παγκράτι. Και αυτό γιατί η ομάδα του Στέφανου Πέρκου για να διατηρήσει τις ελπίδες της για την παραμονή χρειάζεται πάση θυσία τη –δεύτερη σερί- νίκη. Οι  «ροσονέρι» όμως, ξέρουν να ΄μαχονται και να παίρνουν αυτό που θέλουν. Η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου, δεν τους δημιουργεί άγχος κάτι που του κάνει και περισσότερο. Εκτός για τους φιλοξενούμενους είναι ο Ψαρόπουλος.