Στη Γερμανία ο Κόμπι για PRP!!!

kobe'sΣτη Γερμανία βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες ο Κόμπι Μπράϊαντ για να υποβληθεί σε εξειδικευμένη θεραπεία αποκατάστασης. Ο σούπερ σταρ των Λέικερς αποφάσισε να ακολουθήσει τη μέθοδο platelet-rich plasma για να θεραπεύει το σοβαρό τραυματισμό του (σ.σ. δεξί γόνατο), στη προσπάθεια του για όσο το δυνατόν, πιο γρήγορη επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Πρόκειται για μία νέα προσέγγιση που έχει ως βάση της τα κύτταρα του πάσχοντος και πιο ειδικά, το αυτόλογο πλάσμα εμπλουτισμένο με αιμοπετάλια. Το Platelet Rich Plasma επίσης αναφέρεται και ως αυτόλoγη κυτταρική αναγέννηση (ACR: Autologous Cellular Regeneration) όσον αφορά τη κοσμετολογική ιατρική. Το Platelet Rich Plasma (PRP) είναι συμπυκνωμένα αιμοπετάλια σε μικρή ποσότητα πλάσματος. Η χρήση του PRP εκμεταλλεύεται τις ιδιότητες των αιμοπεταλίων να επουλώνει και να ανανεώνει. Το PRP έχει πυκνότητα συγκέντρωσης σε αιμοπετάλια 4 με 7 φορές περισσότερη από το σύνολο του αίματος και σε αυτό το επίπεδο αποδείχθηκε ότι παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα. Η υψηλή συγκέντρωση σε PRP αυξάνει την ποσότητα των αναπτυξιακών παραγόντων, οι οποίοι απελευθερώνονται όταν εφαρμόζεται σε κάποια περιοχή. Οι αναπτυξιακοί παράγοντες οι οποίοι απελευθερώνονται από τα αιμοπετάλια είναι υπεύθυνοι για την:

– Ανάπλαση των ιστών

– Aύξηση παραγωγής κολλαγόνου

– Aνάπτυξη αγγείων

– Aνάπλαση οστών

– Aνάπλαση της επιδερμίδας

kobeΟι Λος Άντζελες Λέικερς εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία επιβεβαιώνουν ότι ο Μπράιαντ βρίσκεται στη Γερμανία για να υποβληθεί σε μία ιατρική επέμβαση, διαψεύδουν όμως ότι έχει  άμεση σχέση με το σοβαρό τραυματισμό του στον αχίλλειο τένοντα από τον περασμένο Απρίλιο. Πληροφορίες παρόλα αυτά από το στενό περιβάλλον του  Black Mamba αναφέρουν ότι ο σούπερ σταρ των «Λιμνάνθρωπων» επιχειρεί την ύστατη προσπάθεια του για όσο το δυνατόν, πιο γρήγορο, καμ μπακ με αυτό το ταξίδι του.